Ako ste riešili kľučky – dizajn, funkcia alebo len cena?

Profilova fotka
Ahojte, už máme osadené dvere a riešime kľučky. Zistil som, že to vôbec nie je taká jednoduchá vec, ako som si myslel. Niektoré kľučky vyzerajú super, ale sedia len na určitý typ rozety - na interiérové dvere áno ale na vchodové nie. Iné sú lacné ale pôsobia dosť amatérsky naživo. Ako ste to riešili vy? Hľadeli ste hlavne na cenu, alebo ste zvažovali aj dizajn a povrchovú úpravu? Niekto sa chváli certifikátmi na vyššiu odolnosť, čiže majú vydržať viac, čo s budeme s deťmi asi raz potrebovať😄 A čo čierne kľučky – vraj sú teraz dosť trend, ale nešúpu sa časom? Niektoré kľučky, čo sme pozerali, sa dali aj kombinovať s rovnakým typom do viacerých miestností, čo sa nám páčilo kvôli jednotnosti (dokonca na terasové posuvné dvere, alebo aj na okná a pod.). Zaujímalo by ma, ako ste to vyriešili vy doma – máte to „každý pes iná ves“, alebo ste išli jednotný štýl?
Odpovedať
No budeš sa asi čudovať ale mne sedia viac guľaté gľučky ako tie pákové. Také sme si dávali keď sme rekonštruovali byt. Kúpili sme dom aj s dverami a kľučkami a zatiaľ nedošlo na to tie kľučky meniť ale keď na to príde, tak chceme zasa guľaté. Do tých pákových sa furt nejakou nepozornosťou zachytím napríklad dlhým rukávom keď nesiem niečo v ruke a vylejem kávu a podobne. Musím na to dávať pozor.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od toky1:

No budeš sa asi čudovať ale mne sedia viac guľaté…
@toky1 ďakujem. čo sú presne pákové kľučky? všetky majú zhruba rovnaké dĺžky čo som pozeral, takže sa o ne zachytím asi rovnako. jedine ak sú kľučky na konci zahnuté smerom ku dverám, tak sa nezychytím s kávou v ruke :) to je vlastne celkom dobrý koment, nad tým sme nerozmýšľali
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od adam198:

@toky1 ďakujem. čo sú presne pákové kľučky? všetk…
@adam198 pakova klucka je standardna klucka pouzivana v nasom geopriestore. Naproti tomu napr v USA su standardom skor gulove klucky tj. Gula ktora nie je staticka, pevna ale jej pootocenie je ekvivalentom nasemu stlaceniu klucky.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@adam198 pakova klucka je standardna klucka pouzi…
@sousedekovci89 vďaka, už chápem. v tom prípade mi ide o pákové kľučky, aby sa to dalo ľahko dokúpiť a vymeniť v prípade potreby, čo pri nejakých neštandardných riešeniach z iného konca sveta by mohlo byť komplikované
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od adam198:

Ahojte, už máme osadené dvere a riešime kľučky. Z…
@adam198 ak chceš, aby ti kľučky vydržali pekné celý život, tak nekupuj nič lakované, eloxované, alebo pokovené- zlatené, chromované. Kúp kľučky celonerezové, alebo mosadzné. Používaním sa leštia. Mosadzné môžu časom trošku zájsť, ale stále majú krásnu patinu a šmrnc. Celonerezové ti vydriža bez poškodenia celý život. Zlatené sa môžu olúpať, rovnako aj chromované. Eloxované poškriabať o farbených, lakovaných nehovoriac, tie budeš meniť za pár rokov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?