Izolujú sklenené posúvne dvere lepšie ako klasické posuvné?

Profilova fotka
Máte skúsenosti?
Odpovedať
Profilova fotka
@lucyy1312 Ako že čo "izolujú lepšie"...? Máš na mysli teplo, svetlo, hluk.....? Klasické zatváračky určite lepšie "doliehajú", než bežné zasúvačky, ktoré sú navyše omnoho "nemotornejšie" čo sa obsluhy týka... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom Asi blbá otázka čoo :-(. Hluk som myslela.
Odpovedať
Profilova fotka
@lucyy1312 sklo určite nič lepšie neusiluje, iba vypada dobre :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lucyy1312 Určite klasické. Útlm hluku či všeobecne zvuku záleží od materiálu a počtu materiálov, ktorý ho prenášajú. Preto napríklad okno s dvojsklom tlmí lepšie ako s jedným, lebo má v ceste tri materiály, čiže dve sklá a plyn medzi mini. Pri prechode medzi materiálmi dochádza k útlmu, keďže ide o mechanické vlnenie. Keďže sklenené sú asi iba z jedného skla a klasické sú vlastne sendvič z viacerých materiálov, tak tie klasické budú tlmiť viac. Celková nepriezvučnosť bude však závisieť od celkového konštrukčného riešenia daných dverí.
Odpovedať
Profilova fotka
@durim Dakujem za odpoved :-).
Odpovedať
Profilova fotka
aj sklenene posuvne mozu mat zlozenie skla sklo-folia-sklo, a takto zlozene sklo moze zvukovo izolovat dost dobre. Pri posuvnych dverach ten zvuk ale prechadza najma okolo cez strbiny, a myslim si, ze je potom takmer jedno, ake tie posuvne dvere su.... mali sme aj z drevotriesky, aj sklenene, a co sa tyka prenosu zvuku, bolo to asi zajedno.
Odpovedať
Profilova fotka
@margarita aha, tak potom to je asi len o vkuse.. :-). Nam sa ide zo spalne do satnika a kupelky a tam ich chcem, oboje rovnake, az to dobre vyzera. Este ich neriesim, ale kedze sa vcera murovali priecky, potrebovali vediet sirku otvoru..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?