Vrtanie do dreva 90mm

Profilova fotka
na nete som nasiel takyto stojan na vino a chcem si ho vyrobit http://reborn-w.sk/en/others/34-stoja... ale ako vyvrtat diery do dreva s priemerom cca. 90mm. s vykruzovakom nedosiahnem taku hlbku.... vrtak mam najvacsi 45mm... alebo to rovno vzdat?
Odpovedať
@tarbavalaba to bolo robené pasovou pílou. Dalo by sa to vypilit priamočiarou pilou do tensich dosiek, potom zlepiť a vyrovnať ručne. Aspoň by to nepopraskalo.
Odpovedať
Kupovat domov vino do stojana je blbost, mne sa vsetky pokazili a to som si myslel ako je dobre, ze su nalezato a korok je namoceny. Vino treba mat v chlade a tme inac sa ti sekne a zbytocne ho nekupovat do zasoby, cize takyto kus "nabytku" je zbytocny.
Odpovedať
@rkorba však to je príručny stojan na jedno posedenie, nie?
Odpovedať
Nechcem brat iluzie, ale @rkorba ma pravdu. To je urcene tak do baru alebo restauracie, kde tie vina v stojane z casu na cas pomenia skor, ako sa znehodnotia skladovanim v teple. Vino patri do pivnice a do tmy. A zdaleka nie kazde je vhodne na archivaciu, aj ked s niektorymi sa da poexperimentovat, ak mas na to priestor. Takyto stojan do domacnosti je ale zbytocnost.
Odpovedať
@tarbavalaba Vrtať na jadro ako geológovia, Vyrobiť z rúry vrták /navariť tvdokov a vybrúsiť zuby alebo osadit a naspájkovať plátky/. Zobrať 2x tak širší hranol a po navrtaní dier orezať. Za tú robotu to pre jeden stojan ale nestají, radšej kúpiť hotový stojan,
Odpovedať
@neprd ešte dobre, že ťa nenapadlo zavolať limonádoveho Joa, ktorý by tie diery s potešením vystrieľal.
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba v obyvacke mame priznane stropne tramy, pre lepsiu predstavu
Odpovedať
@tarbavalaba tak aky taky zmysel to zacina davat, ale ako pisem ked to chces mat iba ako dizajnovy kusok chod do toho, ako pisali vyssie, ja by som sa na to vykaslal.
Odpovedať
Profilova fotka
@tarbavalaba tých pár dier by som vyrezal pílou s tenkým plátkom a dobrúsil, alebo odvrtal vrtákom a dobrúsil
Odpovedať
Profilova fotka
podarilo sa, vykruzovak + dlatko. len lazura musi pockat na plusove teploty :-)
Odpovedať
@tarbavalaba daj detailnejší záber na dieru, som zvedavý ako si to zvládol.
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?