Zariadenie domu podľa feng shui

Este mame sice dost času ale pomaly zbieram info o zariadeni podla feng shui. Poznate niekoho kto by vedel odborne poradit?
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.mojevideo.sk/video/13cf1/p...
Odpovedať
Profilova fotka
toto je až tvrdé lebo oni tam riešia nejakých podvodníkov čo si na tom postavili biznis - ale to je ameerika :-), ja si myslím, že na skutočnom feng shui niečo bude, však to vzniklo už pred tisíckami rokov niekde v Ázii a dá sa povedať že na tých princípoch je založená cela veda o zariaďovaní a interiérovom dizajne. Veď keď Číňania v histórií (pred 4 tisíc rokmi) rozmýšľali nad tým ako zariadiť interiér tak u nás sa sedelo na kameni alebo na polienku. Pravda je, že veľa nadšencov si v dnešnej dobe na tom urobilo riadny biznis a nevedia tie pravidlá ničím odôvodniť - len nejakými rečami o energií alebo si vymyslia nejakú pomôcku, ktorej rozumejú len oni :-) Ako ta teta v tom čiernom - to je extra biznismenka :-D . Je to hlavne o logike - keď tadiaľ neprejde človek tak tade asi nebude prúdiť energia :-D . Osobne by som v interiéry a jeho zariaďovaní postupoval tak aby to bolo zariadené funkčne, prakticky a zároveň vkusne s osobnými preferenciami toho kto tam bude bývať. Súčasný kvalitný interiérový dizajn je založený na syntéze funkcie a formy, ktoré musia byť vyvážené a to sa dá povedať, že má základ už možno v tej histórií feng shui. Všetky tie ostatné nezmysli dobre opísali v tom videu.
Odpovedať
forum o fs uz tu mame :-) ale ak staviate domcek je potrebne zacat skor .... samotne zariadovanie bude len na vas pripadne na interierovom dizajnerovi ,mozete mi napisat rada poradim
Odpovedať
ja mam dobre skusenosti s academy x, dokazali mi tam poradit s viacerymi vecami.. ;-)
Odpovedať
...ja som si nasla knihu aj pre vonakajšie zariadenie...http://www.pesiazona.sk/P/Feng-Shui-pre-stastny-domov-Simon-G-Brown/138770432/ Myslela som si ze to bude narocnejsie, ale v pohode, odporucam :)
Odpovedať
Profilova fotka
tu by som si dávala pozor, lebo nie je to až tak jednoduché a na Slovensku je veľa ,,odborníkov,,. Ale najprv sa začína domom alebo bytom, či je vôbec vhodný pre svojich obyvateľov...
Odpovedať
Ahojte. Určite sa dá všetko odrušiť, hlavne dračie žily a zharmonizovať dom, okolie a nastaviť to pre prospech obyvateľov domu. Skúsení odborníci to vedia ale tých skútočných je málo. Pri návrhu domu sa musí pracovať z celkovou koncepciou domu, tvar domu, osadenie, rozmiestnenie interieru. Pozor, treba mať vyriešené aj miesto pod domom spolu s okolím. Niektoré predávané veci na zlepšenie energie v dome sú podvod alebo sú nevhode umiestnené alebo slabé. Niektorí Vám povedia, že sa dom nedá postaviť na danom nieste lebo ich schopnosti im nestačia. Mám známeho čo robí zharmonizovanie priestoru, okolia, domov, bytov ..... atď. Človek by sa čudoval, čo všetko sa dá dosiahnúť harmonizáciou domu.
Odpovedať
@katcok Určite tvar domu je dôležity. Pri vhodnom návrhu domu a orientácii je polovica roboty. Dá sa dom dodatočne bezproblémov zharmonizovať a nastaviť už v hotovom dome. Je to pracnejšie s rozmiestnovaním a nastavovaním rôznych žiaričov na správne miesta. Nechcel som sa dotknúť odborníkov ale sú ľudia čo vedia odstrániť aj veci kde ostatný povedia, že v živote tam nemôžno stavať a tých je málo.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
ahojte.. chcem sa spýtat.. pri zariadovaní spálne.. postel by sa nemala odrázať v zrkadle.. platí to isté aj pri lesklých dvierkach skrine? ci len odraz v zrkadle? ale asi to bude to iste ci zrkadlo, ci leskle dvierka.. :-| Ď. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ak ide o teoriu feng shui tak akykolvek odraz postele a nemusi to byt zrkadlo sposobuje problemy. Nebudem rozpisovat konkretne nasledky, lebo teorie sa lisia. Co je podstatne Feng Shui ( Feng Šuej ) sa nestotoznuje s odrazom postele. Inak z architektonickeho pohladu odraz obrazu na lesklych lakovanych plochach nie je tak ostry a nema taku hlbku.
Odpovedať
@evina24 ak to platí aj pre TV, tá bývala v minulosti lesklá obrazovka, tak aj lesklé dvierka. Proste ak sa v nich vidíte :-D
Odpovedať
Profilova fotka
takze ziadne leskle veci radsej nedavat do spalne.. dakujem :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
ahojte..potrebujem poradit prosim...ktora kniha feng suej je najlepsia pre zariadovanie domu? mam 2 knihy, ale ani v jednej nie je to, co potrebujem :-( a ak tam nieco je, tak zlozito napisane!! chcem podrobnu a zaroven polopate napisanu knihu, kde je vsetko!!!: jednotlive izby...HLAVNE farby, rozmiestnenie nabytku, ...atd. Prosim, poradte mi!!! ;-) dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@frlka ja mam tuto a asi je to presne take nieco co hladas http://www.martinus.sk/?uItem=23590
Odpovedať
@monika_123 dakujem :-) pozriem ju. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
a hlavne ziadne podlahové kúrenie, ale to máte asi vsetci :-|
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?