Akú povrchovú úpravu zvoliť na masívne dvere z Baumaxu?

Zdravim, rozhodli sme sa pre dvere a zarubne z masivu (baumax), chceme ich osetrit tak, aby zostala viditelna povodna farba dreva... Ziadne radikalne morenie, farbenie... avsak neviem si predstavit, ako ich budeme lakovat a brusit 3x s 24h prestavkami aby nam to netrvalo dva tyzdne... :) a v bytovych podmienkach, kde nie je miesto na dielnu :) taktiez by sme ich neradi vozili k stolarovi (prekroceny rozpocet) Vedeli by ste niekto poradit, aku povrchovu upravu vhodne zvolit, aby sme si ich mohli osetrit sami, v bytovom prostredi a najlepsie ked budu visiet? Uvazovala som o olejovani - mate s tym niekto skusenost, ako sa to sprava na dverach a zarubniach? Ako sa udrziavaju? Idu pripadne necistoty vycistit, alebo treba rovno brusit? Dvere su do wc, kupelne a izieb - z toho jedna je blizko hladnicky... Vopred dakujem za kazde rady, napady, postrehy... Kazda rada uzitocna, kedze v domacom prostredi sme zatial nic take sami nerobili :)
Odpovedať
ahoj co sa tyka laku pouzil by som nejaky transparentny kedze ide o interier vodou rieditelny napr. pam lak(1vrstva zakladny 2 vrstvy vrchny) pri vhodnych podmienkach je brusitelny po cca 2-4h.treba sa len rozhodnut ci leskly polomatny alebo matny na dvere sa hodi asi najviac matny alebo sa opytat v predajni farby laky mali by nieco podobne poradit odporucit takych naterov je viac a co sa tyka nanasania brusenia zavesene by som ich nenatieral lak bude stekat a pri bruseni budes mat zapraseny cely byt x-)
Odpovedať
ak to chces uplne bez prebrusovania, tak ja odporucam voskove oleje od firmy Osmo. Vies si vybrat aj nejaky dekor, ktory zachova strukturu dreva, alebo len transarentne natries. Dvere ale urcite vybrus pred pryvm naterom uplne do hladka. Mame s tym natretu podlahu a sme velmi spokojni (pozri v mojom albume). Voskovy olej uroby krasny hladky "film" na dreve. Ak sa ti po natreti budu zdat drsne, tak sa daju vylestit takym filcom uplne do hladka - netreba brusit. Podlahu nebolo treba ani lestit, podlaha sa do hladka doslova schodila. O udrzbu sa vobec neboj, vodu ten voskovy olej odpudzuje dokonale, nema sancu vsiaknut do dreva (mame s tym natrete drevene dosky pri vani, kde voda stale frka.. ) Cistym olejom mame natrety jedalensky stol, tak isto nie je problem s udrzbou, len ked davas len cisto olej, tak to treba obcas preolejovat, co by sa mi teda pri dverach nechcelo..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?