35 cm vchod do obyvacky

Ahojte, mame dilemu - dvere do obyvacky su cez hlavny oporny mur. Chceme dvere vymenit, mame 2 moznosti zarubne. Bud prisposobenie do vnutra - t. j. okolo ocelovej zarubne. Alebo okolo celeho muru s hlbkou 35 cm - pricom pri tejto moznosti je moznost otacavych dvier alebo posuvnych na garnizi zo strany chodby, pricom zasuvku by sme posunuli (vid na obrazku). Ostatne mury maju cca od 15 cm do 17 cm, tie dame okolo otvoru. Co ale s tymto 35 cm otvorom? Co by ste nam poradili? Dakujem, Igor. P. S.: Na fotke su to tie dvere vlavo. V pravo su spalnove a tie budu okolo celeho otvoru.
Odpovedať
1
2
@igorf Tie zárubne "okolo steny" sa volajú obložkové zárubne. Na tú stenu 35 cm by som dal také isté, ako ostatné. Nie je problém vyrobiť aj zárubňu na 35 cm stenu, ja mám zárubne na 30 cm nosnej stene. Kľudne tú pôvodnú zárubňu s dverami vyhoď a daj tam obložkovú - teda takú, akú budeš dávať inde, nech sú rovnaké.
Odpovedať
Oblozka na takom mure vyznie nádherné, len nech ju urobí dobrý stolar
Odpovedať
Profilova fotka
Nedávajte obložku na starú oceľovú zárubňu, vysekajte ju, ušetríte okrem iného priestor ;-)
Odpovedať
@chrobak7 @tatiana1978 @katarinas Ahojte, v prvom rade dakujem za nazory :-). Zarubnu uz vyrubat neplanujeme - kedze su spravene nove stierky. Chcem to riesit prostrednistvom OKZ od Sapeli, z priestoru stratime 3 cm sirky. Cize radite variantu okolo, tak? ;) A dali by ste si klasicke otocne dvere do vnutra miestnosti (obyvacky) alebo posuvne dvere popri stene, garniza by bola zo strany chodby (do vnutra sa posuvne dvere pre vypinac uz "nedaju" dat)? ;)
Odpovedať
@igorf Klasické otočné. Keby si chcel posuvné, tie by bolo lepšie dať do steny. Takto máš 35 cm stenu a ešte na to by išlo 10 cm dvere. To by už bolo veľa. Takto sa otočné dvere dajú do línie so stenou a nebudú tak trčať do miestnosti, či už von alebo dnu - dal b som ich tak, ako budú ostatné dvere z tej chodby. A na tvojom mieste by som tú starú zárubňu vyhodil, nebude to tak ťažká robota. Aj keĎ máš stierky, tam to opravovať nemusíš. to celé sa zakryje tou zárubňou. Aspoň môžeš dať širšie dvere.
Odpovedať
Ahojte, tak uz je rozhodnute, ze oblozku dame okolo celeho otvoru. Uz len jedna vec - posuvne alebo otacave? P. S.: Ako pisal @chrobak7 - do steny sa to "neda" dat. Vopred vdaka za nazory, Igor.
Odpovedať
Profilova fotka
@igorf: ja mam otocne dvere na jednej stene som daval 35cm zarubnu, nebol problem na obyvacku a kuchynu kde je mur 40 cm som dal posuvne dvere, nie do steny a tam som ich dal bez zarubni...vacsinou su otvorene takze ziadny problem aj to by mohlo byt riesenie ked tak
Odpovedať
@y2k A garnizu mas zo strany chodby alebo kuchyne a obyvacky?
Odpovedať
Profilova fotka
Dajte rovnaké dvere ako do spálne, bude to pôsobiť kompaktnejšie ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@igorf: v kuchyni z kuchyne v obyvacke z obyvacky...takze z chodby nie je nic Na foto este bez garnize
Odpovedať
@y2k @katarinas Ved to, ci by to pekne vyzeralo, keby bola garniza zo strany chodby... Vas nazor?
Odpovedať
Profilova fotka
@igorf: za mna garniza z izby kde maju byt dvere akoze "kus nabytku" ale zas ked tam mas aj ine dvere na chodbe tak je to otazka ako to chce kazdopadne na tvojom mieste by som dal asi zarubnu a klasicke dvere ak je taka moznost nech to tam mas vsetko rovnake ale samozrejme je to len moj nazor, konecne rozhodnutie je na tebe
Odpovedať
Článok sa načítava...
@igorf Ja mám tiež hrubšie múry a obložkové zárubne a ľutujem. Dnes už by som na každý typ múru dal klasické železné zárubne a k tomu bežné dvere. Je to aj krajšie aj lepšie..
