Doškriabané vchodové dvere od domáceho zvieratka

Profilova fotka
Moja 4noha usata laska postupom casu doskriabala drevene vchodove dvere. Mate niekto skusenosti s opravou takejto vady? O to dnesne blato co namazala nemam starost ale tie skrabance handrou nestiahnem:( Mam predstavu, ze by sa to mohlo dat riesit tmelom a po zatuhnuti, prebrusit a natriet znovu ale....ak nieco poznate lepsie, sem s tym. Vdaka za pripadne rady.
Odpovedať
len aj ked to takto opravíš o chvíľu to bude vypadať znova tak, ak ju neodučíš
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu to mi je jasne, uz viem ako jej v tom zabranim:)
Odpovedať
@brano36 Ako? Dajte tip. Aj mne by sa to pri tých mojich dvoch potvorách hodilo :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@trend270 v nasom pripade sa po oprave odstahujeme, ale pokial by sme mali ostat, asi by som na dvere dal kus plexiskla a nalepil ho bodovo na transparentny silikon:) a prilozil mechanicky zvoncek, aby don buchala ked bude chciet otvorit. Ked sm ebyvali na byte, tak pokila chcela ist von, tak chodila buchat nufakom do klucov v zamke, to bolo celkom pocut a fungovalo to na nas:) V tomto pripade sa von vie dostat, ale napsat skriabe na dvere (ked je samovyvencena:) )
Odpovedať
@trend270 ten môj sa naučil vtedy zvláčtne brechať
Odpovedať
@brano36 Vďaka :-) Ten zvonček sa im bude páčiť :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Som nový tak možno nie je neskoro.Predpokladám,že výrobca použil silnovrstvú lazúru . 1,- prioritou je ochrániť drevo = predlženie životnosti dverí 2,-opotrebenie,estetika -dvere už nebudú vyzerať ako nové , nevravým ,že sa to nedá ale náter z dverý by sa musel odsrániť do čistého dreva a nasriekať. Takže máš dve možnosti 1,-namoriť a natrieť na očistený povrch údržbovým lakom .Treba dbať na výber moridla i laku kedze i lak je farebne pigmentovaný a dodržať odporúčania výrobcov ak niesú uvedené na obale vyžiadajte technické listy a technologické postupy u predajcu ak ich nedajú-nemajú ani farbu neberte. V tomto prípade určite netmelte ,bude vidno fľaky 2,-Alebo použiť renovačný náter na celé dvere V prvom prípade náter kúpite u predajcov silnovrstvej lazúry na okná dvere napr.Hermes , Renie, Milesi.Sokrat, Adler... v druhom prípade má len posledno menovaná. ak nemáte skúsenosti s nátermi radšej to dajte urobiť profesionálovy ,je to dosť náročné na skúsenosti
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?