Zariadenie penziónu- aký nábytok zvoliť najlepšie?

zdravím Pomaly sa sa chytám zariadovať mensí horský penzión. niesom si istý, aký nábytok zvolit pre takéto zariadenie. financií nenám velmi na rozhadzovanie, preto som uvažoval o nábytku z drevotrieskovej dosky, ale obávam sa kvality. Na druhej strane drevo z masívu je financne nárocejsie. Nemáte prosím vás niekto skúsenosti, s prevádzkou penziónu, ci zvolit radsej lecnejsiu cestu, alebo sa oplatí trochu investovat do kvalitnejšieho nábytku? Poprípade by my velmi pomohlo keby niekto mal kontakt na výrobcu masívneho dreva s ktorým sa dá dohodnúť o cene. Vopred díík :)
Odpovedať
@calypsoo no ja viem len ze ked sme mali ubytovnu tak tam drevotrieska nabytok odchadzal kazdy chvilu. Vtedy by asi masiv bola lepsia investicia. Na druhej strane horsky penzion vo mne nejak taka vyvolava ocakavanie masivneho nabytku z dreva (nalakovane) lebo to hold do takeho niecoho patri. My mame masivny dreveny stol uz 15 rokov a tie drevotrieskove srandy odisli raz dva.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@kostinko Ten shop sa mi paci, uz si asi treti co ho doporucuje, znama si tam kupovala komplet do spalne a tiez boa velmi spokojna
Odpovedať
Práve sme tam objednávali posteľ :-) je to super e-shop množstvo pekných vecí za super ceny pozeral som ten nábytok z masívu a waw majú tam toho 22strán a naozaj dobré ceny kompletná ponuka . Možno tam objednám aj niečo na chatu.
Odpovedať
Uz dlhe roky prenajimam apartman v horskom prostredi a je fakt, ze nabytok sa opotrebuje velmi rychlo. My mame aj masivne, aj drevotrieskove zariadenie a nejaky vyrazny rozdiel v opotrebeni nevidim. Je samozrejme rozdiel aj v kvalite drevotriesky, takze sa to neda nejako zovseobecnit. Aj tak sa najviac opotrebuvaju veci, ako matrace v posteliach, ci rosty -tie menime, alebo opravujeme kazdy rok, lebo ich kazdy rok niekto dolame. Tak isto stoly su na tom dost zle, tie mame napr. masivne, ale z makkeho dreva a tak tam vidno kazdy skrabanec. Skrine vydrzia pekne asi najdlhsie - tie mame z drevotriesky a su v pohode. Priprav sa na to, ze najviac odchadzaju periny, potom matrace, rosty, doska na kuchynskej linke, stoly, stolicky.. (v takomto poradi... :-)) Snad som aspon trochu pomohla :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ak drevotrieska , tak ABS hrany, potom sa nebudu odlupovat ako klasicke lepene..ale mozno by som skor sla aj ja do dreva. do hor sa lepsie hodi :) a aj nejake pekne textilie by som dala, tazsie zavesy a pod... a rovnaku latku na prehozy posteli :)
Odpovedať
inak ak by si nasiel tak neber stol z borovice ale snaz sa najst nieci ako buk/dub. Do toho ti len tak nezatlacia ceruzku a ked sa to dobre osetri lakom tak je to velmi tvrde a trvacne drevo.
Odpovedať
Nemyslím že by na borovicovom stole ceruzka len tak nechala stopy.
Odpovedať
@kostinko Ano nechala...borovica je krásna ale mäkká drevina.
Odpovedať
Profilova fotka
Dub ma krasnu texturu, takisto orech, buk je nevyrazny, na stol najskor dub, u stoliciek skor prevlada ten buk (zalezi od stylu stolicky) Ale urcite nedaj makke drevo ako pisal aj Dodog-borovica, smrek, topol,..... ee. Su krasne ale rychlo sa nicia. Je z nich pekna imitacia dreva (folia alebo laminat) na DTD (drevotrieska) z tejto folie su fakt pekne skrinky.
Odpovedať
Ďakujem všetkým za rady, určite pomohly. rozhodol som sa pre masív, niečo z borovice, niečo z dubového dreva, čo sa týka cien, najlepšiu ponuku nábytku z masívu som našiel tu. domnabytkuonline , sú to veľmi ochotní ľudia a nemajú problém urobiť ešte lepšiu cenu pri vacsom odbere a aj ich nábytok vyzerá pekne a kvalitne, zariadili kopletne jeden penzión v nízkych tatrách kde som sa bol pozrieť- vyzerá super.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?