Drevené dýhované verzus laminátové interiérové dvere

Prerabame byt a aktualne riesim, ake dvere dat do interieru. Urcite nepojdeme do foliovych, mame Portadoors v aktualnom byte a to je tragedia. :-| Znamy ma SAPELI - laminatove a su super. No mam moznost ist aj do drevenych dyhovanych. Tu sa vsak bojim toho, ze drevo stale pracuje a ci nedojde k ich pokruteniu. A taktiez ako to je s tou dyhou - netreba to po par rokoch nejako osetrit, natriet? Je to vsak drevo, takze naozaj kazda rada, ci argument za jedno alebo druhe riesenie bude napomocne. =-)
Odpovedať
@leader1234 porta doors cpl hq
Odpovedať
@leader1234 pozri si babkin dyhovany sekretar zo 60tych r. ako je pokruteny :-) ... dyha bez debaty, alekolvek kvalitne lamino je stale len umelina.
Odpovedať
pokial ja dyha nespravne zalisovana mozes mat snou problem ale to mozes mat aj s laminom len u dyhovanych je vyhoda ze vzdy sa to da opravit aj ked sa poskriabu alebo.... po rokoch nieje problem prestriekat. takze osobne by som siel do dyhy .
Odpovedať
Profilova fotka
@leader1234 dýha nemá vplyv na pokrútenie dverí . to je hlavne vec základného použitého materiálu. ideálna je dverová latovka.je to pevné tvarovo stále a overené časom. tento materiál poznám od dectva je to ok. ja som za dýhu veď som stolár .celková estetika dverí dojem.časom sa oživiť dajú.
Odpovedať
dyhovane dvere ti nepokruti, pokruti sa ti len cisty masiv... dolezite je aby si nezaplatil podvodnikom za dyhovane dvere cenu masivnych dveri, ako laik nemas sancu zistit rozdiel medzi dyhovanymi a masivnymi dverami...
Odpovedať
medzi dýhovanými a lamino dverami je jediný rozdiel-povrch. Jadro, teda základ dverí sa skladá prevažne zo smrekového masívu. Ako výplň sa používa papier- prevažne. Pracujem z poľskými a českými dverami Centurion a Solodor a nehľadiac od toho že nadávame na poliakov a čechov z dverami som spokojný. Každopádne by som Vám odporučil CPL alebo Solo 3D povrch s ktorým budete určite spokojná. Kvalita, cena a dobrá dostupnosť.
Odpovedať
No ja pracujem s dverami SAPELI. Mám za to, že dyhované dvere sú podstatne prendovejšie a ak má niekto rád rozmanitosť dreva, tak určite dyha. Dyhované dvere sa nemajú pre čo krútiť, keďže dyha je nalepená na nosnom materiály. V našom prípade je to DTD. Pokiaľ ide o úpravu povrchu: Drevo sa lakuje. To je všeobecne známe. No aj pracuje a pre to sa nedá vylúčiť, že pri určitých podmienkach (kislé prostredie, vysoká vlhkosť,..) sa po pár rokoch môžu objaviť zmeny. Ale tie sa objavia aj na iných dverách. Nevýhoda dyhy je taká praktická - dnes sú fólie s pomerne vysokou odolnosťou a CPL alebo HPL vydržia dosť veľa, Keď prejdete nejakou hranou po dyhe, je to tam skorej vidieť (Aj keď sa to do určitej miery dá opraviť). Moje odporučenie : Pokiaľ nemáte zásadne krátený rozpočet, volil by som dvere PLNÉ ( a to bez ohľadu na značku ),Pri DTD je trochu väčšia istota tvarostálosti. Plné dvere majú lepšiu požiarnu,....ale hlavne AKUSTICKÚ odolnosť. a ak chcete vyslovene "voštináky", tak kašlite na drahé značky a choďte do Merkuráča...tam sa neoplatí preplácať a také dvere vám tiež vydržia desiatky rokov.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
co poviete na tuto cenovu ponuku dyhovaných interierových dveri, je to dobra cena? Popis: materiál MDF + dierovaná dtd / nie papier voština/ dýha Zárubňa MDF + dýha dýha podľa výberu Typ dverí Flora 09 - plné, Flora 13 - so sklom sklo satin white kovanie zámok zadlabací a závesy tesnenie celoobvodové silikonové povrchová úprava ADLER - lakované plne 600/1970/140 275,- 1 275,- € plne 700/1970/140 280,- 2 560,- € plne 800/1970/140 285,- 4 1 140,- € posuvne na stenu dvere sklenene dvere 800/1970/140 400,- 1 400,- € posuvne do puzdra 900/1970/140 290,- 1 290,- € Montaz doprava zameranie komplet 480 cena spolu 3145 cena s DPH 3774 +
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
a aké to boli Porta doors? Podľa mňa Porta sa Sapeli vyrovná kvalitatívne - možno nerobia toľko atypov ako Sapeli ale v Sapeli samá dyha a žiadne pekné dvere. Inak tie ceny sú u niektorých dverách šialené. Porta v CPL tak tam kúpiš komplety aj do 200€. Dyhu ani zadarmo. Za cca 1mm dreva dať také veľké peniaze. ďakujem nemám záujem, a dyha počase oxidujem (mení farbu) neviem ako to niekto bude po x rokoch brúsiť a znova lakovať. CPL máš UV stabilné, odolné voči poškriabaniu a bežným chemikáliam v domácnosti. U mňa určite CPL.
Odpovedať
@marrad za tieto peniaze kupiš bežné int. dvere a ešte ostane aj na podlahy. :-) Neviem či je to dobrá cena ale pre mňa určite vysoká.
Odpovedať
@marrad veeela, ale kazdy ma inu mieru
Odpovedať
Článok sa načítava...
je to velka suma,trosku prehnane, poznam vyrobcu spickovych dyhovanych dveri, ale takuto cenu davaju iba so AT, DE a podobne,aj to len skr dopravu,.
Odpovedať
@marinak53 prosim o kontakt na toho vyrobcu ... do ip dik
Odpovedať
My mame dvere dyha wenge a fakt spokojnost, vyborna kvalita a cena. Robila nam ich tato firma http://www.topdoor-interierovedvere.sk/ . Dobra dodacia doba, montaz, dovoz do BA. Odporucam.
Odpovedať
A ta cena co ti ponukli je uplne prehnana...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?