Posuvne dvere do steny medzi kuchynou a spajzou

Ma niekto osadene stavebne puzdro medzi kuchynou a spajzou. Su tam nejake tesnenia ktore zabranuju prenikaniu chladu zo spajze do kuchyne.
Odpovedať
Koncom roku sme si dali osadit stavebne puzdro medzi chodbou na prizemi a schodistom na poschodie. Vysledok je citelny, na prizemi sa teplo udrziava a chlad zo stresnych okien na poschodi ostava na poschodi.
Odpovedať
nám to projektant moc nedoporučoval, protože nemají stejné těsnění jako dveře a pronikají přes to pachy.. přece jen ve špajze budete mit uschované různé jídlo a podobně a mohlo by vám to pronikat do kuchyne.
Odpovedať
Ja to mam, perfektne riešenie. Mám tam uskladnenie všetko, ryžu, múku cukor,cestoviny, keď varím, otvorím dvere A vyťahujem, čo potrebujem. Mám to všetko poruke. Pachy žiadne neprenikaju- neviem, čo by v špajze pachlo:-), chlad tiež nie.
Odpovedať
@nearka prosím ťa, aké pachy zo špajze?????
Odpovedať
@staronova Ahoj. Nearka myslela vůně z lahodných pokrmů. :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ze by zdochnuta mys? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@staronova
Odpovedať
Nechapem, preco zvrhavate tuto diskusiu mimo otazku. Potom je tu kopec jalovych reci a cele forum sa zvrhava neziaducim smerom. Nearka mala pravdu, my tam mame napr. teraz vianocnu klobasu, ktoru otec vlastnorucne vyrobil a zaudil, pootvorene okienko mame stale, neviem si predstavit, ze by som tam mala posuvne dvere. Prenikal by tadial chlad aj pachy. Posuvne dvere do eclisse puzdra do SDK mame v hostovskej, ked to porovnam s tymi istymi dverami v klasickej oblozke, je to len take vizualne predelenie. Minimalne brania prestupu chladu, fakticky po dvoch stranach nedoliehaju do oblozky, nie je tam ziadne tesnenie. Do spajze, ktora ma byt pouzivana skutocne ako spajza, by som ich nedavala. Jedine ak spajzu budete pouzivat len ako taku "vnutornu skrinu", na uskladnenie suchych potravin, cestovin a pod. ako kala12 s teplotou ako v kuchyni. Ja osobne mam take veci uskladnene poruke v kuchyni a do spajze davam potraviny, ktore potrebuju nizsiu teplotu ako izbova..
Odpovedať
@iukas trochu som sa zamyslela a musím ti dať za pravdu. Ale iba málinko. Máme momentálne v komore domáce zaúdené klobasy. A ver mi, že ich málinko bolo cítiť, ked boli úplne čerstvé aj spopod obložkových otváravých dverí. Trochu. Totiž neviem ako iní, ale my nemáme prahy. A nejaká štrbina cca 1cm je aj tam a prievan to ťahá semo-tamo. Vieš v kolkých bytoch sú posuvne dvere do komôr? Presne o tom píšem v inej diskusii. Život nie je o poučke ako v matematike. Majitel by mal mať možnosť si vybrať tú, pre neho najlepšiu, najvýhodnejšiu alternatívu. Autorka príspevku v konečnej fáze zistí, že chlad jej prejde aj z digestora, pach sa jej dostane dovnútra aj cez vetračku z dymu, ked sused nebodaj zapáli ohen na záhrade, /u nás kúri sused drevom celú zimu/ alebo tam zaparkuje nakladné auto a bude mať pustený motor. Každodenný život prináša tolko nepredvídaných situácií, že Vianočné klobásy sú to minimum. Diskusia je vždy pre zadávajúceho tej-ktorej otázky, bud prínosná, alebo ho zneistí v tom, či vlastne robí dobre.
Odpovedať
Podľa mňa posuvné dvere majú neskutočnú výhodu hlavne v tom, že maximálne využijem priestory v špajzi aj v kuchyni, keďže nepotrebujú miesto na otváranie. Kvôli tomu ich máme skoro všade. Jediné čo mi zo začiatku robilo problém, bolo zvyknúť si, že sa posúvajú a nie otvárajú do priestoru, ako som bola naučena z predchádzajúceho byvania. Ale pár krát som treskla čelo a potom to prišlo automaticky. Doteraz radšej večer nechávam na kúpeľke deťom odsunute,aby rozospati netreskli do dverí. :-)
Odpovedať
@lorincpali pre inšpiráciu.
Odpovedať
Dievcata, plne s vami suhlasim. Posuvne dvere su super, mame ich v dome 3 ks posuv do steny eclisse. Sikovne, setria miesto. Ale nie su tesniace, na strane otvoru aj hore na kolajnicke je cca 0,5 cm priestor, cez ktory urcite prefukuje. Dotazujuca sa pytala na tesnenie takychto dveri, preto predpokladam, ze tam chce mat teplotny rozdiel oproti kuchyni. Ja mam v spajzi pootvorene okienko, teplota minimalne o 7 stupnov menej ako v kuchyni a citim to len na podlahe v kuchyni., ked mi tam termostat vypne podlahove kurenie - prestup chladu cez betonovy poter. Dvere do spajze mame otvarave oblozkove s automatickym prahom. Posuvne by som tam nedala, urcite by tahalo. @staronova mas pravdu, co sa tyka neocakavaneho prechadzania chladu, nam vianocne vetrisko znizilo teplotu na severnej strane v kupelniach minimalne o 5 st. vdaka stropnym ventilatorom. Ani spatne klapky nepomahaju, budeme ich musiet co najskor zrusit..
Odpovedať
Článok sa načítava...
či dvere otvoríte alebo odsuniete, nevidím v tom problém. cez posuv určite ťahá na kríže skôr ako cez klasiku.Momentálny problem je: že niekto chce mať radšej peknú kuchyňu namiesto praktickej. :-D
Odpovedať
Dakujem za odpovede
Odpovedať
Ano ano,, myslela jsem vuni z pokrmu ale z diskuze uz ste se urcite dozvedela vse potrebne a udelate si nazor sama:)
Odpovedať
Posuvné dvere sú hlavne o praktickosti......všetko ostatné je nepodstatné......
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?