Interiérové dvere - atypická výška

Dobrý deň, chcel by som vás poprosiť o radu-nasmerovanie týkajúce sa interiérových dverí. Bol by som vďačný za základné info, ktoré zvážiť pri výbere. Zatiaľ sme boli v stolárstve, kde mali v ponuke aj "laminátové" a tam nám povedali, že "laminátové" dvere sú len 197ky a dvere z masívu vyjdu okolo 500 EUR + kovanie. Chcel by som sa preto spýtať, či má niekto skúsenosti s objednávaním laminátových s väčšou výškou (asi 205 cm) a na váš názor na cenu za masívne dvere. Vďaka!
Odpovedať
@pistabaci Nemyslím si, že laminátové dvere sú len 197 cm. Skôr by som povedala, že stolárstvo má materiál len na dvere tejto výšky, tak preto Ti tak povedali. My máme dvere zo Sapeli a pokiaľ si správne pamätám, tak robia aj atypické rozmery a je tam príplatok v %.
Odpovedať
@pistabaci Jasne, ze "schopna" firma ti vyrobi aj atypicky rozmer lamina, len bude samozrejme drahsi ako standard. Pri drevenych dverach su ceny velmi rozne, davali sme si robit viacero ponuk, od 280 - 600 eur, zavisi najma od materialu.
Odpovedať
Profilova fotka
@pistabaci to bol dobry tah od stolara :D nikde nehladajte u nas kupte , nikde sa nevyrabaju... hah odtial by som siel prec. My mame 212cm a bez akehokolvek problemu by nam ich vyrobilo hadam 10 vyrobcov, od jutex construct, woodcote, klasicky stolari a podobne... tiez laminat. potom sme uz len ladili cenu.
Odpovedať
Vďaka za vaše odpovede. Myslím, že to bolo skôr tak, že v tom konkrétnom stolárstve mali v ponuke len 197ky lebo sa na to nezameriavajú a robia primárne s drevom. Ale potom, ako sme zistili, aký je cenový rozdiel medzi "klasickými" a "masívnymi" sme sa nad tým začali viac zamýšľať. Rozumiem tomu teda správne, že čo sa týka vyhotovenia dverí, tak môžu byť vo vnútri voštinové, z dierovanej drevotriesky alebo masívne a povrch fólia, laminát (označenie CPL?) alebo dýha? Ako pozerám, pri laminátových ľudia najčastejšie odporúčajú Sapeli. A u tých z masív to bude podľa toho, čo píše @stanica, záležať vdy na konkrétnom stolárovi. Viete mi prípadne povedať, na čo si dávať pozor, ak by sme sa nakoniec rozhodli pre masív? Ten rozdiel 280- 600 eur sa mi zdá dosť veľký.
Odpovedať
@pistabaci Rozumieš správne, presne ako si písal. My sme dávali dierovanú drevotriesku a CPL, voštinu sme dávali len na posuvné a na tie, kde bola sklenená výplň. Fóliu by som nedávala. S masívom Ti nepomôžem, nemám skúsenosť. Možno taká otázka na zamyslenie, že aký máš dôvod platiť viac peňazí za masív?
Odpovedať
@pistabaci Ide o to, ci to bude makke alebo tvrde drevo. Najdolezitejsie ale je, aby drevo bolo kvalitne vysusene, aby potom nezacalo pracovat. Ak by som davala robit drevene, chcela by som dopredu vidiet stolarovu robotu a referencie lusi, ktori uz od neho dvere maju dlhsi cas.
Odpovedať
@mury @stanica ďakujem za odpovede!
Odpovedať
firma masonite je schopná spravit atyp do výšky 210 cm ,aj lamino s drevotrieskou , jediný háčik je v tom že pokial sú na dverách presklenia tak tie nezvečšujú ale ostávajú rozmerovo z klasyckých typizovaných dverí ,ale pri výške o 6 cm večšej to nebude nejaky problém @pistabaci
Odpovedať
@pistabaci firma polskone vyráda urcite dvere aj na polsku normu, kde je vyska stavebneho otvoru 209 cm + - 1 cm, takze vyska dveri je nejakych 205 cm. nie je to atyp. A ano, dvere su vostinove, odvrtana drevotrieska alebo lepena drevotrieska. a povrch folia (to ti neodprucam, rychlo sa znicia) potom je laminat o hrubke 0,2 (su ale predrazenejsie ako) lamistone a silkstone o hrubke laminatu 0,15 mm a potom je dyha. A niektore dvere sa daju kupit iba v tej lepenej drevotrieske, zalezi od toho ako je tam vsadene sklo Masiv - ak nie je dobre vysusene drevo, dvere sa ti mozu skrutit
Odpovedať
@pistabaci mne robili stolári dvere z dyhovanej laťovkky to máš smrekové jadro a na tom máš dubovú dyhu čiže čisto masív a vyšli ma aj s kovaním a montážou do 300 eur a myslím si že robia aj nad 200 cm dvere
Odpovedať
Profilova fotka
nebolo by lacnejšie o pár cm znížiť otvor dverí? a dáš normované dvere a si vybavený bez dodatočných príplatkov za atyp... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravím, ako profilovku mam fotku s dverami 240 cm ak mate nejake otázky tak sa kludne pýtajte . My tie dvere vyrábame :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ahoj, tuto si to precitaj a mas :-) http://www.ostavbe.sk/ako-poriesit-vy...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?