Inteligentna domocnost fotovoltika atd.

Ahoj chcem sa spytat na co vsetko sa da pripojit inteligetna domacnost ... chcel by som fotovoltiku a zistit potom kolko bolo energie vyroberene a kolko bolo poslane do spotrebicov kolko mi to napr. usetrilo za cely den a mat statistiky v apl. a potom uz len kurenie
Odpovedať
Profilova fotka
Nato nepotrebujes IE staci ti elektromer napojeny na frekvencny menic s fotovoltiky
Odpovedať
ale chcel by som to mat v apl. na mobile aj celkove statistiky napr. kde mi siel ten prud kolko sa minulo vlastnej a kolko bolo pouzitej z foto.
Odpovedať
Dajú sa do inteligencie pripojiť digitálne výstupy z elektromerov. Tj potom inteligencia vie tieto údaje zobrazovať a pracovať s nimi. Taktiež je možné použiť prúdové a napatove snímače...
Odpovedať
@007tomams bude to vediet spravit aj ta firma ktora robi fotovoltiku alebo vecsinou ina firma ?
Odpovedať
@izik131 ťažko toto povedať, každý kto čosi robí tak sa venuje len určitému segmentu/ segmentom alebo sú aj taký že chcú robiť silou mocou všetko a potom to tak aj vyzerá.(zlá kvalita zlá podpora a podobne) človek nieje kniha a nemôže vedieť všetko.
Odpovedať
Profilova fotka
@izik131 pozri moj fotoblog, ja mam riesenie od froniusu a on ma aplikaciu kde vsetky tieto udaje su obsiahnute. https://www.solarweb.com/ . mam aj inteligentnu elektroinstalaciu ktora optimalizuje spotrebu podla aktualneho vykonu fotovoltiky.
Odpovedať
@jozopan pozrel som tvoj fotoblog skoda ze tam nemas zapojene aj kurenie alebo mas ? ... ta ich stranka je dost blba chcel by som vidiet cenove ponuky
Odpovedať
Profilova fotka
@izik131 mam zapojene aj kurenie. mne to robili srsolar.sk
Odpovedať
@jozopan ake kurenie mas ?
Odpovedať
@jozopan akým spôsobom ti to optimalizuje spotrebu podľa výkonu fv ?
Odpovedať
Profilova fotka
@izik131 elektricke
Odpovedať
Profilova fotka
@jozopan na streche mam snimac osvitu ktory mi definuje vyrabany vykon FVE a podla toho Domintell zapina jednotlive spotrebice podla vykonu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@peter_83 tu je to pekne vidno
Odpovedať
@jozopan a nieje problem s kolisavym napetim ? nevies ci aj robia TC ?
Odpovedať
@jozopan to máš výstup z FVE alebo iba "obyčajný" snímač osvetlenia ktorý ti hovorí že teraz svieti slnko a FVE ide na plno ? A aké spotrebiče zapínaš a vypínaš podľa toho výkonu ?
Odpovedať
Profilova fotka
@izik131 s napatim nie je problem, ako myslis ci robia aj TC ?
Odpovedať
Profilova fotka
@peter_83 simac osvitu dava vystup od 0 - 10 voltov, podla intenzity osvetlenia , co zodpovedaa od 0 do 100 percent vykonu panelov. Domintell zapina a vypina vykurovacie folie v jednotlivých izbách, bojler, filtraciu bazena a tepelne cerpadlo bazena. spotrebice ako pracka, umyvacka a pod. zapinam manualne ( nie su inteligentne) , ked mam prebytok energie.
Odpovedať
@jozopan ked zapinas manualne tu pracku a umyvacku tak ju zapnes vtedy ked mas naviac prudu a ono si to same zobere prud z panelov alebo to musis neak nastavit manualne inak ?
Odpovedať
@jozopan ci nerobia aj napr tepelne cerpadla ta firma ale to asi nie ... cital som ze uz niektore tak robia ... kolko platis elektrinu mesacne ? a kolko ti vratili ?
Odpovedať
Profilova fotka
@izik131 nic nenastavujem, ked viem ze bude pekne tak ich nastavim napr. na 12:00 a zoberie si to prud bud z panelov alebo z akumulatora
Odpovedať
Profilova fotka
@izik131 minuly rok som z FVE spotreboval 5 MWh a zo siete 3,5 MWh. V zime som mal zvysenu spotrebu energie, lebo som vykuroval zasklenu terasu kde sme mali kvety. V roku 2017 som z FVE spotreboval 4,5 MWh a zo siete 2,3 MWh.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?