Posuvné dvere z lacobelu. Má niekto?

Dobrý deň, nemáte niekto doma dvere z lacobelu? S manželom stále snívame o dverách do obývačky a do kúpelne z bieleho lacobelu. Napríklad v komandore však trvajú na tom, že z druhej strany dvier musí byť drevotrieska - to si neviem veľmi predstaviť či by to vôbec vyzeralo dobre. Náš stolár, ktorý nám robí kuchynskú linku, nám je ochotný spraviť dvere len z lacobelu, avšak bojím sa toho, že sa z druhej strany ľahko poškodia, lebo v predajni bola tá vzorka, ktorú ľudia berú do rúk už značne poškodená. Mohli by sme to nechtiac zaškrabnúť aj my a po pár rokoch by to vyzeralo hrozne...ako to vyriešiť?
Odpovedať
Nechapem preco by z jednej strany mala byt drevotrieska. Aj my chceme z lacobelu..a normalne budu z kazdej strany. Treba dat hlinikovy ram..a je to..:)
Odpovedať
V komandore to tak robia ze z druhej strany musi byt drevotrieska, neviem preco, mozno by sa im dvojity lacobel nezmestil do toho ramu alebo sa im kvoli tomu nechce prestavovat stroje alebo...co ja viem tiez mi je to divne, hlavne ze na www stranke ponukaju foto kadejakych prechodovych dvier a tie urcite nie su z druhej strany z drevotriesky! a vy davate len jednu vrstvu lacobelu? nebojite sa ze sa to z tej vnutornej strany kde ja nalepena ta folia poskrabe?
Odpovedať
nam prave robi do novostavby stolar vstavanu skrinu, tiez davame dvierka z lacobelu. Zvnutra dvierok bude drevotrieska, povedal ze je to bezpecnejsie, predsa je to sklo, mame male deti keby sa nahodou to toho viac buchlo aby sa sklo nerozpadlo. Vobec mi nevadi, ze tam bude drevotrieska. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@skizuzu Zo zadnej strany sa dava bezpecnostna folia, ktora v pripade rozbitia zabrani rozsypaniu crepov, ja chcem tiez lakobel ale nebudeme davat tu drevotriesku ... :-)
Odpovedať
Ale my to chceme len ako interierove dvere, nie ako dvere na skrini, tie mame z cierneho lacobelu a z vnutra nie je nic, len ta folia. Keby sa to nahodou rozbilo, tak tie crepy drzia na tej folii. ale je to dost pevne, mam pocit. ide mi skor o to poskodenie folie z druhej strany. nikto s tym nemate skusenosti?
Odpovedať
Nikto neporadi?
Odpovedať
@lucix ahoj,tak nepouzi lakobel,ale pouzi sklo s vlepenou foliou mliecmou,sice je hrubsie má 6mm a stojí okolo 65 euro m2,ale sklo je bezpečnostné,čiže sa nerozbije a ak ostane na fólií. A dá sa dať buď ako len sklená výplň zavesená na posuvnom mechanizme,alebo priamo do posuvných dverí.
Odpovedať
@t33t A to je ako dve vrstvy skla a medzi nimi je vlepena folia? Daju sa z toho urobit take posuvne dvere, ako sa bezne robia na vstavane skrine?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
lucix, mozes mi prosim T anapisat ako ste dopadli s tymi posuvnymi lakobelovymi dverami?momentalne tiez riesime tento problem...a mam dojem ze v nasom meste kaoby zastal cas, dala som tri otazky ohladne lakobelu...predavacke trvalo kym sa spametala o com hovorim...dakujem,
Odpovedať
Profilova fotka
Lacobel je sklo, na ktorom je z druhej strany lak. Lakovaná vrstva sa lahko poškriabe a nie je moc pekná. Takže ak by ste chceli dvere, aby vyzerali z oboch strán rovnako, je potrebné použiť dve tabule lakovaného skla. Na lakovanú časť sa nalepí vrstva samolepiacej fólie pre zvýšenie bezpečnosti. Hrúbka jedného skla je 4 milimetre. Ak sa použijú dve tabule, spolu s fóliou majú 9 milimetrov, čo je rozmer vyhovujúci na osadenie do hliníkového rámu. ( zodpovedá to štandardnej hrúbke drevotrieskovej dosky použitej ako výplň dverí) Dve tabule skla sú ťažké, preto je potrebné použíť masívnejší a pevnejší hliníkový rám
Odpovedať
a co tak pouzit miecto lacobelu lacomat?ten vyzera z oboch stran dobre a ta pieskovana strana sa tak lahko neposkodi.alebo pouzit variantu ktoru pise fonzerelli a dat 2x lacobel. a hlinikove ramy odporucam qebec alebo yukon.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
ja by som skor na posuvne dvere odporucal ramy od alu-style, su sice drahsie ale aj po 15 rokoch vyzeraju ako nove :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?