Inteligentná elektroinštalácia Siemens

Profilova fotka
Zdravim rozhodujem sa pre instalaciu systemu do mojho domu. Nemam moc informacii o systemoch ale uvazujem ci by nebolo za skodu pouzit jednoduche plc siemens s7 1200 ktomu na zobrazenie Siemens Simatic Panel . Dakujem za cenne rady.
Odpovedať
Nastudujte nieco o zwave technologii. Alebo si pozrite fibaro. Da sa s tym takmer vsetko a instalaciu a naprogramovanie zvladne aj laik. A stacia bezne rozvody elektra. Ja som vyskusal na byte a teraz davam do domu :-)
Odpovedať
Skuste pozriet loxone, ja osobne idem do tohto ;)
Odpovedať
Zalezi ci mate moznost natahat nove kable, alebo robite len upravy. Taktiez co si pod inteligenciou predstavujete, vela ludi zacina a konci pri ovladani svetiel, tam su tieto systemy zbytocne. Osobne tiez idem do loxone, pomer cena/moznosti daleko najlepsi (pri mojich poziadavkach).
Odpovedať
Profilova fotka
@lukasone1 u mna zas vyhral inels, ovladam svetla, zaluzie, rekuperacku, zabezpecovacku, kurenie, obehovku, kamery a mam nachystane smerom von na zavlahu, branu. hlavne my vyhovuje ze nemam po stenach ziadne klavesnice z 5 vypinacov ale max 2 a viem obladat vsetko aj na dialku z roboty.
Odpovedať
Profilova fotka
U mna sa jedna o novy dom kable natahane este nemam a chcel by som stym ovladat ,svetla,markizu,kurenie,branu,a jednotlive okruhy podlahovky
Odpovedať
Profilova fotka
@lukasone1 toto ti zvladaju prakticky vsetky ie. potom je to skor o tom co sa ti viac pozdava. pripadne kto ti da ake referencie alebo ci mas niekoho v okoli co to ma. a velmi zalezi podla mna aj na tom ci si to vies naprogramovat aj sam pripadne ci si vies robit nejake zasahy do toho alebo ci budes musiet volat na vsetko servisaka ktory ti spravi pripadne upravi co budes chcet.
Odpovedať
Mame inels - elkoep
Odpovedať
Profilova fotka
Nakoniec som sa rozhodol pre arduino
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
a co hovorite na Fibaro, ma ho niekto?
Odpovedať
@lukasone1 Arduino je super volba,ale skus ho v kombinacii s RaspberryPi. Raspberry je mini počítač s linuxom tiež už ma 40 I/O pinov na ktoré vieš zavesiť snímače a rele atď. Vyhoda v tom je že keď chceš aj nejake ovládanie cez mobil alebo počítač,tak tam môžeš nainštalovať už nejaký hotový soft a ten ti to bude riadiť a zároveň budeš mať aj používateľské rozhranie. Pri arduine by si si musel nejaky vzhlad naprogramovať sám a si obmedzený veľkosťou webserveru. Arduino je dobre ak chceš aby sa všetko riadilo samé a nechceš k nemu pristupovať z mobilu a tak. Tiež som to chcel iba arduinom,ale hľadal som ďalej našiel niekoľko už hotových OpenSource programov ktoré môžeš použiť,len si stačí vybrať. Tu je niekoľko medzi ktorými sa budem rozhodovať ja. https://pidome.org/ (môj favorit,len som ho nemohol odskúšať lebo ide iba na raspberry) http://www.openhab.org/ https://home-assistant.io/ http://www.domoticz.com/ http://www.smartvisu.de/ tu je zoznam niekoľkých ďalších len si stačí vybrať http://forum.mysensors.org/topic/175/...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?