Čím natrieť interiérové dvere z mäkkého dreva?

Neviete cim by sa dali natriet interierove dvere z makkeho dreva, aby ich to urobilo tvrdsimi (aby neboli tak lahko nachylne na otuky, odery, skrabance, ryhy od nechtov,...)? Nejaky lak a na to farba? Ake? Kolko vrstiev? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@verawlad Ked mate mäkky podklad tak je to uplne jedno ..nic nato nezaberie ...a ked aj pouzijete epoxidovy lak ako na parkety je to na mekom zaklade jedno .....
Odpovedať
Pytam sa preto, lebo si chcem dat vyrobit dvere, ale dubove su velmi drahe. Preto som myslela, ze dam vyrobit smrekove, alebo take nejake a natriem ich. Takze si myslite, ze to tak nefunguje? Viete mi odporucit nejaku drevinu, kt. je tvrdsia ako borovica (smrek), ale nie je az taka draha ako napr. dub? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@verawlad skuste ..Buk ...ten je lacnejsi ako dub alebo nedavajte vyrabat cisto prirodne ale latkove dyhovane vydu lacnjsie asi 30-35% takze neviem kolko vam povedalôi za tie dubove s masivu to by pomohlo...vediet
Odpovedať
...na dubove som sa ani nepytala po tom, co mi povedali, ze 2kazetove smrekove so zarubnou (10 cm sirokou) by vysli na 500 eur. Predpokladam, ze dub je aspon raz taky drahy a to si nemozem dovolit. Este je problem v tom, ze chcem biele dvere, no obavam sa, ze mi ich natrie stolar takou farbou, kora sa bude lahko spinit. Chcela by som lesklu (pololesklu) farbu, kt. by sa lahko umyvala. Neviete poradit? Momentalne by som si dala urobit jednokazetove dvere (dole so sirsim okrajom), popripade ani nie kazetu, len taku obrubu a namornicke okienko. Zarubnu siroku 10 cm, na okraji s profilom. Co si myslite, aka je primerana cena? smrk/buk/dub?
Odpovedať
Profilova fotka
@verawlad Co sa tyka ceny za smerekove dvere ktore Vam povedali tak je to dost v smreku bohuzial nerobim (pozrite album)len bud , dub, javor,ale len dyhovana latovka nakolko je tam super stala tvarnost a nevznikaju trhlin y ani nic podobne a pitom je to masiv ...na striekanie by som doporucil MDF a nie masiv minimalne o 30% lacnjsie verzia ... ale porchova uprava ktora by vyhovovala vasim narokom a poziadavkam co ste paiasala odporucam laminatove dvere (nie papierova folia ) povrch ako na DTD doskach a ten je odolny , velmi dobre sa cisti , masiv ma svoje nevyhody a sice pri povrchovej uprave farbou vysupuje kresba dreva , drevo pracuje stale a tym padom pri kazetach vznikaju trhliny ....takze to by som Vam odporucil
Odpovedať
@verawlad tiez sme chceli biele drevene dvere a kedze nase financne moznosti su dost obmedzene, tak sme nakoniec dali vyrobit len oblozky a dvere sme kupili v Merkury markete najlacnejsie ake mali, za nejakych 35 euracov. Nastriekali sme ich na bielo - vyzeraju velmi dobre prave vdaka tomu nastriekaniu. Nikto nam nechce verit, ze stali tak malo. :-D Btw., ked ich zacnes "studovat" podrobne, tak vidno veeeela chyb, preto su aj tak lacne, ale sme si povedali, ze ked budeme mat niekedy snad raz viac penazi, tak ich vymenime. Oblozky mame urobene kvalitne z prvotriedneho dreva. Takze aj tak sa da ;-)
Odpovedať
možno sa hodí videonávod, ako postupovať pri natieraní drevených dverí http://www.youtube.com/watch?v=N2h-17...
Odpovedať
@verawlad švagriná si dávala robiť na mieru z mäkkého dreva (tuším smrek) a je veľmi spokojná aj s kvalitou. Akurát minule jej zostala po čomsi malá ryha, ale ja som si to vôbec nevšimla. Dvere so zárubňou ju vyšli na nejakých 8 000 SK minulý rok, z tvrdého dreva boli oooveľa drahšie. Tie dvere sú nádherné. Ten pán im robil aj kuch. linku aj schodiko. Je niekde tu z východu (okolie Sabinova tuším).
Odpovedať
@verawlad akurát za nimi dlho čakali, lebo je veľmi zaneprázdnený.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?