Zvlhcovac vzduchu

Ahojte🙂Strechači, prosim poradte mi pri výbere zvlhcovaca vzduchu. Zvažujem ultrazvukový. Vraj su aj také, ktoré nevytvárajú biely povlak v miestnosti, no o cene nemam ani podtuchy. Da sa vybrat nieco dobre do 100€? Samozrejme, ze uvítam aj lacnejsí🙂Vdaka za rady
Odpovedať
@cernusik Venta cca 130E
Odpovedať
@cernusik biely povlak? Coho? My sme mali nejaky ultrazvukovy asi etu, boli sme spokojni, ale uz ho nepouzivame.
Odpovedať
Profilova fotka
@cernusik poznám ešte tichší, kvety. Biely povlak sa asi nevytvára v miestnosti, ale v nádobe zvlhčovača, aje to od vápenitej vody.
Odpovedať
@jan45 ano, mnohí píšu, ze biely povlak(vodný kameň) maju vsade dookola a tomu sa chcem vyhnút🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@cernusik a mozes menovat niekoho konkretneho ? Ja som si u nas ziaden "povlak" nevsimol.
Odpovedať
Profilova fotka
@cernusik je to málo pravdepodobné, voda sa odparuje, rozpustné látky by museli sublimovať.Para je bez akýchkoľvek prímesí (okrem zápachu), nemá sa čo usadzovať.
Odpovedať
Akurat ze Apple zakazuje pouzivanie ultrazvukovych, neuzna zaruku.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 mozes toto tvrdenie podporit linkom na zarucne podmienky ?
Odpovedať
Máme dva za nejakých 40 eur, nepoužívame ich. Potom nám poradili tento a funguje 7 rokov úplne parádne. Hodnotíme to ako dobrú investíciu. https://www.nay.sk/boneco-w-2055a-zvl...
Odpovedať
Biely povlak je z chloru a robi sa to aj pri ultrazvukovom. Cim vyssia vlhkost a teplo tym sa bakteriam viac dari. V noci dieta kychne zakasle a mnozia sa raketovou rychlostou.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 @cernusik mozem potvrdit ze pri intenzivnom vyuzivani ultrazvukoveho ostava biely povlak, asi koli tomu ze voda sa v ultrazvukovom neodparuje, para je studena , je to vlastne len "rozbita" voda aj s mineralmi (vodnym kamenom) ... ale je to len moje laicke vysvetlenie faktu ktory je pozorovany :) a teda asi zalezi od tvrdosti vody.
Odpovedať
Profilova fotka
Chlor je plyn.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@portianko ostava kde ? Mam ultrazvukovy a nikdy som si ziaden povlak nevsimol...
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj normalne na nabytku, na podlahe, skoro ako prach ... ja uz zvlhcovac nepouzivam ale bol som u kamosa a videl som ze kupil iny nie na baze ultrazvuku (povodne sme mali rovnake ultrazvukove), ked som sa spytal na dovod, vysvetlil mi to s tym bielym povlakom .. ten novy mu to uz nerobi. v Trnave je velmi tvrda voda , mozno je to v tom ...
Odpovedať
@cernusik Na čo ti je zvlhčovač vzduchu? Ľudia sa snažia vzduch odvlhčiť, aby obmedzili tvorbu pliesní.
Odpovedať
Profilova fotka
@portianko ked nechas vodu odparit, nieco zostane v nadobe. Ak by ta teoria sedela, kolko vody by si musel odparit aby to vsetko pokrylo bielym povlakom ? Zajtra pozriem aku tvrdu vodu mame, ale sa mi zda, ze okolo 10dGH.
Odpovedať
@zubata9 odmerajú si vlhkosť vzduchu doma a možno uvidíš načo ti je :)
Odpovedať
Profilova fotka
@fuso: kedy uz treba zvlhcovac?
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj v trnave skoro 3x tvrdsia :) .. cca 4-5mmol/l tj (ak sa google nemyli) 22-28dH
Odpovedať
Profilova fotka
V Trnave je aj voda tvrda :-D Tak to uz chapem to narecie :-D
Odpovedať
@cernusik z akého dôvodu chceš zavlhčovať?máš radiátorové kúrenie a nizku relatívnu vlhkosť?okolo 30%, vtedy stačí malá keramická nádoba z vodou na radiátor, len to nepreháňať aby vlhkosť neprekročila 50%
Odpovedať
ano,potvrdzujem,biely povlak sa vytvara,mame tefal baby home,aaj napriek pravidelnemu meneniu filtra je to hnusne,hlavne ak mas tmavsi nabytok,ze vraj to je z vody,vapnik,co som nastudovala a tiez uz by som velmi zvazovala pri vymene,co kupujem...radsej nieco kvalitnejsie alebo na horucu paru,mali sme a bolo to lepsie ako na stud.paru
Odpovedať
@fuso Čo tým chcel básnik povedať? 30 % a sme spokojní.
Odpovedať
@majkoj myslim, ze ultrazvukovy vodu neodparuje v pravom slova zmysle a vymrda do vzduchu vodu aj so vsetkymi mineralmi co v nej su, ked vodu odparis varenim alebo prirodzene, mineraly zostanu v nadobe. Ale mozem sa aj mylit :-). Myslim ze kvoli tomuto mavaju zvlhcovace filtre, ktore by sa mali pravidelne menit, tak isto ako u filtrovacich kanvic. To s tym chlorom je blbost co tu niekto pisal.
Odpovedať
@majkoj Verwenden Sie Ihren iMac nicht in Umgebungen mit hoher Staubbelastung oder starker Rauchentwicklung, die durch Zigaretten, Zigarren, Aschenbecher, Öfen oder Feuerstellen verursacht wird, oder in der Nähe von Ultraschall-Luftbefeuchtern, die ungefiltertes Leitungswasser verwenden. Sehr feine Staubpartikel, die beim Rauchen, Kochen, Verbrennen oder der Verwendung von Ultraschall Luftbefeuchtern mit ungefiltertem Wasser entstehen, können in seltenen Fällen in die Lüftungsöffnungen Ihres iMac gelangen und sich unter bestimmten Umständen innen an der Glasfläche des iMac-Bildschirms niederschlagen.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 takze pri imacu sa nesmie ani fajcit a pouzivat ho pri krbe ci vareni :-D
Odpovedať
@majkoj apple neuzna zaruku hlavne pri fajceni, ale spominaju aj ultrazvukovy zvlhcovac, ako zdroj skodlivych mikrocastic prachu. Predpokladam, ze maju na mysli otvoreny ohen. Venta je pracka vzduchu so studenym odparovanim. Mam doma 4 ;-)
Odpovedať
@majkoj Dena set up an appointment at the same Apple store. They told me that they would take pictures of the computer – both inside and out before determining whether to proceed and that if the only problem was the optical drive, they’d probably just replace it. Dena called me earlier this week to deliver the “bad news.” She said that the computer is beyond economical repair due to tar from cigarette smoke! She said the hard drive is about to fail, the optical drive has failed and it isn’t feasible to repair the computer under the warranty. This computer is less than 2 years old! Only one person in my household smokes – one 21 year old college student. She said that I can get it repaired elsewhere at my expense. I asked why my warranty didn’t cover the repair and was told it’s an OSHA violation.
Odpovedať
@zubata9 mám veľmi nízku vlhkosť (33-35) a problémy s dýchaním, kašlom.
Odpovedať
@duzu vlhkosť mám nad 30, ale nonstop problémy s dýchaním, kašlom, bolest hrdla... No keď sa pohybujem v miestnosti, kde je vlhkosť vyššia,tak je to lepšie
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?