Sú lepšie drevené či kovové rámy na dvere?

Ahojte, Chcel by som sa spytat na Vas nazor na interierove dvere - ci pouzit kovove ci drevene ramy. Drevene su o nieco drahsie, ale tvrdili mi ze omnoho lepsie zvukovo izoluju. Kovove sa mi zdaju stalejsie...mate s tym skusenosti?
Odpovedať
ahoj, to myslíš zárubne? či kovové, alebo drevené?
Odpovedať
ano,zarubne. ake maju nejake vyslovene vyhody a nevyhody, alebo ci ide fakt len o vzhlad
Odpovedať
My sme si dali drevéné lepšie to ukáže s motívom na dverách. Výhody a nevýhody nepoznám ale keĎ zabuchneš dvere o oceľovú zárubňu tak to viac počuť ako keď buchneš o drevenú lebo drevo lepšie tlmi nárazy ako oceľ.
Odpovedať
Pokiaľ ja viem tak do drevených obložkových zárubní sa dáva hned aj dorazové tesnenie ktoré v kovovej nevyzerá pekne.V dreve sa dáva do pripravenej drážky.Nejde ani tak o tesnenie dverí ale o tiché zatváranie.No a obložková zárubňa je asi tiež estetickejšia. :-)
Odpovedať
Ja teraz riešim presne ten istý problém, či dať kovové, alebo drevené zárubne, kov je síce lacnejší, ale drevo je krajšie a lepšie ladí z dverami. Musím sa rozhodnúť do soboty, lebo v sobotu by založili tie kovové. Aké sú ceny dvere zo zárubnou?
Odpovedať
ahoj megy,ako ste sa rozhodli s tymi dverami?Ja sa stale neviem rozhodnut, adnes je posledny den na rozmyslenie,potom k nam idu robit priecky..drevene zarubne s dreenymi dverami su podstatne drahsie, odhad na 9 dveri mam okolo 130 tisic, a na kovove zarubne+ obycajne dvere z baumaxu asi 40 tisic..tych 80.90 tisic rozdiel je uz dost podstatny, preto ma zaujimaju aj kvalitativne rozdiely, len preto aby suseda povedala ake mam pekne dvere asi 80 tisic nevyhodim...murar nas nahovara na kovove, ze je to navzdy a lacne..to prave,ze je to navzdy-ked to tam zabetonujes tak s tym uz nic neurobis,jedine oblozis drevom a to stratis 10 cm zo sirky..preto rozmyslam ze dam drevene zarubne, ktore tvoria z ceny 12-13 tisic korun asi 4 tisic a zatial docasne,alebo navzdy obycajne baumaxacke dvere-a neskor mozem tie dvere vymenit..otazka ja ako to ukaze..
Odpovedať
ja teda neviem ale tie kovove zarubne mi evokuju doby minule. Ja by som si kovove zarubne nedala. Nech tam das akekolvek dvere nikdy to tak pekne nevynikne ked budu v kovovej zarubni. Ked chces kompromis tak zvaz laminatove. To je lacnejsie ako original drevo ale vyzera to podla mna stale lepsie ako kov.
Odpovedať
Ja by som v tomto prípade poradil drevenú obložkovú zárubňu a k tomu dyhované dvere.Po pár rokoch dyhované dvere vymeniť len si treba zvážiť aké dvere do budúcna budete chcieť... aby to potom spolu ladilo.
Odpovedať
Ahoj iskander, ja som sa rozhodla kovové zárubne nedať. Dáme potom obložkové zárubne a k tomu nejaké fóliované dvere. Tie foliované sú už v takých dekoroch ako drevené a je to lacnejšie. Dvere so zárubnou vyjdu cca 6-7.000 Sk a to podľa mna celkom fajn. Ty si sa ako rozhodol?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?