Kam otvárať dvere?

Dobry den Riešim do domu interiérové dvere ale chcem vediet ci je lepsie aby sa dvere otvárali dnu do izby alebo opačne von z izieb
Odpovedať
Veľmi subjektívne odpovede dostanete. Okrem dverí k miestnosti s plynovým kotlom, ktoré sa musia otvárať von z miestnosti a dverí do kúpelne a wc, kde sa odporúča otváranie von z miestnosti, všetko záleží od dispozície a vášho vkusu, preferencií.
Odpovedať
Dnes už ani dvere na "miestnosti s plynom" sa nemusia otvárať von... :-) Veľa záleží od usporiadania izieb, koľko miesta je na chodbe a podobne. Pri rodičoch máme 6 m dlhú chodbu 4 izby, kuchyňa, kúpelňa, WC, špajza a všetky dvere sa otvárajú do miestností. Staršie domy, čo som mal možnosť vidieť, boli riešené podobne, pokiaľ napr. nebolo WC, alebo špajza príliš malé, alebo by to budúce využitie miestnosti nedovoľovalo...
Odpovedať
My sme dali vsade dvere ktore sa otvaraju dovnutra miestnosti, okrem komory a tech.miestnosti,kvôli miestu.
Odpovedať
Profilova fotka
Pokial to projekt dovolí dajte si dvere s otvaranim do vnutra...inak je to len cisto o zvyku ci do vnutra ci von....
Odpovedať
Profilova fotka
otvaranie podla potreby.. do izieb a kupelni mame do vnutra... satnik, spajza von..
Odpovedať
podla nasho dizajnera je vhodne, aby sa koli bezpecnosti deti neotvarali napr. dvere do chodby. Leb ked deti behaju po dome, moze narazit nosom rovno do nahle otvorenych dveri :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som sa rozhodla tak že dvere do technickej, do kupelne a do wc sa budú otvárať von ( sú vedľa seba) a dvere do detskej,hosťoskej a do spálne sa budú otvárať dnu.
Odpovedať
Profilova fotka
@ninula67 Standardne sa voli otvaranie dveri smerom do miestnosti. Pri kupelni, alebo toalete, co zvyknu byt mensie miestnosti sa z praktickych dovodov dvere otvaraju von.
Odpovedať
Profilova fotka
dobrý den aj ja odporúčam otváranie dverí do izieb ale treba sa pozrieť aj na vypínače aby ste ich nehladali vnoci na stene ale intuitívne ich ovládali. Ak by to tak nešlo treba ich radšej prerobyť na tú stranu kde sa Vám otvárajú dvere ved kolkí z nás vrazili do dverí čelom lebo netrafili vnoci vypínač :-)
Odpovedať
Profilova fotka
My mame WCko a kupelnu von...logicky je to mensi priestor, ak by sa tam niekomu nieco stalo (odpadne a pod) neviem ako by som ich rychlo otvorila...hlavne to samostatne WCko. Zvysok zalezi od vkusu a miesta na otvaranie, urcite je dobre tomu prisposobit aj vypinace svetla ;-)
Odpovedať
všade sa nám otvárajú smerom do izby, okrem WC, kde sa otvárajú do chodby, kvôli tomu, že je malé. aj keď sme zvažovali, č to tak spraviť z estetického hľadiska, keď jedny dvere na chodbe budú inak, ale nakoniec to nie je také hrozné. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
vsade mame dnu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
My sme brali do uvahy vypinace, praktickost, vizualnu stranku. A vyslo nam to tak, ze na prizemi mame otvaranie smerom von a na poschodi sa dvere otvaraju do vnutra miestnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám všade posuvné. Nie do puzdra ale na stenu a som velmi spokojná. Ani dnu,ani von,posuvné ušetria miesto,pozrite moj album
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?