Sapeli verzus Porta doors

Pre ktoré interiérové dvere sa rozhodnúť? Na aký materiál mám pozerať? Ktorá značka je lepšia cenovo aj kvalitou Sapeli či Porta doors? :-)
Odpovedať
1
2
Tiež som sa rozhodovala medzi týmito značkami. Hlavne treba porovnávať porovnateľné, myslím tým, že dvere môžu byť fóliované, laminátové, dýha, masív. Pod týmito vonkajšími úpravami môže byť voština, dierovaná DTD, plná DTD. Kvalitu týchto značiek neviem posúdiť, prišli mi obdobné, obdobná je aj cena porovnateľných dverí. Odporúčam ísť s konkrétnymi rozmermi do predajne, vybrať si materiál a dať naceniť. Napr. v Sapeli majú tzv. množstevnú zľavu, čím viac objednáte tým je väčšia zľava - vďaka tomu sme vybrali Sapeli, ktoré bolo v konečnom dôsledku lacnejšie ako Porta doors, i keď Porta Doors malo vtedy akciu (50% zľava na dvere). Treba myslieť aj na to, že treba naceniť nielen dvere ale aj zárubne, kľučky. A ešte aj cenu montáže - tá je v BA vysoká ale je to pre všetky značky viacmenej rovnaké. Podľa mojich vedomostí je laminátové odolnejšie ako fóliované (deti, zvieratá). DTD je pevnejšia ako voština a menej prepúšťa hluk - ale reálne to asi nie je moc zistiteľné, hlavne keď je celý dom openspace:) Takže ísť do predajne, pozrieť si dekory (tie bývajú rôzne), dať si spraviť konkrétnu ponuku a rozhodnúť sa.:)
Odpovedať
@mury veľmi pekne napísané, hneď mám väčší prehľad :-)
Odpovedať
neviem posudit my mame doma Porta Doors este pred 6 rokmi kupovane a funguju super bez problemu. Vtedy boli moderne take tie kockove okienka....tak som sa do nich zalubila...kvalita super do dnes nemam co vytknut.
Odpovedať
@neyaa aké ste kúpili - masív, laminát, dýha, či ???
Odpovedať
@dievcatko2011 mame laminat...doma maju rodicia dyhove dvere, a pride mi to zbytocne ak sa i nieco poskriabe je to haklive a je to vidiet....
Odpovedať
filipdvere mi pride ako skryta reklama na portadoors...
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte. Veľmi dobrá poznámka od chuma. A k tým dverám. Tiež sa zaoberáme dlhodobým predajom podláh a dverí a ponúkame cca 5.rokov obidve značky. Tieto dvere sú kvalitné a veľmi podobné. Záleží o aký presne typ ma človek záujem. Ja by som sa mierne priklonil k Sapeli, pretože Sapeli vyrobí úplne všetko- mozete si navyše vybrať hranu na dverách, zárubnu spilovanú do 45% uhla (Normal) alebo rovnú s priznanou špárou (Obtus), prevedenie pántov a skiel, samotné potlače skiel, špeciálne fólie (Vákuová a pod). Proste Sapeli vie naozaj v rôznych kombináciach vyrobiť čokolvek. Navyše má do konca Februára 25% zlavu a do konca Marca 20% (20.výročie).
Odpovedať
@filipdvere @psparkety ... můžu se zeptat? ... máme nachystán stavební otvor šířky 110 cm (z chodby do obýváku) ... půjdeme nejspíš do porta doors (typ Koncept) - nabízí porta doors boční prosklený světlík o šířce 20 či 30 cm??? na jejich webu jsem to nenašla ... díky ;-)
Odpovedať
aký je spôsob nákupu dverí so zárubňami Porta doors? Príde to niekto pomerať, alebo im musím zadať údaje ja?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@dievcatko2011 ano, pridu ti pomerať, necenia, zlavu dostanes ked budes dobry :-D( my sme dostali ) a potom dojdu namontovať ... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@filipdvere aj my mame svetlik a nestandardny rozmer, je pravda, ze jedine porta doors nam vedeli vyhovieť a vyrobiť to, ako sme si predstavovali, aj ked samozrejme za nejaky priplatok, ved je to material na vyse, sklo, vsetko...
Odpovedať
Profilova fotka
@lucijeje prsne tak nejako sme to mali aj my....
Odpovedať
@filipdvere ... pro boha tam ten světlík nechci :-D ... chci ho pro sebe :-D ... díky ;-) ;-)
Odpovedať
@katrin21 ... díííky ... vypadá to dobře pro boha i pro mě :-D
Odpovedať
@filipdvere 70% záloha kvôli sebe ci kvôli Porta doors? Nikdy by som nezaplatil 70% za niečo čo som videl iba v katalógu na mini obrázku.
Odpovedať
Profilova fotka
@lucijeje my sme nechceli 100cm dvere a nejaky uzky svetlik, tak sme to riesili takto... mali sme otvor asi 110cm,, alebo tak, viem, ze sme ho mierne rozsirovali po zamerani asi o 5cm .... osekavali sme.... aby nam vysiel aky taky siroky ten pas skla :) , nie len taky sližik :)
Odpovedať
@katrin21 ...a kolikátky máte teda dveře? 80tky? 90tky?
Odpovedať
Profilova fotka
80tky @lucijeje :)
Odpovedať
kolik je standardní výška otvoru pro obložkové dveře? díky
Odpovedať
@filipdvere ... tak v porta doors mi řekli, že nejméně je to 202 cm ;-) ... když je to více, na závadu to není (vypěnuje se to)
Odpovedať
Profilova fotka
@lucijeje no, vypenuje sa to len do istej vysky.... my sme mali skor problem, že sme mali dverne otvory az 205 -206cm :) objednavali sme podla tusim PL normy alebo akej , aby boli dvere dlhsie.... a zrezavali sa, bala som sa, ze to bude vidno, ale absolutne nic... :)
Odpovedať
@katrin21 .... a vy máte konkrétně dveře od porta doors???
Odpovedať
@filipdvere .... dostala jsem číslo přímo na šéfa montérů tak mu budu volat ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lucijeje ja uz si nepamatam ten nazov, mozno v albume Hniezdocko II ideme do finale to mam niekde v komentaroch pri fotkach dveri....tie co som dala aj sem fotku su to... a este plne mame...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?