Inteligentná inštalácia Loxone

Chceme riešiť elektriku a plánujeme inteligentnú inštaláciu. Uvažujeme nad Loxone. Vie niekto poradiť nejakú firmu ktorá by zrealizovala takúto inštaláciu v blízkosti Oravy??? Má niekto namontovanú takúto inštaláciu v dome a aké mate s ňou skúsenosti ??? ďakujem
Odpovedať
Som zo Žiliny riešil som to cez firmu elfiting Pieštany loxone komponenty už mám doma ešte nie sú namontované asi až na jar elfiting riešil aj rozvody a komplet napojenie sú veľmi šikovní. Bol som sa priamo v Pieštanoch v jednom dome pozriet ako to funguje a ked som videl pana a pani dochodcovia to bez problémov ovládajú cez tablet ma to presvedčilo.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
@samo1 Ako ste dopadli s Loxone / Elifting ? ... co vsetko ste si nechali "zinteligentnit" ? , prave idem riesit elektrino a silno uvazujem nad kombinaciou Loxone cez Elifting ... tak kazda rada / skusenost dobra ... co sa po case osvecilo a co nie ?
Odpovedať
@portianko Ešte to nemám dokončené mám v tom kúrenie,osvetlenie, vonk.rolety. alarm v podstate všetko predpripravené firmu Elfiting odporučujem mladí chalani dokonca sa teraz stali myslím zlatí partneri firmy loxone.
Odpovedať
Profilova fotka
@samo1 kolko si toho robis sam a kolko ti budu oni ? , zajtra sa s nimi mam stretnut, bojim sa ze ma odradia cenou, ale som schopny si vela pripravit aj sam ..
Odpovedať
@portianko cenu maju vacsiu ale da sa to rozchodit ... u nas by mali coskoro zacat tiez .. tak verim ze to dobre dopadne
Odpovedať
@samo1 Ak mozem poradit, tak alarm si nedavajte cez Loxone. Alarm si dajte solo a prepojte ho s Loxone. Je to sice drahsie riesenie, ale alarm " ma zit vlastnym zivotom " a riadiacej jednotke Loxone davat len info, ci je zakodovane alebo odkodovane. To plati pre vsetky inteligentne systemy.
Odpovedať
@portianko robia všetko ja som to nechal celé na nich cena je v porovnaní napr. s nikom polovičná alarm bude paradox.
Odpovedať
Profilova fotka
@samo1 dik ... este .. ten paradox budes mat samostatne alebo cez nich ? (a teda necertifikovany ?) inak pri konzultaciach s chalpcami z loxone som narazil na taku vec, nevedel som si zdovodnit preco by mala byt tepelna regulacia radiatoroveho okruhu lepsia 1-10v nez 0/1 ... tj o co je lepsie pustit len polovicny / tretinovy, stvrtinovy atd.. prietok namiesto plneho zavretia alebo plneho otvorenia .. ved v miestnosti uz poklesla teplota a potrebujem ju co najskvor dostat do stanoveneho pasma ... vedel by mi to niekto zdovodnit ?
Odpovedať
@portianko Chcu Ti urobit ekvitermicku regulaciu podlahovky. Ja osobne pouzivam hlavice 0/1
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Dokaze Loxone spinat regulovany vykon na kotloch ? tj nepustit ho na max , ale na mensi vykon ? alebo zalezi na type kotla ? co tak Kondenzačný kotol eco TEC plus VU 146/5-5 ?
Odpovedať
@portianko Budes tam musiet zaradit modul od vyrobcu kotla, ktory sa pripaja na zbernicu kotla a ma vstup 0(1)-10V a tym vstupom regulujes vykon kotla. Vtedy to mozes ovladat loxone v zavislosti na nejakej vstupnej velicine. Napr. konkretne u Buderusu stoji tento modul cca. okolo 700 euro a ma este jeden bezpotencialovy vystup pre zdruzenu poruchu kotla. Alebo sa napichnut priamo na komunik. rozhranie kotla a takto ho regulovat napr. cez protokol OpenTherm, cez nejaky interface, to uz Loxone nezvlada. Tito ho v ponuke maju: http://www.tecomat.com/clanek-385-uc-... Na stadardny RD je to podla mna zbytocnost. viac o regulatoroch je napr. tu: http://www.modrastrecha.cz/forum/tope... pozri si ten dlhy prispevok od jekyll, pri vacsich rodinnych domoch by uz boli uspory zaujimavejsie, samozrejme zavisi od tepelnych strat, aj maly domcek moze mat tepelne straty 15kW. :-) Co sa tyka hlavic 0-10V pri podlahovke, je to uplna blbost, pri zotrvacnosti podlahovky. Pri rozsiahlejsich instalaciach kurenia, ked potrebujes viac vystupov z kurenia s roznymi teplotnymi hladinami (napr. podlahovka poschodie, podlahovka prizemie, doohrev VZT, radiatory, podlahove konvertory, TUV ...) je lepsie na vystup kotla pripojit anuloid a odtial zmiesavat 3-cestnymi ventilmi a tymi si namiesat potrebnu teplotu podla potreby, na kazdy si nastavis extra ekvitermicku krivku. Ci Loxone zvlada viac na sebe nezavislych ekvitermickych kriviek, pripadne ich upravu pouzivatelom napr. cez webove rozhranie (aby si stale nemusel volat technika a vyladil si to sam, v priebehu prvej vykurovacej sezony) ti tiez neviem odpovedat, nepoznam podrobne moznosti Loxone.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@imro0305 No tych 700e si prehnal: http://www.kotol-kotly.sk/regulatory-... Co sa tyka ekvitrermickej krivky Loxone - http://www.loxone.com/cscz/sluzby-pod...
Odpovedať
@radog Ano mas pravdu, mal som v hlave zafixovanu cenu cca. 700 euro, este spred 5 rokov, ked sme riesili 2 Buderus kotle zapojene do kaskady, asi to bola cena za 2 ks. Vies si v Loxone nastavit priebeh krivky aj cez nejake uzivatelske rozhranie? (nejakou aplikaciou, alebo cez webove rozhranie)
Odpovedať
@imro0305 parametre (strmost, paralelny posun) krivky nastavujes v loxone config. a to vies nastavit ako virtualne vstupy z vizualizacie (web, mobilna aplikacia).
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Cely Loxone je vlastne priemyselna automatizacia len je zdomestikovana :) " a při tom takova blbost"
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Prosím Vás LOXONE ODBORNÍCI , kde v celom systéme sa používajú Istice? Trochu tomu nerozumiem , ak chcem spúštať zásuvku, pripojím L hnedý kábel do Loxone odtiaľ cez istič a potom do zásuvky? Alebo chcem spúštať svetlo 230v , je v rozvodnej skryni pripojený na L prívod cez istič, ak chcem to svetlo spúštať cez Loxone tak z Istica idem do Loxone a potom do prívodu L? Alebo ako to funguje? Majú schémy na stránke ale nikde v nich nepočítajú s ističom. Alebo Loxone nahrádza Istice?? Ďakujem
Odpovedať
@sharpee Z ističa do LOXONE a potom na spotrebič (Svetlo, Zásuvka).
Odpovedať
Profilova fotka
nad TapHome ste neuvazovali?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Loxone je užasný systém s mnoho vymoženosťami ktoré len málokto ponúkne v tej cene. My montujeme Loxone , Taphome a Sonoff, Podľa požiadaviek zákazníka výhodnotíme ktorá inštalácia mu bude viac vyhovovať v rámci jeho možnosti
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?