220 cm široké posuvné dvere - je to realizovateľné?

Profilova fotka
Ahoj, prosím o Vaše názory a skúsenosti: chceme prepojiť obývačku a kuchyňu. Stena je 4,60 m dlhá a 30 cm hrubá. Nechcem stenu celkom odstrániť, iba polovicu = cca 2,20 m (od rohu do polovice steny) a dať tam posuvné dvere do púzdra (nie sklo, určite plné - asi CPL laminované dvere). Pozerala som si púzdra JAP, tento jediný typ by sa mi zdal vhodný: http://www.stavebnepuzdra.sk/index.ph... . Čiže by som potrebovala do púzdra dvoje zasúvacie dvere š. 110 cm - predávajú sa také? Ideme vymieňať všetky dvere v dome, tak by sme to chceli zladiť. Prípadne, existuje nejaké iné riešenie, ako oddeliť tieto miestnosti tak, aby bol otvor po otvorení "dverí" cca 2,10 - 2,30 m? Manžel často pozerá telku a občas mi dobre padne odizolovať sa zvukovo (aj keď viem, že to nie je až také zvukotesné riešenie) aj zrakovo a pustiť si rádio alebo CD.... Ďakujem vopred za všetky nápady, chceme sa v lete do toho pustiť.
Odpovedať
presne takto to mam aj ja, medzi kuchynou a obyvkou otvor okolo 2 m. tiez som riesila puzdro, ale o sirku puzdra musi byt vacsi otvor. kvoli statike som to uz nemohla rozirit, takze bola iba moznost osadit puzdro do existujuceho otvoru a tym otvor zmensit na sirku beznych dveri, co som tiez zamietla. takze to nakoniec poriesim posuvnymi popri stene, ako na fotkach
Odpovedať
Profilova fotka
@marisha1982 ďakujem za námety na fotkách. Tie drevené "vráta" sú fakt úžasné. Tým, že naša stena dosť hrubá aj dlhá, puzdro sa tam zamuruje. Vlastne sa asi bude musieť celá stena rozobrať a tá druhá polovica sa znovu postaví s tým, že sa do nej vmuruje puzdro a urobí preklad. Teda aspoň tak si to predstavujem, že by mal byť postup.
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.houzz.com/photos/215288/Ho... My budeme mat 225 Cm široké a 3 m vysoké ( ak to pôjde) v puzdre niečo takéto.
Odpovedať
Profilova fotka
@bambula626 tak som si to predstavovala aj ja, až po plafón, ale puzdrá sú len štandardnej výšky... Vy budete mať puzdro odkiaľ?
Odpovedať
Profilova fotka
@monikajan no ved mi prave povedali ze pri tejto velkosti je riziko pri tmavej farbe ze sa na juznej strane bude prehrievat ram a nebude posuv dobre fungovat resp tam sa urobia fugy. takze teraz zvazujeme preklad nad oknami 25 cm. ale moc si to neviem predstavit s tym prekladom, co povies?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
tie prve drevene fakt uzas! keby sa mi nieco taketo do domu hodilo tak to tam asi aj hned dam :) @monikajan preco to chces davat az po plafon?
Odpovedať
Profilova fotka
@bambula626 @syslik27 chcela som to po plafón, aby to po zasunutí dverí vyzeralo naozaj ako spojená kuch. a obývka. Ale uspokojím sa teda so štandardnou výškou dverí a nad tým bude vlastne preklad - myslím, že opticky to bude ok, len to nebude také "voľné" po schovaní dverí do puzdra... A použijeme tie dvoje dvere 1,10 m paralelne zasúvacie.
Odpovedať
@monikajan zasuvacie dvere sa daju zavesit aj bez stavebneho puzdra na bežne dverove kolajničky a cele pripadne prekryt . vtedy rozmer nie je limitovany stavebnym puzdrom - hociake velke
Odpovedať
Profilova fotka
@monikajan prečo preklad? Sapelli robí takéto puzdra do výšky 3 m...
Odpovedať
Profilova fotka
@monikajan tie veci s prekladom som myslela na HS portál neviem prečo som to sem písala.... Aj okna budú nakoniec 3 m a bez prekladu. Dvere interiérové budú po strop v puzdre sapelli dvojkrídlové zasúvacie... Daj si to aj ty keď po tom tuzis
Odpovedať
Profilova fotka
@monikajan tak myslim ze ste sa nakoniec dobre rozhodli
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?