Zvukovo-tepelna izolacia medzi dve skrine

Dobry den, potrebovala by som poradit s vyberom vhodnej zvukovej a v idealnom pripade aj tepelnej izolacie. V nasom novopostavenom dome nemame priecku medzi kuchynou a predizbou, od zaciatku sme pocitali s tym, ze predel bude tvorit z kuchynskej strany kuchynska skrina (az po strop) a zo strany predizby satnikova skrina (takisto az po strop). Predizbu vsak mame prepojenu s technickou miestnostou, kde bude umiestnene tepelne cerpadlo a rekuperacna jednotka. Preto by sme radi zabezpecili zvukovu izolaciu medzi kuchynou a predizbou. Viete nam niekto, prosim, poradit, aky material by sme vedeli pouzit kuchynsku skrinu a satnikovu skrinu?
Odpovedať
@strelnica záleží ako dobre to chceš odizolovať a o kolko cm chces prist. Rekuperácia ani tepelné čerpadlo v dnešnej dobe nie sú zvlášť hlučné. Skriňa plná šiat je jeden z najlepších akustickych izolantov. Ešte lepšia je skriňa s knihami. Najjednoduchšie bude urobiť plný chrbát. Teda miesto sololitu pridať dvakrát 18mm drevotrieskové dosky. Prípadne je veľa akustických materiálov odporúčam čo najťažší, napríklad gumenú drť. Ak este lepsie tak uz priecku aspon 8cm.
Odpovedať
@svetlo1 Dakujem za odpoved. Praveze projektant a stavebny dozor mi radili nejaky makky material 🤔 Ten plny chrbat skrin by bol najjednoduchsie riesenie 🙂 Pekny den
Odpovedať
@strelnica makke materialy ako mineralna vlna su super na vysoke frekvencie ako napr ludsky hlas. Na nizske frekvencie ako TC a Rekuperacia je to absolutne neucinne. Nehovoriac o tom ze to by si tam uz mala dat aspon 10cm.
Odpovedať
@svetlo1 Dakujem za vysvetlenie, pisala som odbornikom na zvukove izolacie potichu.sk, tak dufam, ze mi odporucia konkretny material. L.
Odpovedať
https://www.obi.sk/penove-izolacie/ak... z tých mäkkých vecí veľa lepších materiálov, ako je toto nenájdeš.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?