Ako zrekonštruovať masívne dvere?

Prosím vás dali by sa nejako zrekonštruovať takéto dvere?pretrieť na bielo a s tým sklom sa nedá nič robiť ?chcela by som to na modernejší štýl... alebo dajte nejake inšpirácie....
Odpovedať
Profilova fotka
Z jednej strany skiel by mali byť lišty - tie zhodíš a vyberieš sklá, môžeš vymeniť. Inak zbytok: obrúsiť starý náter/lak a natrieť na bielo (alebo ako chceš).
Odpovedať
a nedalo by sa vypilit aj ta spodna cast dveri?a presklit cele nejakym laminom????mliecnym sklom???
Odpovedať
Profilova fotka
@lucyf Kedze je to masiv a chces to na bielo, mozes s tym robyt co len chces , potom pretmelit kazy a trhliny a pretret kvalitnou zakladovkou a vrchnou. Na hrce je tiez specialna tinktura, inak ti cez farbu casom budu presvitat.
Odpovedať
@madein1974 nevies ako sa vola ta tinktura????a co len chcem myslis ze by sa to dalo aj vypylit???
Odpovedať
Profilova fotka
@lucyf Ano, vypilit, utrhnut, odhryznut... :-) je to drevo, co poskodis, da sa lahko oprait. Ja pouzivam dvojzlozkovy tmel na drevo. Pretmelit, vybrusit. Pevnejsie nez drevo. Po premalovani nevidno. Na hrce pouzivam nieco co sa vola Shellack. Neviem ci sa to u nas predava, ja to mam z Uk. Tu je to nieco ako toto http://www.tikkurila.sk/dekorativne_f...
Odpovedať
@madein1974 dakujem ti, uz len najst sikovneho majstra co sa do toho pusti....
Odpovedať
Profilova fotka
nebude lacnejšie kúpiť druhé dvere?
Odpovedať
myslím že na trhu sú aj remeselníci, ktorý sa venujú reštaurovaní starších dverí ale aj obnove poškodených. Na druhej strane musím súhlasiť s Janom, že pokiaľ by to bolo náročne na financie asi bude výhodnejšie investovať do niečoho nového. Ale pokiaľ ich chceš len prebrúsiť a namaľovať... Inak nedával by som biele stratí sa ich drevený vzhľad čo mi príde na škodu.
Odpovedať
Som zvedavý kto sa do toho pustí. Roboty ako na kostole , výsledok neistý
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?