K čomu ladiť interiérové dvere?

Profilova fotka
Neviem sa rozhodnut, ci farbu ladit k podlahe, ci dat priblizne ton v tone alebo coho sa mam drzat. V celom byte bude drevena podlaha Hevea, steny budu kombinovane biela a capucino. Dvere budeme davat na kupelku, WC a na spalnu. A tiez aj listy k podlahe. Pacia sa mi rovne, trochu vyssie cca 7-8 cm. Ako to doladit? Dakujem
Odpovedať
ahojko, aj ja mam tuto dilemu ;-) ja budem mat podlahu, aspon by som chcela mat do biela (taka prirodna biela, kedze to bude podlaha) a dvere budem mat asi bud tmavy orech alebo venge a steny budem mat ako ty, v tych istych odtienoch ....
Odpovedať
Profilova fotka
My sme ladili podlahu s dverami (oboje pomerne tmave) a vyzera to velmi pekne a elegantne, vsetko ostatne je blede, aj steny, aj nabytok, takze to pekne vynikne. Cize ja by som ladila s podlahou, ak je to mozne. Celkom sa mi pozdava aj napad spravit uplny kontrast, moze to byt velmi zaujimave, len by som si dala bacha na jednu vec a to je studena/tepla farba dreva. Predstava prirodnej bielej a wenge alebo tmaveho orecha sa mi velmi paci, ale napriklad takto zladena Hevea s dverami, to vyzera podla mna dost desivo> http://www.empiri.cz/hevea-trivrstve-... @babaka my mame dvere odtiena orech satyna a su fakt krasne, myslim ze aj k tej tvojej prirodnej bielej podlahe by to vyzeralo super!
Odpovedať
Profilova fotka
My tiez riesime interierove dvere. Priklaname sa k bielym dveram, pretoze je to niekedy tazke zladit dvere s podlahami. Dvere chceme mat v dome jednotnej farby, ale podlahy nie su vsade rovnake (u nas dlazba, plavajuca korkova podlaha, a vinylova podlaha). Takze by bolo tazke vybrat napr. jeden odtien dveri s drevenym dekorom. Dalsia vec je, ze neplanujeme mat vela bielych stien (ak vobec), a preto biele dvere pekne vyniknu.
Odpovedať
Ahoj, my sme tiež vybrali tmavé dvere, konkrétne od centurionu vog. Podlahy by sme chceli ladiť svetlejšie, aby vynikli dvere a steny budú buď biele alebo kapučíno. Ja by som to nedávala tón v tóne, nechaj nech ti dvere vyniknú. Teda to je môj názor.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Dvere sa najčastejšie ladia spolu s podlahou. Ak by ste dvere ladili k nabytku, mohlo by sa stat ze zvyraznite podlahu a dvere zostanu nepovsimnute. Ak mate nejaku moc bledu podlahu, najlepsie dat dvere biele. A ak je podlaha tmava, tak aj dvere tmave v kombinacii s bledym nabytkom vyzeraju v konecnom dosledku pekne :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
podlaha,okna.... ;-)
Odpovedať
na ladenie odtieňa dverí by sme mali myslieť už pri výbere farby okien,, veľa farieb sa dnes v interiéri nedáva...ja som doladil dvere ku oknám a keď že podlahu máme drevenú chceme si obložiť schodisko drevom aby pasovalo zas ku podlahe :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Ahojte, aj ja by som sa chcela poradiť čo sa týka kombinácie dverí a podlahy. Chodba s kuchyňou sú spojené a tam chceme dať taku svetlo sivu dlažbu a do ostatných dverí plávajúcu podlahu. Tu riešim aky odtieň dať. Dvere sú dub zlatý a páči sa nám táto podlaha na foto je prilozena hneď pri dverách ktoré máme, len sa obávame či to v byte nebude tmavé.
Odpovedať
@iwike3 Ja by som to riešil o odtieň sveltejšie :)
Odpovedať
My mame biele dvere, dubove olejovane parkety v obyvacke a koberce v spalnach a biele listy vsade. Vyzera to elegantne
Odpovedať
Profilova fotka
no k celkovemu dojmu aby to bolo fajn tak k stene a aj k podlahe napr. biela stena tmava podlaha dvere o tri otiene svetlejsie ako podlaha aby stale boli dost tmave aj k stene a svetle k podlahe
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?