Zariadiť sa po svojom, alebo využiť službu dizajnéra?

Profilova fotka
Ahojte. chcel by som otvoriť debatu na tému: -dizajnéra áno aj keď možno drahšie? -radšej nie poradím si sám? Ďakujem Ivo Magda.
Odpovedať
Ahoj. Keďže nás s manželom čaká kompletná rekonštrukcia a zariadenie 4-izbového bytu a sme časovo dosť zaneprázdnení ľudia, naozaj veľmi uvažujeme o službách interierového dizajnéra. Nevieme si ale predstaviť sumu o ktorú by sa náš rozpočet touto službou navýšil. Je možné vypočítať si aspoň približne cenu? alebo je lepšie dať si spraviť pár ponúk?
Odpovedať
ja našťastie využívam služby mojej dobrej kamarátky - dizajnérky neviem si ale predstaviť, že by som si mala všetko sama vybrať a zariadiť...je dobré mať svoj štýl, v ktorom sa cítime dobre, ale rady profesionála sú k nezaplateniu !
Odpovedať
ahoj, my sme si byt zariadili viac menej sami ( spalne, kupelky etc., kuchynu...) problem nastal pri obyvacom priestore, kde sme presne vedeli aky chceme mat z priestoru pocit, aky styl nabytku sa nam paci etc. ... ale dat to dokopy bol u nas vzhladom na velkost priestoru, ktory sme nechceli zabit a znicit problem... takze sme sa rozhodli spolupracovat s architektmi. Zatial sme to neolutovali - maju dobre napady, su ochotni s nami dlho diskutovat, vymyslat riesenia... pomohli nam aj s doladenim zvysneho priestoru, kedy napr. ja s manzelom sme nemali rovnaky nazor - je fajn pocut aj niekoho nestranneho so skusenostami a predstavivostou :-) nedavame architektom volnu ruku, tento interier ma byt nas a ma nas vystihovat - ale ako hovorim, oni maju prehlad v rieseniach, v materialoch... vedia odporucit farebne a materialove kombinacie, maju kontakty etc. ... mali sme asi 3-och architektov v uzsom vybere - urcite si s nimi treba sadnut, porozpravat sa, vidiet ich pracu - s prvymi dvomi sme si vobec nesadli - jeden sa nas snazil presvedcit o niecom co sme necitili ako svoje ( pocinajuc farbami, konciac stylom ), druhy zase len kreslil co sme my hovorili... pri tych poslednych sme mali od zaciatku pocit ze sme na jednej vlne, vela sme sa rozpravali o tom ako zijeme, co robime, aky pocit chceme v interieri mat, naco ma sluzit - vlastne sme vobec na prvom rozhovore neriesili nabytok a zariadenie :-) Cenove ponuky boli tiez rozne - prva slecna chcela za miestnost 70m2 nieco cez 4000 euro, druhy pan okolo 1000... teraz platime za poradenstvo 2000 euro s tym ze navrh je uz hotovy a momentalne sa robia realizacie ktore oni spostretkuvaju, cize beriem ze tam asi tiez maju svoje vlastne dohody etc. ... ale nevadi mi to
Odpovedať
ak sa človek zmieta v množstve nábytkov,sedačiek,nevie čo si má vybrať bytový designer mu pomôže veľmi,a dobrý designer by mal byť aj dobrý psychog a vycítiť potrebu klienta,mal by pomocť sa zorientovať v ponuke-dnes poriadne širokej
Odpovedať
Ahoj dai, ďakujem pekne za odpoveď ohľadom ceny. Tých 2 000 eur je podľa mňa uplne v pohode. Nemali sme s mužom absolútne žiadnu predstavu o cene. Budeme do bytu investovať dosť veľa peňazí a chceli by sme pravdepodobne pomôcť s celým bytom. Firmu (y) ste si vyberali sami alebo bola (i) tiež spolupracujúce s architektom? Najradšej by sme dali kompletnú prerábku robiť jednej firme.
