Fólia na dvere z mliečneho skla

Dobrý deň rada by som sa spýtala otázočku Dvere do spálne mám sklenené mliečne sklo avšak začala mi vadiť priepustnosť svetla keď idem spat a v obývačke je ešte zapálene svetlo viete mi poradiť čo nato dať nalepiť aby to aj dobre vyzeralo a hlavne aby to zatemnilo ? Čo predávajú take fólie na dvere so všelijakými motívmi bude to na takomto povrchu držať ? Dakujem moc x-) x-)
Odpovedať
@sandra992016 ešte som zabudla foto
Odpovedať
@sandra992016 Držať ti to bude, sklo je na polep najvhodnejšie. Stranu na ktorú budeš lepiť treba dobre vyčistiť (odmastiť). Mliečne sklo má jednú stranu hladkú a druhú drsnejšiu (je náchylná na poškodenie) na tú stranu nalep fóliu a bude slúžiť aj ako ochrana. Kúp si fóliu o niečo širšiu ako je rozmer ktorý budeš lepiť, nalep na vodu a po fixovaní prebytočnú fóliu nožíkom odrež po obvode.
Odpovedať
@veronika40 ďakujem veľmi pekne a lepidlo aké mám zvoliť ?
Odpovedať
@sandra992016 su samolepiace, lep asi s vodou, pozri videa ako to lepit inak to na 1x pokazis
Odpovedať
@sandra992016 Fólie sú samolepiace, nepoužívaj žiadne dodatočné lepidlo. Alebo si kúp v hobby markete samolepiacu bielu fóliu, nepriehľadnú a tú nalep na dvere.
Odpovedať
@chrobak7 ďakujem veľmi pekne
Odpovedať
@sysell ďakujem pozriem
Odpovedať
Profilova fotka
@sandra992016 folie su smaolepiace ako pisu, resp, da sa aj nejaka tapeta pekna dat :) Pripadne aj nejaky zaves tam dat :)
Odpovedať
@sandra992016 platí čo @sysell a @chrobak7 napísali. Ak budeš kupovať v hobby markete pozri si zadnú stranu PVC fólie (lepiacu) pod papierom, aby nebola s čiernym lepidlom (robí sa aj taká a používa sa na prekrytie pôvodného materiálu alebo reklamnej tlače). PVC fólie potlačené, alebo bez potlače môžeš kúpiť v reklamnej agentúre, alebo tlačiarni. Nekupuj 50 cm šírku, musela by si fóliu spájať a to by bolo škaredé a časom hnusné :) Lepiť na vodu znamená, že dvere vyčistíš a pomocou rozprašovača na kvety nastriekaš na dvere čistú vodu. Pomocník ti bude držať fóliu, stiahneš opatrne papier a rovnomerne postriekaš lepivú časť vodou. Priložíte na dvere a skontrolujete, môžete fóliu dvihnúť a posúvať pokiaľ to nebude OK. Pomocou stierky vytláčaš od stredu smerom k okraju vodu tak aby fólia bola hladká bez zhybov a bubliniek. Nezľakni sa že fólia dobre nelepí, lepidlo sa aktivuje za 1 až 3 dni (vyparí sa aj posledná voda).
Odpovedať
@sandra992016 určite nedávaj papierovú tapetu. Dvere sú zasúvacie, madlo nevidieť, to znamená, že chytíš kde príde mastnejšou alebo spotenou rukou a budeš riešiť ako to dáš dole :-(
Odpovedať
Profilova fotka
Papierovu tapetu by som nedával ani ja, skrr taku aby si to mohla pretriet aj handrou, taku plastovu. Alebo len nejaky záves co das lahko dole
Odpovedať
@veronika40 jeeej super ďakujem veľmi pekne za super rozpisanie postupu :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@veronika40 a je aj taká ktorá sa da umývať ? Alebo akú by som mala dať ? Ďakujem
Odpovedať
@jakubw a plastové tapety bezne predávajú v obi hornbachu atd alebo niekde špeciálne ?
Odpovedať
@sandra992016 PVC fólie (reklamné) sa všetky dajú umývať, či sú potlačené alebo nie. Samozrejme, nemôžeš použiť čistiaci prášok (ATA, CIF ...), poškrabala by si fóliu. S kúpou ti neporadím, Hornbach mám ďaleko. Skús najbližšiu tlačiareň, ktorá robí digitálnu veľkoformátovú tlač, alebo polep výkladov. Takéto fólie majú na sklade bežne.
Odpovedať
@veronika40 ďakujem veľmi pekne za všetky rady
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?