Sklenené interiérové dvere - áno či nie?

Chcem sa opýtať či má niekto sklenené interiérové dvere - hlavne mi ide o to, či hrozí rozbitie skla, pri silnejšom náraze - pri deťoch :) a či ste spokojný s nimi. Ďakujem
Odpovedať
sklenene dvere by som do interieru s malymi detmi nedaval....ani nie tak kvoli rozbitiu, ale furt budu ocapkane, kto to bude stale utierat. malym detom dat odolne laminatove dvere..umyvatelne.
Odpovedať
Profilova fotka
Urcite je to pekne ale ak sa uz rozhodnes daj tam poriadne hrube sklo.Vravim to z vlastnej skusenosti ked sme boli maly nahanali sme sa so segrou po byte a ked som za sebou chcel zavriet dvere segrine ruky preleteli skrz sklo a do teraz ma na mna peknu spomienku ;) Takze moja odpoved je skor nie.
Odpovedať
Ak ti ide o celosklenene interierove dvere, tie sa vyrabaju z kaleneho skla - je specialne tvrdene, nie je tak lahko rozbitne - na nete je toho o kalenom skle vela. My planujeme celosklenene interierove samonosne zabradlie, celosklenene interierove dvere v zadveri aj sklenenu stenu aj zastenu v kuchyni, mame 3 a 5 r. dieta. Rozbitia, resp. poskodenia sa nebojim, ide o specialne, nie dvakrat lacne sklo. Ak ti ide len o sklo vlozene do klasickych interierovych dveri - pojde asi o obycajne sklo, silnejsim narazom rozbitne. Otazna je potreba cistenia celoskla pri malych detoch, ale ved aj laminatove dvere zacapkaju.. Sklo sa lahko cisti, na to sa spolieham:-)
Odpovedať
so sklom na interierovych dverach opatrne. Moja zena robila doma mlynske koleso a nejako si to nevypocitala a rozmlatila nohami sklo. Teda nie teraz samozrejme :) ale za detskych cias. V kazdom pripade aj my toto prave riesime. Rozmyslame nad sklenenymi dverami do kupelky a mozno este do maleho WC. Ale toho skla vo dverach chceme len malo - napr. nejaky uzky skleneny pasik, alebo take daco.
Odpovedať
skor si rozbije clovek hlavu o to sklo ako by mal rozbit samotne sklo... bol som na testovani sklenenych vyplni do dveri a je skoro nemozne to sklo rozbit.
Odpovedať
Sklenené dvere sa vyrábajú z tvrdeného (kaleného) skla a tiež aj z vrstveného (lepeného) skla. V prípade kaleného skla je hrúbka skla 8 a 10 mm (v závislosti od rozmerov atď.) a v prípade lepeného skla je sklo hrubé 10,76 mm. V priestoroch, kde sa pohybujú deti treba použiť práve spomínané lepené bezpečnostné sklo a kvalitné kovanie. V prípade rozbitia dverí zostanú úlomky nalepené na bezpečnostnej fólii ktorou sú obe sklá natrvalo spojené a zachová sa celistvosť skla. Kalené sklo pre tento prípad neodporúčam použiť, je to tiež síce bezpečnostné sklo kde sa po rozbití na úlomkoch neporaníte, ale tiež by ste nechceli byť v blízkosti takéhoto skla, keď praskne. Kalené sklo je síce odolné v ploche nie však na hranách. Ak by dieťa náhodou nejakým predmetom trošku väčšou silou udrelo po rohu skla, sklo by mohlo prasknúť a na dieťa by sa zosypalo v priebehu dvoch sekúnd asi 40 kg sklenených úlomkov, čo je už nebezpečné.
Odpovedať
Samozrejme ak to má byť lepené sklo tak musí byť aj kalené z hľadiska bezpečnosti a hlavne že v dverách sú vyrezy na kovanie a bude sa uchytávať sklo cez kovanie.
Odpovedať
Profilova fotka
nech je sklo akekolvek pri detoch by som ho nedavala
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
laminovane dvere sa uricte nerozbiju pokial nebude uder na hranu :) ale inac je to prakticky nerozbitne :) sklo je kalene a laminovane, ak mate otazky tak piste :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?