Dvere na mieru

Zdravim, takze nam montaznici objavili dalsie prekvapenie, ktore nam stavebna firma nechala - netypicke dverne otvory. Uz mame omietku aj vymalovane a teraz, ze sekaj a nadkladaj. Otvory treba o 4 cm rozsirit a priblizne o 20 cm znizit. Chcem poznat nazor, mozno skusenost - co by vyslo lacnejsie: murarske prace a to okolo alebo dvere na mieru? Nehovorte mi prosim, ze sme si to mali zmerat pred omietkami a podobne rady, na ktore je teraz neskoro. Teraz musim riesit aktualny problem. Vdaka.
Odpovedať
Profilova fotka
@zelenydom No... zaplatili ste daň za svoju neskúsenosť. Keby ste boli mali riadneho stavebného dozora, mohli ste mať o starosť menej. A ak by ste si boli včas vyberali dvere, takisto máte o starosť menej, pretože KAŽDÝ predajca dverí by Vám to narovinu dopredu povedal, aké treba pre nich pripraviť otvory. Otázka na telo: Stavali ste normálne - na zmluvu? Máte riadne faktúry a podpisovali ste si preberanie peňazí? Tak reklamujete. Nech Vám prídu upraviť stavebné otvory, pretože neverím, že v projekte nebolo toto definované. Pohrozte obchodnou inšpekciou, súdom... Vie to každý stavbár (pokiaľ to nie je práve kuchár), že obložková zárubňa vyžaduje cca 2 - 2,5 cm na každú stranu navyše. Dvere na mieru...? Nedoplatíte sa. A ešte pod čiaru: BEŽNE sa nakľúč stavia tak, že sa necháva ešte tzv. zádržné minimálne 2% ceny diela a minimálne na 12 mesiacov na skryté vady a reklamácie. Reklamujte.
Odpovedať
Nebudem polemizovať, čo sa malo a čo nie :) Avšak určite budú lacnejšie murárske práce ako výroba dverí atypických rozmerov na mieru ... O 4 CM rozšíriť sa to dá pomerne jednoducho ... Zmenšiť otvor tiež nebude veľký problém ... Veď si skúste pre tú "srandu" dať naceniť tento rozmer dverí ktorý aktuálne máte :) A nepredraží sa Vám to len 1 krát, čo keď budete chcieť vymeniť o 10 rokov dvere ? Čo keď Vám jedny dvere dobúcha a zničí dieťa ? To za každým dáte spraviť nové na mieru ? ...
Odpovedať
Profilova fotka
zistite si najprv cenu dveri, myslim ze ponuku by vam vedeli urobit vsade a podla toho sa rozhodnite
Odpovedať
Profilova fotka
@stevko32 Atypické dvere sú jednoducho niekoľkonásobne drahšie. Tam netreba čo zisťovať. Dnes kúpiš slušné dvere za 100 €, zárubňu za cca 60 a aj s kľučkou a robotu ich vieš mať do 200 €. V štandardných (rozumej už vyrobených!) rozmeroch. Vysekať tie otvory do steny je omnoho jednoduchšie.
Odpovedať
nezavidim... :(
Odpovedať
Profilova fotka
@zelenydom ja som mal opacny problem, otvory boli nizke, nastastie v SDK priecke to nieje az taky problem aj ked to fuska bola. Ake mas konkretne tie rozmery ?
Odpovedať
3 otvory su vysoke 2.2m, sirka jedneho 0.84m a druheho 0.87m a tretieho udajne na sirku dvier 80 (to netreba upravovat:) Posledny otvor je vysoky 2.17m a siroky 0.90m.
Odpovedať
zalezi na tom, ake dvere by ste chceli. ci len od stolara, kde atyp nebude taky drahy, alebo nieco znackove. co sa tyka vysky, pouvazujte aj o dverach vysokych 210cm, tie sa teraz davaju stale castejsie. Co sa tyka dvernych otovrov, sme viaceri, co sme boli na tom horsie ako vy, my sme mali 11 ks dvernych otvorov nizsich ako bolo potrebne pre nami vybratu znacku dveri o 2-4 cm. Najhorsie bolo najst toho, kto bol ochotny a schopny pilit beton, samotne pilenie betonu (zasahovali beton a niekde aj roxory v tehlovych prekladoch) stalo 300 EUR + nanovo vymalovat, kedze sme uz boli tiez na final. Cerveny prach bol vsade, chvalabohu sme nemali podlahu. Na vasom mieste radsej riesim problem upravou dvernych otvorov, pretoze ako vyssie pisali, teraz ten atyp mozno nebude az taky drahy, ale o par rokov budete menit dvere a budete riesit tento problem znova a znova.. ak si das do vyhladavaca vo forach vyhladat znizenie dverneho otvoru - najdes tam temu, kde to uz jeden chlapec riesil domurovanim.
