Ako preniesť internetový signál zo susedného domu

Poprosím o radu. Náš dom je postavený pri rodičovskom dome. Je od ich domu asi 12m. Rodičia majú internet. Ak otvorím okno, tak signál mám aj v 1/4 našeho domu. Pri zavretom okne signál nemám. Ako by sa dal signál preniesť aj do nášho domu? Ďakujem.
Odpovedať
Nechat otvorené okno. Pripadne aj dve nech je lepsi signal.
Odpovedať
Len nie repeater. Lebo tym budu problemy na jednej aj druhej strane. Mesh by mohol byt, ale zas ta cena. Najlacnejsie a naj riesenie je teda ethernetovym kablom.
Odpovedať
@wanttoknow a prečo si neobjednate novú prípojku? Však to stojí pár euro.
Odpovedať
Neviem co je par €, ale na byte, co mame v prenajme stoji pripojka cez 90€,kedze nemozeme mat 2 rocnu viazanost. Takze sa to riesi 4kou a 4G modemom.
Odpovedať
@wanttoknow 12m je pomerne kratka vzdialenost. Da sa to riesit pomocou: - ethernetovy kabel, na neho napojit doma vlastny router alebo WiFi AP. - kupit dva routre a nastavit ako most, umiestnit ich tak, aby pokryli priestor medzi vasimi domami. - zriadit si vlastnu pripojku - ano tu pisali vysssie, ze u nicj to stoji 90E, u vas cenu nepozname, mozno je nizsia. - router pre vonkajsie prostredie, umietnit ho von (na mur) aby chytal signal z rodicovskeho domu a od neho tahat kablom do vlastneho routera.
Odpovedať
Ďakujem za odpoveď, preto som zadal túto tému, aby sme zvážili všetky možnosti. Áno, v hre je aj nová prípojka. Za rok nám idú kopať optický kábel, tak chceli sme to na prechodné obdobie, asi 1,5 roka. Natiahnuť ten ethernetový kábel, nie je problém. Len to neviem zapojiť, kde? a či vôbec môžem? epto - router pre vonkašie prostredie, to je ten acces point? Ďakujem
Odpovedať
Na ten rok a pol je najlepšie a asi aj jedno z najlacnejších riešení natiahnuť eternetový kábel, napr https://m.alza.sk/alzapower-patch-cat... A k tomu hocijaký wifi router. U vás doma zapojiť ten kábel do WAN, u rodičov do LAN portu na routri a bude vám to fungovať aj s predvolenými nastaveniami
Odpovedať
Moznost 1: Prepojenie ethernetovym kablom. Kupit dostatocne dlhy kabel, na jednej strane zapojit do 4G routera do jedneho z portov, na druhej strane zapojit do bezneho routera do WAN portu. Moznost 2: Bezdrotove pripojenie. Dobra by bola priama viditelnost. Kupit (na bazosi) dve antenky napr. Ubiquiti loco M5 (aktualne som nasiel za 10€ kus bez adaptera). Nainstalovat von tak, aby boli nasmerovane presne na seba. Jednu zapojit do jedneho z portov 4G routra, druhu zapojit do WAN portu obycajneho routera. Nezabudnut, ze vyzaduju PoE napajanie. Potom zavolat niekoho, kto ti to pride nastavit. Alebo sa s tym mozes pohrat aj sam, na youtube je navodov dost.
Odpovedať
@wanttoknow napriklad: https://www.alza.sk/tp-link-cpe210-d2... Vonkajso AP s funkciou klienta. Cize prijima WiFi signal z druheho domu a po kabli ho posuva dalej. Na kabel si uz das vlastny router, ktory ti pokryje dom vlastnou WiFi.
Odpovedať
@epto Prečo tak komplikovane a hlavne draho? Bazoš je plný dobrých wifi routerov už od 5€, tak stačí dotiahnúť pár metrov LAN kábla, pripojiť router na kábel a všetko sa nakonfiguruje samo. Ešte aj podľa toho, kadiaľ sa bude pohybovať sa mu bude signál automaticky prepínať na ten silnejší. Mám to takto v dielni a nemám s tým absolútne žiadny problém. Ja mám presne tento router a tu je dokonca na predaj za 4€ https://pc.bazos.sk/inzerat/138867149...
Odpovedať
na jednu stranu router a n a druhu stranu antenu,len to naladit
Odpovedať
@wanttoknow máme to takto tiež - jedna anténa (jedna platba 🙂), dva domy, potiahli sme kábel. Žiaden problém, ešte aj TV ide cez net.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@wanttoknow natiahni cat5e kábel a router kúpiš za 10€ na Bazoši. Ja mám v šuflíku aktuálne dva nevyužité...
Odpovedať
@gervero to bol iba priklad. sposobov je plno. Mozno ma zadavatel temy vela penazi a chce iba nove nepouzite veci 🙂 Vieme my? Pri lacnych routeroch pozor, mnoho z nich da na 2.4GHz iba 300Mbit
Odpovedať
Chlapi, musim povedať, že ste mi takmer všetko vyjasnili. Díky moc. Je rozhodnuté: Ethernet kábel+router. Ten kábel si musím kúpiť na vonkajšie použiie, bez koncoviek, lebo pôjde vzduchom. Kliešte si požičiam a nalisujem potom. Alebo stačí aj ten kábel čo napísal epto: https://www.alza.sk/tp-link-cpe210-d2... Ďakujem pekne.
Odpovedať
.......a ešte aby informácie boli úplné: rodičia majú rádiový internet, anténa je nasmerovaná na miestny komín a doma majú až 4 routre hAP Lite, že preto lebo majú 2 železobetónové stropy/poschodový dom+pivnica/
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@wanttoknow Ako funguje toto riešenie? ste spokojný?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?