Smart set alarmov do domu - máte s tým skúsenosti?

Ahojte, máte niekto smart dom? manžela napadlo že by sme si zakúpili nejaký ten smart set alarmov do domu. Tie alarmy mi prídu celkom vhodná vec, ale chcla som sa opýtať máte s tým niekto skúsenosti ?
Odpovedať
Profilova fotka
O aky druh alarmov vam ide? Proti zlodejom, alebo proste senzory a "rozumy" na automaticke zatvaranie okien, zhasinanie svetla a pod? A nepotrebuje manzel len novu hracku? V tom pripade by vas mozno lacnejsie vysla elektricka autodraha :)
Odpovedať
tak klasické ako napríklad dymový senzor, pohybový, nejakú elektronickú zásuvku eventuelne (?) a prípadne nejaká kamera. Ja do toho naozaj nevidím len varím z vody takže preto sa pýtam :)
Odpovedať
Ako ste to doriesili nakoniec ? kupili ste nieco ?
Odpovedať
A co takto smart home vykurovanie. Ak otvorite okno, vykurovanie sa vypne, nastavite si odkialkolvek teplotu v jednotlivych miestnostiach, kotol sa zopne len vtedy ak je to potrebne, system nastaveny tak aby v prvom rade hriala povedzme polhodinku len podlahovka a ak neohreje miestnost o pozadovanu teplotu az nasledne sa zopne hlavica na radiatory....to je skutocna sila smarthome... a nie tam zapinanie svetielok mobilom
Odpovedať

Odpovedať
ja osobne mam plynovy kotol pripojeny aj na internet, t.j. viem si to riadit + aj rekuperacia je na tom podobne + klasicky alarm, vonkajsi, vnutorny. v pivnici jedno zaplavove cislo napojene na alarm ... + videovratnik :-D :-D :-D
Odpovedať
hej kúpili sme si nakoniec tiež niečo ako opisuje atak77 sú tam čidlá na dym napríklad, pohybový senzor, senzor oknie a dverí a kamera :) lamax shield - ale kupovali sme si tú plus variantu a zobrali k tomu viac vecí ako je v pol základe :)
Odpovedať
Profilova fotka
@slavonix ahoj prosím ťa aký to máš systém?
Odpovedať
vlastna vyroba :-) poskladane z wifi modulov wemos d1 mini ...bez kablovacky...pri radiatore je v zasuvke pichnuta skatulka s modulom, ten snima teplotu v miestnosti a ovlada ventil na radiatore.pri kotli taktiez modul ovlada kotol...moduli medzi sebou komunikuju cez wifi a ovlada sa to cez webovi prehliadac....tak zhruba zhrnute... :-)
Odpovedať
vlasticka15 - prosim ta aky je rozdiel medzi pohybovy senzor a pohybovy senzor typu zaclona ? rozmyslame ze si ten shield tiez objedname ale rozmyslame co vseetko k tomu
Odpovedať
Tak podľa môjho manžela je rozdiel v tom že tá záclona má menší uhol záberu ako ten klasický, a ten klasický dokáže rozoznať objekt do 25 kíl takže napríklad keď to zachytí psíka tak sa alarm nepustí :)
Odpovedať
oukej a nebude problem ak si tam pripojim viac rovnakych pohybovych senzorov ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
nie nebude to problém :) aj na stránke majú napísané, že sa tam dá pripojiť až 50 senzorov a čipov :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?