Atypické otvory na interiérové dvere

Profilova fotka
Pri stavani domceku sa nam vyskytol jeden problem a sice s rozmermi otvorov na dvere. Na honom poschodi nam vychadza vyska otvoru len 1960 cm. Preto chcem vediet, ci to nebude problem a ako by ste to riesili vy. A ci nahodou nemate skusenost, ze o kolko su dvere a zarubne s atypickymi rozmermi drahsie.
Odpovedať
Výška na slovenské normy je vo vašom prípade nízka. Potrebuješ asi 201 cm hotový otvor na výšku. Nemusíš dať vyrábať atyp, každé dvere by sa mali dať skrátiť až do 6 cm. To by vám malo postačovať natoľko, aby ste si ich mohli v pohode osadiť. A zbytočne nepreplácať atyp.
Odpovedať
Profilova fotka
@juliett7 áno dajú sa skrátiť ale naozaj budete mať nízke podchodné výšky, radšej zväčšiť stavebné otvory kým sa dá - optimum je 2020-2040 mm
Odpovedať
Profilova fotka
@michallestinsky dakujem za radu. A to ako skratit by sa dalo? Myslis odrezat z nich?
Odpovedať
Profilova fotka
@juliett7 neskracuj!!! pekne sprav taky prechod aky ma byt.... ved pri vyske otvoru 196 cm ti vyjde dverne kridlo 191cm, a prechod bude len 190 cm!!!!!!!! normalne dvere maju prechodovu vysku 197cm.... to potom skor pouvazuj nad tym, dat tam specialne vyrobit posuvne dvere, bez zarubne - aby ti z vysky prechodu uz nevzali ani jeden cm.... ak ste ale trpaslici s vyskou do 150cm, tak si zaplat teda ten atyp... ale rataj s priplatkom 40% k cene dveri a zarubni....
Odpovedať
@juliett7 Skrátiť sa dajú priamo vo výrobe za nejaký príplatok, pričom by to nemal byť atyp. Alebo to môže skrátiť nejaký stolár. Vo výrobe myslím, že pekne upravia spodok po odrezaní, teda bude to normálne vyrobené. Presne ako píšu ostatný, ako prvé sa snažte zväčšiť otvor na potrebnú výšku. Ak tam sú preklady, tak potom uvažujte o skrátení, ale zoberte do úvahy výšky jednotlivých členov domácnosti. Návšteva sa raz za čas zohne, pre nich by to nemal byť problém. Ak ste vysoký VY, bolo by nepríjemné denne sa krčiť niekoľkokrát.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Ahoj.Prerabam stary rod dom.A treba my soravit otvory na nove dvere lebo tie stare chcem zamurovat,a neviem ake treba otvory lebo chcem dvere obycajne z obchodu z Merkuru.Diky zaq radu a pomoc.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?