Odpovedať
Máme dvere výšky 206cm-čistú svetlosť. Avšak dnes by som si určite rozmyslela tento atypický rozmer. Iba kvôli cene. Cena dverí totiž rapídne stúpa, pokiaľ nie je svetlosť 1970. Ešte sú síce aj štúdiá, čo majú nejaké polské rozmery na tuším 203cm, ale nám to nevyhovovalo. Lacnejšie je určite znížiť preklad, ale zase neviem aké máte omietky, či sa s napojením omietok dokáže murár popasovať tak, aby to nebolo vidno. Tak ako píše iukas, teraz je trend dávať vyššie dvere, čo je fakt krajšie a aj praktickejšie z hľadiska výšky ľudí, aj častokrát prenášanie predmetov. So šírkou sa musíte popasovať vybrúsením, vypilovaním. My sme mali tiež jeden otvor menší, ale nám stačilo vybúrať iba 3x v mieste pántov. Komplikovanejšie bolo potom zafúkať záruben penou, ťažšie sa tam strčila hadička z tuby na penu. /dúfam, že som zrozumiteľne písala/ Za atyp sme priplácali skoro 30%, bolo to na peniaze dosť, ale dvere získali úplne iný šmrnc, proporcie, v neposlednom rade máme vysokých členov rodiny, ktorí to ocenili. Takže sa musíš rozhodnúť sama.
Odpovedať
@leonardom najskor oriadne citaj a potom komentuj otvori su velke tak neviem co chces sekat
Odpovedať
@zelenydom ja by som to riesil atypickymi dvermi ale hladal by som stolara ne velke firmi co chcu fakt poriadny priplatok za atyp. jedna vec je spilovat zo steny ako vsetci pisu a druha je domurovat lebo uz som par krat take neco videl a vzdy ako sa bude clovek snazit uz tam ten spoj ci nadpojenie bude semtam vidie talebo bude na omietke natiahnute brucho .das vecsie dvere a mas bez starosti.a riesit take veci co bude za 20rokov tak ked budes menit dvere urcite budes aj malovat a aj te omietky budu znicene tak ich mozes natiahnut cele nove a vtedy si upravte otvori. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@juzan Myslím, že som čítal dobre: otvory sú príliš úzke - treba sekať. A príliš vysoké - to zase treba znížiť. Zadávateľ témy sa podľa mňa obáva bordelu zo sekanie, nie toho, že si tam dolepí nejaké 3 - 4 centimetre na výšku, či....? ;-) Pekný deň. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@zelenydom skoda, poliaci maju totiz v norme dvere vyssie ako mi, ale zial aj na tie je to vela. @leonardom ono to cele nie je take jednoduche, nad dverami mas preklad a tomu nemozes len tak obsekat to na com je polozeny.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj To si uvedomujem. Ale ak to nestavali totálni magori, tak hádam ten preklad má aký - taký presah, či...? A po 2/ radil som zadávateľovi témy, aby reklamoval... ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom no hej ale ak nie je niekto totalny magor, sirku a vysku dveri trafi :)
Odpovedať
@zelenydom @leonardom Mal som podobný problém, ale skôr som si ho všimol , tak som upravil stavebný na poľskú normu. Ale aj tak niekde celkom presne neboli tie otvori a mal som obavu ak by som si objednal sám dvere v poľskej norme že by mi to niekde nesedelo . Tak som sa rozhodol pre stolárstvo v našom okolí čo robí na mieru dvere. Súhlasím že dvere s klučkou slušné by boli do 200eur. Mňa tieto vyšli s kľučkou a montážou 235eur ale som maximálne spokojný a bez mojej roboty . (kľučka z toho 24eur) Hlavne to zníženie otvorov ...nie je jednoduché dokonale nadpojiť omietku je to dosť práce ... ak sa to nespraví dobre vidieť nadpojenie ... Rozšírenie otvoru - najlepšie kotúčom ..- hrozne veľa prachu ... Žiaľ navyše peniaze je to daň za nepresný otvor.
Odpovedať
jednoznacne vas vyjde cenovo lepsie len sekat, lebo take dvere su naozaj dost draha zalezitost :/
Odpovedať
Profilova fotka
@zelenydom toto sme riešili na kúpeľňových dverách, my sme mali dokonca urobené obklady a museli sme rezať aj obklad aj múr cca 4 cm. Dávali sme dvere Sapeli a cena atypických by bola o 50% vyššia
Odpovedať
Od stolara to velmi drahsie nebude, oproti polskym samozrejme ano. Skus drevis.sk
Odpovedať
Staval som z porobetonu a tiez som upravoval stavebny otvor, dokonca uz boli vymalovane stropy. Z bokov to bolo easy, lahko a cisto to islo pilou na porobeton. Pri znizovani som spekuloval dlhsie, nakoniec som to urobil tak, ze som to znizil porobetonom, ktory som prilepil a priskrutkoval sposobom, ze som navrtal do polovice tvarnice dieru s priemerom 12mm a potom som to priskrutkoval dlhou drevoskrutkou do prekladu (ak mas betonove preklady, tak si musis najskor navrtat dieru do neho a dat hmozdinku). Mame to tak cca rok, je to presietkovane a otestovane malymi detmi a prievanom a zatial ziadne praskliny.
Odpovedať
@zelenydom vysoke dvere su krasne, a sirka nevyzera byt problem. Kto by sa trapil s murovanim. Skus vyjednat dobru cenu za masiv, este sa budes peknym dveram tesit.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?