Otvárať dvere dovnútra izieb alebo do chodby?

Riesim dvere v kupelni, zachode a spalni...vsetky su na spolocnej, pomerne velkej chodbe. Na zachod vzhladom na priestor musim dat otvaranie dveri do chodby. Neviem sa rozhodnut ako dat otvaranie dveri do kupelne a spalne. Ci dovntra izieb, alebo do chodby...co poradite a preco?
Odpovedať
1
2
@radoslavc co tak posuvne? ;-)
Odpovedať
@radoslavc do vnútra, je to intímnejsie a lepšie sa dvere vyrážajú l
Odpovedať
@bozsky_kaja 3x a viac za dvere neplanujem dat:)
Odpovedať
Na wc a kupelni sa dvere pri pouzivani tychto miestnosti zvyknu zamykat, takze tam sa z hladiska bezpecnosti zvyknu davat dvere otvarane von z miestnosti, aby panty neboli v miestnosti. To aby sa dalo dostat do miestnosti ak by v nej nahodou niekdo odpadol. Ak mas dvere v izbach na kraji miestnosti tak sa standardne otvaraju do miestnosti k stene, nakolko aj keby sa otvarali von tak ten priestor aj tak nijako nevyuzijes.
Odpovedať
Profilova fotka
aj my to tak máme, technická, kúpeľňa, wc von, izby dovnútra
Odpovedať
Záleží od dispozície, ale väčšinou sa dvere otvárajú do izieb...
Odpovedať
@ainikki vdaka za zmysuplne vysvetlenie
Odpovedať
@radoslavc Standardne sa dvere otvaraju do izieb. Vynimku tvoria male miestnosti ako WC, Kupelna, Spajza, ... kde by tie dvere mohli zavadziat.
Odpovedať
My mame vsetko dovnutra. Aj wc kupelna ci spajza
Odpovedať
@ainikki to ákoze keď sú pánty von je bezpečnejšie?vždy sa dvere výkopnu dovnútra,kopnes a jazýček na zámku vylomis,tie pánty chceš odpilovať karbobruskou ,či ako?aj do bytu sa dvere otvárajú dovnútra..aj do takmer každej miestnosti,len v bytových jadrach ho sa otvárali von ,ale boli z papiera...v chodbe má byť jednotný systém otváraní dverí....ale určite skôr dvere výkopnem ,či vyvalim ako mám mudrovat s pantami...či ako si to myslela?
Odpovedať
@ainikki Ani keď máš pánty zvonku, tak ich nevysadíš. Zatvorené dvere na pántoch nezdvihneš, veď ich drží zárubňa. Musíš pánty alebo dvere rozbiť. Či ako si myslela, že by si pomocou pántov otvorila zamknuté dvere?
Odpovedať
@radoslavc "3x a viac za dvere neplanujem dat" - to myslíš akože posuvné? Prečo by mali byť 3x tak drahé? JA mám v dome 3 posuvných dverí a navyše náklad bolo len zamurované puzdro, čo je nejakých 230 € / kus. Samotné dvere a zárubňa stála toľko, čo obyčajné dvere a zárubňa. Ale stálo to za to, je to super.
Odpovedať
Článok sa načítava...
chcelo by to podorys :)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@chrobak7 super, hlavne počúvať to hrklovanie.
Odpovedať
@chrobak7 ked som sa pytal na ponuku posuvnych dveri tak pod 500e som sa nedostal...dvere kupujem so vsetkych za 150e a este kazovost...
Odpovedať
@radoslavc za ine sprostosti v konecnom dosledku zaplatis vela penazi, toto je nieco, co ti bude osozne cely zivot. tak sa nad tym zamysli.
Odpovedať
@radoslavc jasneze do vnutra
Odpovedať
@bozsky_kaja je rozdiel utracat a utracat...pokazi a zostarne vsetko bezohladu na povodnu cenu...
Odpovedať
Profilova fotka
u nas sa vsetky dvere otvaraju do vnutra. prislo by mi zbytocne , aby sa otvarali von a tym aj uberali miesto a je to take no intimnejsie ako ich ocabrovat do priestoru
Odpovedať
a co takto nieco taketo?
Odpovedať
Aj my mame technicku, špajzku a kupelne do chodby von otvaranie a ostatne do izieb dnu ;-)
Odpovedať
V malych miestnostiach sa otvara von kvoli tomu, ze ak tam niekto odpadne, nevedel by si sa do miestnosti dostat, lebo clovek leziaci na zemi by mohol zavadzat a bol by problem dvere dostatocne otvorit a dostat sa k nemu a mozno ho vcas zachranit...Ak je kupelna velka, moze byt aj dnu ale WC by som neriskovala.
Odpovedať
Dakujem za rady, najrozumnejsie su tie co hovoria ze male miestnosti otvarat von, kedze sa tak usetri priestor a to mi presne vyhovuje:) chodba je vacsia a usetrim miesto aj v kupelni, zachode aj v technickej..izby budem dovnutra... posuvne a ine blbosti, z toho sa tesia tak akurat predajcovia:)
Odpovedať
Profilova fotka
my mame otvaranie vsetkych dveri dovnutra, kedze u nas su stale dvere otvorene, tak nech nezavadzaju v chodbe
Odpovedať
Profilova fotka
@ainikki ak sa da wc zamok, ktory sa da zvonku otvorit pootocenim srobovacikom, tak tento problem odpada
Odpovedať
@radoslavc my sme dali otvaranie von,je to praktickejsie.keby som mala velku kupelnu,tak je priestor dat ich dovnutra.No pri beznej kupelni sa volia s otvaranim von. V spalni mame otvaranie dnu. Nadtym sme ani nejako neuvazovali a nakoniec sme zistili,ze je to dobre.Ono v podstate ked uz budes byvat,bude ti uplne jedno,co sa kde otvara.
Odpovedať
@aspinka Aj my tak mame
Odpovedať
Profilova fotka
Keďže my dvere zatvárame minimálne, všetky izby a kúpeľňu máme otváranie dnu, kumbál a hosťovské wc z priestorových dôvodov von (ale tie máme bezfalcové, takže keďže sú iné, nepôsobí to otváranie rušivo, aj tak sú väčšinou zatvorené), do špajze a prechod do "spacej" časti domu máme posuvné do puzdra. Takto nám to maximálne vyhovuje.
Odpovedať
Jednoduchý príklad je hotel. Ideš vonku, otvoriš dvere a bác, rozbitá hlava.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?