Interiérové dvere - oblé hrany? Sapeli

Zvažujem interiérové dvere od SAPELI, prezrel som ich katalóg aj cenník. Ak tomu chápem správne za príplatok 4,8€ sa dajú dať na dvere s povrchom CPL oblé hrany. Klasicky sú asi teda hrany dverí ostré. Myslím si, že oblé hrany z hľadiska aj prípadného poškodenia sú troška lepšie chránené alebo sa mýlim? Aké by ste volili vy? Lebo ten príplatok nie je veľký.
Odpovedať
@johnny14 My sme dali oblé hrany P2. Neviem, či to bolo za príplatok, oblé hrany sme žiadali hneď, aj cenovú ponuku nám robili na oblé hrany. Na ostré hrany CP nerobili, tak neviem porovnať. Aj zárubňu sme dali Normal s oblým ostením. Príde mi to také jemnejšie v porovnaní s ostrými hranami.
Odpovedať
@chrobak7 no zasielam foto z cenníka, na prvej fotke je napísané ohľadne zárubne poznámka, že pri dekore dub hrčovitý - asi myslia dub hrčatý štruktúr, ktorý ja chcem - lebo však sa im tam aj tie ostatné názvy CPL nejak nezhodujú nechápem, tak že teda robia iba zárubňu normal ostrá. Samozrejme, že na to by som sa ešte popýtal pri objednávke. A čo sa týka dverí, tak tá hrana P2 je tam za príplatok 4,8€, lebo mne ju asi nenacenili. Koľko si mal zľavu ešte na ich cenníkové ceny, ak si pamätáš? A spokojný?
Odpovedať
@johnny14 Sapeli každý rok invouje vzorkovník povrchov. Napr. keď sme si robili pred rokom prieskum, tak ešte nemali asi 3 dekory, ktoré začali ponúkať od januára 2017 (napr. borovicu bielu). Aj nám povedali, že nie všetky dekory sú v oblom prevedení, dôvod nepoznám. Ten, čo sme si vybrali my, ten to mal - jaseň biely. Taktiež je rozdiel, či si dáš dyhu, CPL, HPL, fóliu alebo Sapelit. Fólia nie je problém vyrobiť čokoľvek, ale fólia je najlacnejšia a taktiež najmenej odolná voči poškodeniu. Potom som sa rozhodoval medzi HPL a CPL. Vyšlo mi, že stačí CPL, HPL sa dáva do priestorov s vysokou prevádzkou, napr. obchodné priestory, kancelárie, pre domáce použitie je to zbytočné. U CPL bola obmedzená ponuka zárubní. Nám sa páčila Harmonie Obtus, ale v CPL ju nevyrábali. Preto sme si vybrali aspoň oblú hranu. S tými zľavami - to je všetko iba marketingový trik a hra so zákazníkom. Ľudia si myslia, že aké bombastické zľavy vyjednajú. Keďže dvere som začal vyberať s 1,5 ročným predstihom, všimal som si, aké akcie dáva Sapeli. Vždy na jar (niekedy v marci, niekedy v apríli) vyrukujú s akciou dvere bez DPH. To akože dajú 20% zľavu. Ale keď kúpiš mimo tohto mesiaca, tak ti obchodník ponúkne 15% zľavu a ak váhaš, tak ti dá aj tú 20% zľavu. Myslím, že bežná cena je tá, ktorá je akože 15% zľava. Resp. výrobca aj predajca ráta s tým, že dá klientovi 15-20%, preto katalógové ceny sú nadnesené. Ja som potreboval rovnaký dekor otočných aj 3 posuvných dvier. Jedny z posuvných dvier majú šírku 120 cm, a je len málo výrobcov, ktorí robia tak široké posuvné. Ja som mal v poslednom výbere 3 firmy - Prüm, Lineaplast a Sapeli. Prüm majú pekné dvere, ale boli asi o 30% drahší, ako Sapeli. Lineaplast mali posuvné dvere až o 100% drahšie, ako Sapeli - nechápem prečo, keď materiálu je tam tak isto, ako pri otočných. Takže som zostal pri Sapeli. Aby si mal aj nejaké konkrétne čísla, tak cenové ponuky na rovnaký štandard boli nasledovné: Lineaplast - 5400 € Sapeli - 3800 € Prüm - 5630 €. Isto, sú aj lacnejší výrobcovia, ale ja som nechcel fóliu a ako som napísal, potreboval som tie posuvné 120 cm. Konečná cena bola 3750 €. Problém som mal len s montérmi, lebo kľučky som nebral od nich, tak keď videli, že sú inej značky, nie tie, ktoré montujú ako na bežiacom páse, tak lamentovali jak stará vrana, že sú dl. Nakoniec kovanie ani nenamontovali a vo vyúčtovaní mi cenu za montáž kľučiek vrátili. Namontoval som si ich na druhý deň sám, bez problémov. Ale dvere sú pekné, ticho sa zatvárajú. Neľutujem výber.
Odpovedať
@chrobak7 no pozeral som množstvo dekorov od rôznych výrobcov...a tento jeden od sapeli ma oslovil najviac...tiež patrí medzi tie nové.... ja viem, že zľava je vždy marketingový ťah...ale tak čo mi zatiaľ odpísali na cenové ponuky - tak niekto mi dal len cenníkové ceny a to aj na predajni tvrdil, že dole sa ísť nedá, niekde dali pár %, a najviac zatiaľ 11% som dostal...no nižšie neviem či sa teraz cez sezónu dostanem asi nie
Odpovedať
@johnny14 tam kde kupujem ja zacina zlava na 17% z cennika. Trnavsky kraj.
Odpovedať
@skorecova Prosim Vas kde kupujete?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?