Odpovedať
ivet, my ako hovorim zariadujeme len obyvacku... ale po tom ako sme sa sami parkrat popalili a museli nechat prerabat, dorabat a podobne sme sa rozhodli ze toto nechavame cele na architektov - cize oni nam odporucaju vsetky firmy a svoje navrhy s nimi aj konzultuju, aby to dopadlo naozaj tak ako na vizualizaciach ;-) architektov som hladala na nete - pozerala som si rozne studia a realizacie ( aj casopisy ), plus jeden pan bol na odporucanie znamych... tyto posledny su cisto na zaklade videnej prace na internete ;-)
Odpovedať
normálna tarifa pre architektov je 10percent z obratu,tj prerábka za 1000 000sk cca 100 000 architektovi,ktorý sa stará o návrh,realizáciu,výber firiem a ručí za kvalitu,treba brať do úvahy že dokáže vybaviť zľavy aj 20 percent tam,kde by sa to normálnemu človeku nepodarilo-teda aj týmto smerom sa náklady na jeho honorár môžu znížiť,ale samozrejme závisí aj od ,,kapacity,,a renomé daného architekta-je to rôzne
Odpovedať
dai, ďakujem veľmi za odpoveď. Boli by sme aj radi, keby nám vybraný architekt doporučil aj firmu, ktorá prerábku uskutoční. Nemáme čas ani náladu hľadať jednotlivé firmy (majstrov), aby k nám chodili postupne a prerábku robili niekoľko mesiacov. Chceme šetriť svoje nervy aj nervy našich susedov. Aj tak budú mať toho búchania a prachu dosť. :o) Určite si nám pomohla a dáme sa na to oslovovať pánov architektov.
Odpovedať
sofiapal, vďaka aj tebe za odpoveď. Je to super, mať už aspoň predstavu o približnej cene za túto službu.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@dai Zdravim. Vsetko nad 1000,- Je podla mna uz pomerne vela... Chapem ale ze to moze byt velky projekt.
Odpovedať
Profilova fotka
Nieco ine je ak ide o projekt architektonicky. Tu platia ine pravidla ako pri dizajne priestoru. Samozrejme tabulky nepustia :-) Tiez mate inu poziciu ak oslovite dizajnera ktory pracuje pre konkretnu vyrobu nabytku. Tu je cena castokrat nizsia nakolko sa to nahradza predajom tovaru.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Očividne si tu prihrievaš vlastnú polievočku a snažíš sa o reklamu firmy. Pretože inak by si nezadal tému akú si zadal a potom riešil ceny za návrh nábytku. Návrh interiéru nie je len výroba nábytku na mieru. Na to, že to robíš už 10 rokov, je smutné, že nie si objektívny, keď povieš, že nad 1000,- je to veľa. Možno za tvoju prácu je. Po prirátaní toho všetkého, čo tu dievčatá popísali, nemôžeš chcieť za kompletku domu 1000,-. A zatiaľ v odpovediach dievčatá hodnotili ceny architektov. Avšak nie každý architekt je ochotný robiť interiér a už vôbec nie s realizáciou. Je veľa dizajnérov interiéru, ktorý nie sú architektmi.
Odpovedať
ahoj ivom, ja som nepisala o architektovi pracujucemu pre nejaku firmu... ale o architektovi so svojim studiom, ktory z toho zije. Nas architekt je vystudovany clovek robiaci projekty na mieru ( rodinne, bytove domy etc. ) - jeho zena zase designerka - robia spolocne -cize on vie navrhnut nabytok, ako som pisala s roznymi vychytavkami, materialmi , o ktorych som ja nikdy nepocula etc. , ona zase super vsetko zladit... Robia kompletku - cize od farieb a obkladov stien , cez navrhy nabytku, kobercov, zavesov, elektrotechniky etc. - podla mna je rozdiel robit nabytok na mieru a robit architektonicky navrh niecoho ( sluzbu ktoru ty popisujes by som automaticky brala ako bezplatnu ) ja poviem tak - 2000 euro nie je za jednu miestnost, cisto navrh malo... ale za ten navrh, ktory nam spravili oni, uz teraz viem, ze to vela urcite nie je :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja jsem pri zarizovani stavajiciho bytu mela designerku z Marianne bydleni, a rozesli jsme se cca po pul roce, protoze nehodlala akceptovat moje predstavy...takze jsem si to udelala sama dle sveho a bydli se mi moc dobre. Priste to udelam asi stejne, pri zarizovani domu budu nasledovat instikt a sve vytvarne citeni......nejvic mi zalezi na podlaze a oknech, dverich - to musi ladit. Zbytek je jasnej ;-)
Odpovedať
@dai môžeš dať nejaké foto vášho interiéru?