Odpovedať
Profilova fotka
@igigi Ja Váš názor nezdieľam, ale je jasné, že každému sa páči niečo iné... 8-) Ja by som dala obložkové. Mne osobne tieto dvere popri stene prídu ako "z núdze cnosť". Tiež mám v byte, aj dome posuvné, ale do puzdra, takže tie majú tiež obložku. Ale v prípade @igorf by som posuvné nedávala. Má tam dvoje dvere takmer pri sebe a každé by boli iné... Za mňa jednoznačne obložkové, jednokrídlové ;-) Keď som bývala ešte z rodičmi, tak u nás sa dvere na obývačke zatvárali iba keď mama hučala v kuchyni s mixérom :-D Inak boli stále otvorené. Preto ja na obývačkách dvere nemám :-D
Odpovedať
@igigi tak ty si iny komunista tie zelezne zarubne su tak do pivnice nikam inam
Odpovedať
@majsterdreva si asi nevidel peknu kovovu zarubnu ked toto pises. Tie oblozky su katastrofa. Ci design ci kvalita
Odpovedať
@igigi neboj videl len zelezo do interieru eeee a tie oblozkove zarubne si mal asi dake suviksy ked pides take nazory mal si si dat pekne drevenne s krasnou kresbou tie su nadcasove nie zelezo jak vo fabrike alebo kdesi v administrative kokos to je uz len dizajnove prevedenie
Odpovedať
@chrobak7 @tatiana1978 @y2k @majsterdreva @katarinas Ahojte, prave idem podpisat zmluvu o 15 h. Posledna dilema este s casti pretrvava - otocne alebo posuvne = 90 % ku 10%. Ono z kuchyne budu napr. skladacie a mame aj bezfalcove vo WC a kupelni. Radite teda klasicke otocne a nie posuvne? P. S.: Sorry za puntickarstvo, vazim si kazdy nazor.
Odpovedať
@igorf Podľa tej fotky, čo si dal by som bol ja za otočné. Ale dôležité je, aké budú tie druhé dvere, ktoré vidno na obrázku. Ak to sú tie skladacie, tak otočné tiež môžu byť. Ak sú to ale tie bezfalcové, tak aj tie druhé by mali byť bezfalcové.
Odpovedať
@chrobak7 Tie druhe bidu s falcom a plne. Kym tie s hrubou zarubnou budu s presklenim. Ale typ ten isty.
Odpovedať
@igorf Pokiaľ to je jedna séria, tak môžu byť jedny plné a druhé presklené.
Odpovedať
Profilova fotka
@igorf: tiez sa priklanam k jednemu typu, je jedno ze jedny budu mat sklo a druhe plne ale typ by som dal rovnaky Aj ked sam mam na chodbe dvoje posuvne bez zarubne a jedny otocnr so zarubnou ale su od seba daleko a tie jedny do kupelne tak je to celkom OK
Odpovedať
@chrobak7 @y2k Vdaka chlapci, dal som teda otocne, poslem vysledok, ked bude ;) :).
Odpovedať
@chrobak7 @y2k @katarinas Ahojte, este jedna drobnost. Zo strany spalne je trochu sirsia oblozka nutna ako inde. Preto rozmer A bude 70 mm, pricom rozmer B bude standardnych 75 mm: http://www.sapelky.cz/nabidka/sapeli/... Takato oblozka je nutna na spalnovych dverach - to su tie na pravo. Na obyvackovych dverach je navrhnutych standardnych 50 mm z dnu (A) a z von 75 mm (B). Je podla Vas vhodne prisposobit B rozmer spalni aj na obyvacke, alebo moze ostat?
Odpovedať
Profilova fotka
@igorf: priznam sa ze toto som veru neriesil... Ale asi zalezi kam sa budu oboje dvere otvarat a tie 2 cm si podla mna nikto ani len nevsimne kym by si to dotycnemu nepovedal ze to tak je No musim sa pozriet ako to mam vobec ja na dverach
Odpovedať
@y2k Pravdepodobne to mas identicke. U nas to z dovodu prekrytia starej zarubne je nutne na spalnovych dverach. Rozmyslam teda, ci to nedat aj inam. Viac fotiek tu: http://www.modrastrecha.sk/forum/inte... Aky mas nazor na to?
Odpovedať
Profilova fotka
@igorf: nazor moj je ze preco nedat staru zarubnu von? ja som vsetky stare vyhodil...nedaval by som von zarubnu jedine keby....ani neviem preco :-D ak tam mas nerovnosti tie by som radsej dodatocne nejak vyplnil alebo co ale ked by si daval von zarubnu da sa vsetko porobit ako treba a nasledne normalnu zarubnu Pozrel som tie moje zarubne, ja to mam riesene troska inak, ja mam obe strany (tvoj rozmer A a B) rovnake, na jednej strane to tvori falc pre dvere na druhej je taky "falc" bez dveri :-)
Odpovedať
@y2k Bohuzial stierky sa robili skor ako dvere - nevedelo sa, ze tam bude rozsiahlejsia rekonstrukcia. Co ale poradis pre tento moj pripad, nie ze zaruvne von :).
Odpovedať
Profilova fotka
@igorf: nechcem ti radit co presne...ja by som to aj tak vyhodil Prinajhorsom diamantovy kotuc a spravis rovnu linku aj na stene a este odsavanie a ani moc bordelu nebude Ale ak sa ti to nechce tak samozrejme obvlozku Ked odpilis panty na tej kovovej sa tam normalna nevojde? Ci to neriesi problem nerovnej steny?
Odpovedať
@y2k Problem je ten, ze by popadli aj preklady z vrchu, keby sme to odrezali... Existuje oblozka SAPELI. Dvere nebudu lacne, preto tak vela rozmyslam. Normalne tam nevojdu, jedine urcene na obklad kovovej zarubne: https://www.youtube.com/watch?v=TYnQm...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?