Montaz oblozkovej zarubne - kriva stena

Dobry den, akym sposobom sa riesi montaz oblozkovej zarudne na stenu, ktora ma rozdiel v hrubke aj 1,5 cm? Pri podlahe je stena hruba 15 cm, hore zas 16,5 cm. Hrubka je rozna aj na jednotlivych stranach otvoru na dvere. Vedia sa s tymto firmy, ktore instaluju dvere nejak vysporiadat? Nerad by som bol keby mi za zarubnou vznikli skary.. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mato25 Nemôžeš stenu dorovnať omietkou?
Odpovedať
@mato25 Ahoj. Mato, neblbni. Na křivou stěnu nemůžeš dát obložky tak, aby se to na první pohled vizuálně neprojevilo. Když obložky narveš na stěnu aby nevznikla nikde škvíra, tak to hned uvidíš na zárubní. Bude se rozšiřovat ( zužovat ). Nicméně, nejdůležitější je naprostá rovina na straně, kde jsou zavěšeny dveře. Pokud to nebude kolmé k zemi, tak se dveře budou samy otevírat, nebo zavírat. Čili aspoň na této straně musíš pomocí matly vytvořit rovinu. A to tak, aby byla kolmá k zemi. " Na druhé straně to můžeš nechat křivé, ale budou se ti zužovat futra. " :-p
Odpovedať
@mato25 Jedine pekne vyrovnať inak by som to ani nedaval.
Odpovedať
@mato25 naco novu peknu,zarubnu na otrasnu stenu, oprav tu stenu, bolo by yo itrasne nevkusne cista gadzovina.
Odpovedať
Na prvy pohlad to az tak nevidno, rozdiel sa nazbiera postupne. Uz som jednal s jednou firmou, ktora montuje dvere a tam mi povedali ze to nie je ziadny problem, aj ked sa mi to nezdalo, ze by sa to dalo tak jednoducho vyriesit.
Odpovedať
@mato25 nieje to problem regulaciu obloziek majju vecsinou od 1,5 az do 3cm zalezi od firmi ci stolara ale ja osobne to riesim tak ze zoberiem taky priemer ked 15 az 16,5 spravim zarubnu 15,8 a kde je viec oblozka sa povitiahne a kde je menej vznikne sparka za lemovkov ktora sa vyakriluje a zarubna je pekne rovna najlepsia alternativa
Odpovedať
@mato25 @jarka62 ? please
Odpovedať
Juzan pise sparavne dobry stolar si s tym poradi
Odpovedať
Profilova fotka
Pokial niejr dokonale rovna stena, skara vznikne vzdy uz len zalezi ako sa s tym pohra pri montazi aby pohladova strana vyzerala aspon trosku k svetu. Regulacia zarubnevsluzi na to aby ste tu zarubnu vobec zavreli a fuga bola na rozmedzi. Tmeleniu pri tom rozdiele sa nevyhnete.
Odpovedať
Vdaka za pomoc. Bude to vytmelene, ide mi hlavne o funkcnost, takze mi to nevadi :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?