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna ak ma niekto citenie pre zladenie HLAVNE farieb a aku taku 3D predstavivost.. nema byt s cim problem a zvladne aj bez desginera
Odpovedať
@kristi môžeš byť konkrétnejšia? Čo ti navrhla proti tvojej vôli? A keď sa tu bavíme o cenách za služby - aké sú v Marianne? Dizajnérky v Marianne bydlení majú dobré nápady, len to vedia niekedy prehnať s farbami a množstvom. Mne osobne sa väčšinou páči práca Bernasovskej a Beranovej.
Odpovedať
Profilova fotka
@vishult ja jsem ji sama oslovila, o cene jsme se az tak nebavili...ono to bylo vsechno se vsim,ale nejvic ji dostalo to, ze jsem chtela fialovou (boruvkovou) stenu za kuchyni, to cele protoze primo jejich tapetar nechtel nalepit pruhy vodorovne, jen svisle, ze pry se to blbe dela a to ja nechtela. Rekla mi, ze s fialovou to prezenu, ze to nebude hezke atd....tak jsme se rozloucily. To je cca 2 roky, kdy jeste fialova skoro neletela. Proste nezkousla muj nazor a rikala, ze na tom spolupracovat nebude 8-)
Odpovedať
@andyfoto no s tym uplne nesuhlasim, ja si o sebe nemyslim, ze som nejaky esteticky analfabet, ale vela veci som bola bezradna a bola som rada, ze mi niekto s vyberom pomohol. Napriklad aj niektore veci, ktore su zle kombinovatelne, svietidla, zavesy... ale osobne ta teda nepoznam, mozno si skryty dizajnersky talent...
Odpovedať
@kristi to som prekvapená, pretože v časopise v ich návrhoch farby lietajú len taký fukot.
Odpovedať
Profilova fotka
@vishult jj, holt realita je jina a ego je ego :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@kristi no tiez mam pocit, ze niektori nechcu respektovat individualitu cloveka, ktory tam bude byvat... mne osobne by vadila premena bytu za vikend, bez mojej ucasti /ako reality show/, mne by sa to urcite nepacilo, to by bol trapas:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@evercila niesom skryty diz. talent ako tu vtipkujes... ale vidim tie albumy tu na modrej streche.. je tu plno ludi co si to vie zladit samo a nepotrebuje ziadneho no na druhej strane vidim takych co by potrebovali komplet este aj ocneho.. ked davaju 9druhov kachliciek do kupelne, 10 farieb do izby a z toho je 5 iba steny a strop... takto som to myslel.. Kazdy ma predsa citenie a musi iznat co je ok a co je uz prehnane.. a ked si nevie dat rady, predsa je internet, tam sa da najst uplne vsetko... kazda moznost,... su miliony obrazokv podla coho si moze niekto sprvait byt, alebo dom...
Odpovedať
@andyfoto no ja myslim, ze strasne vela ludi nema to citenie a nema ani tu schopnost si to bohuzial priznat. A uz vobec nie zaplatit tomu, kto by im poradil. Je to podla mna na skodu, lebo v nasich koncinach to nie je az tak rozsirene, na "zapade" je to ovela beznejsie....
Odpovedať
Profilova fotka
@evercila Suhlasim s nazorom. U nas je to stale castokrat o peniazoch a ani sa necudujem. Fakt je ten ze je to skoda pretoze nemoze byt kazdy masiarom a nie kazdy masiar moze byt aj lekarom :-)
Odpovedať
my sme využili služby interierovej architektky, dali sme jej urobiť interier celeho domu, ušetrila nám spustu času, interier je urobený podla našho cítenia, takže ak by som znovu staval/rekonštruoval určite využijem služby architekta, za tie peniaze sa to oplatilo.
Odpovedať
@ivom, súhlasím s @vishult, prihrievaš si svoju reklamnú polievku, niektorí vieme pre koho pracuješ a pomaly tu podsúvaš obrázky a táto téma tým, že si ju založil ty je tiež zvláštna, pretože takých diskusií tu už viac. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ivom mozes mi poradit aku farbu, vzor laminatu zvolit k starozitnemu nabytku tmavej farby..... okna su biele, aj dvere chcem biele, pridam aj obrazok nabytku a vizualizaciu obyvky... len s tou podlahou stale vaham ze aku... rovnaku chcem dat do celeho domu... a este co hovoris na koberec v kupelni... samozrejme po poterom bude na husto podlahovka... zo spiatocky z radiatora...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?