Demontáž zárubne bez poškodenia podlahy

Zdravím. Chcel by som sa opýtať. Dajú sa interiérové kovové zárubne demontovať bez poškodenia podlahy v jednej miestnosti? Ide o to, že som kúpil byt po staršej rekonštrukcii a wc-kúpeľňa sú v uchádzajúcom stave. Podlahu v chodbe mám však novú. Zaujimalo by ma, keď budem niekedy v budúcnosti chcieť rekonštruovať WC aj kúpeľnu a teda aj vymieňať dvere, či sa dajú tie staré kovové zárubne vymontovať bez toho, aby mi sa mi poškodila podlaha. Z pôvodných balení mi ostala len jedna dlaždica a v predajni mi povedali, že číslo šarže býva na balíku, ten mi však majster, ktorý robil podlahu vyhodil, čiže presný odtieň nie je možné doobjednať. Vopred vďaka za akúkoľvek odpoveď.
Odpovedať
Profilova fotka
Karbobruskou opatrne
Odpovedať
@wolodymyr Vdaka za odpoved. Cize je to prakticky aj teoreticky mozne, len zalezi od sikovnosti majstra, ano?
Odpovedať
Profilova fotka
@bronn1982 presne tak a od trpezlivosti... odporúčam rezať v polovici potom hore na oboch stranách , následne vybrať hornú časť a potom sa pomaly hrajkať so spodkom a možno pôjde aj vykývať pokiaľ nemá dolnú spojnicu.
Odpovedať
@wolodymyr Este raz dakujem.
Odpovedať
@bronn1982 prakticky aj teoreticky je možné prakticky všetko. Len ci budeš ty ochotný za to zaplatiť adekvátne peniaze.
Odpovedať
Profilova fotka
@worker_falcon na prakticky a teoreticky je vtip o sexe a peniazoch byt tebou nepolemizujem .. vo svete zabavy by si bol nasmiech a urazeny ;-)
Odpovedať
@worker_falcon Tak ja sa vzdy najprv opytam, kolko co stoji, nech som si s majstrami na cistom. Myslim, ze je to fer pre obe strany.
Odpovedať
@bronn1982 len aby si nepadol na zadok z toho, čo ti povedia. ale neboj, podľa mňa sa nájde niekto, kto si nebude vedomý rizík a sľúbi normálnu cenu. Potom sa natrápi, aby to dodržal. alebo sa na to vykašle.
Odpovedať
@worker_falcon Naozaj nerozumiem o co ti v tvojich prispevkoch ide. Opytal som sa jednoduchu vec ako laik a ty namiesto toho, aby si napisal, ci je to mozne, alebo nie, resp. co to obnasa, len pises akesi neurcite a rypave odpovede. Ak si profesional, skus odpovedat ako profik, ak nie, tak neviem preco sa vobec obtazujes pisat.
Odpovedať
@wolodymyr Ak by zarubna mala dolnu spojnicu, da sa to urobit tak, ze sa to navrchu vyreze a ten spodok sa necha v podlahe a potom normalne na to polozi nova podlaha v kupelni/wc?
Odpovedať
Profilova fotka
@bronn1982 jasnacka tesne nad zemou to odbrusis popripade zaklepes kladivom pod uroven podlahy. Hura dontoho nemas sa coho bat iba prachu bude viac ako obvykle ;-)
Odpovedať
@bronn1982 v tomto prípade som fakt nerypal. Akurát som sucho konštatoval, že sa určite niekto nájde, kto nepochopí rizika a bude ti musieť spraviť za normálnu cenu, keď ti ju sľúbi. Darmo sa rozčuľuješ. Skus chápať čítaný text. Sorry, že ti to nepíšem ako úplnému debilovi a ze očakávam mierne použitie šedej hmoty.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@worker_falcon Vobec sa nerozculujem, len mne tvoj ton naozaj prisiel rypavy. Zavanalo to sarkazmom, tak prepac, ze som to tak pochopil. Ja dokazem aj zaplatit za nestandardne veci, to naozaj nie je problem. Skor mi ide o to, ze ci ten dany clovek bude vediet tie rizika odhadnut a predvidat. To je predsa normalne, ze majster vie odhadnut do coho ide a kolko si za to pytat, nie? Preto sa odlisuju od nas stavebnych laikov, ze vedia posudit situaciu a na zaklade toho adekvatne naplanovat veci. Ak nie, tak nech to radsej ani nerobia potom. To naozaj nie je moj problem ako zakaznika, ze on slubi cenu a potom sa skriabe na hlave, ked to, co slubi/comu sa zaviaze, nevie spravit.
Odpovedať
@bronn1982 problém zákazníka je ten, že nedokáže akceptovať normálnu cenu. Odmietne XYz remeselníkov s normálnou cenou. A časom natrafi na človeka, ktorý mu ponúkne "normálnu" cenu. Sarkazmus si vycítil správne :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?