Vratenie zalohy za shodisko

Ahojte, dali sme si robit ocelovo drevenne schodisko. V piatok ho panko prisiel montovat avsak montaz prebiehala nie podla predstav. Zvaranie, rezanie v interieri a podobne. Zvary su nekvalitne, ocelova konstrukcia poskodena. Drevena cast schodiska je taktiez nekvalitna a jednotlive schodnice ani nepasuju a musia sa pilit na mieste. Zmluva o diele aj doklad o zalohe je. V pondelok maju prist dokoncit konstrukciu neverim tomu ze to bude tak ako sa patri takze ako dosiahnut to aby nam vratil zalohu aby sa proste nestalo, ze sa zbalia a uz ich neuvidime. Dik za rady.
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
@tomcok oceľ prevariť, obrúsiť, drevo vymeniť. myšlienka pekná aj prvotná výroba, toto sú nedostatky montáže
Odpovedať
@tomcok preco by ti mali vracat zalohu? Je to vec vyrabana na mieru, takze jedine to dotiahnut do udoesneho konca, ci uz s tu firmu alebo svojpomocne ale teda vyrovnat/odratat/ prepocitat cenu k spokojnosti
Odpovedať
@matoztt tie dosky su nepouzitelne pre nase schodisko takze minimalne by nam mal vratit peniaze za ne. Konstrukciu ho necham kludne dokoncit tak aby bola v poriadku. Lenze v pripade, ze nebude a panko nebude chciet odratat nejaku ciastku tak potom tiez peniaze aj tak nikdy asi neuvidim a myslim ze ani tie peniaze za dosky uz neuvidim. Zajtra by to mal prist dokoncit nejako tak som zvedavy na to.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomcok podla mna, to ze na mieste musi upravovat, nie je ziadna hanba. Ja aj ked robim nieco pre seba na mieste upravujem, lebo zmerat sa neda vsetko a casto je nieco krive atd. Zvary nevyzeraju vabne a viditelne zabudli predrezat drevo, ale nevidim nic neopravitelne.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomcok vyzerá že máš 1x točené schodisko. Ako by si to chcel zvárať vonku a potom niesť do vnútra??? Zvari prebrustiť, drobné nedovarky zagitovat. Čo sa tika dreva tak to nieje kvalitné opracované.
Odpovedať
@logo22 moja predstava bola, ze konstrukcia sa bude montovat nie zvarat. To schodisko ma byt lahko rozoberatelne a ma byt samonosne. @majkoj Je mi jasne, ze vsetko sa da opravit ide o to aka bude ochota zhotovitela to opravit a ako to opravi. Tie stupnice proste nesedia do konstrukcie niekde chyba aj 1cm a to tam proste nedorobi jedine ze to zasa rozpili a bude to znova zvarat.
Odpovedať
Vratenie zalohy akoze to ma byt zadara? Sak doplatis rozdiel ked dokonci alebo budes ziadat zlavu.. zelezo povaria este raz max pretmelia streknu a nic nebude vidno, dosky by som mu dal narezat este raz a poriadne (tie co nepasuju)
Odpovedať
@tomcok no čo urobíš ak zoberie flexu,odreže to,naloží na auto,nechá si 10% z dohodnutej ceny ako celkové skonto (normálny postup) ,poda ti ruku a odíde? Ja by som to riešil byť na jeho mieste tak....
Odpovedať
@daralbajda ak mi vrati zalohu -10% z celkovej ceny diela tak mu ti este pomozem nalozit. Ide o to, ze moc neverim ze tie opravy budu v pozadovanej kvalite ked to prvotne takto vyzera, ja sa s nim chem dohodnut aby to dal do takeho stavu aby to bolo uplne v poriadku a tie dosky narezal znova len ide i to ze ani jedna doska zo 16tich nepasuje a bojim sa toho, ze jed zajtra odide tak uz ho neuvidime. Pokial sa mylim budem len rad.
Odpovedať
@tomcok kolko je dohodnuta celkova suma a zaloha?
Odpovedať
@tomcok 10% z ceny diela si nechá,tak to funguje keď niečo vrátiš čo sa ti nepáči,niektorí berú aj 20%,tak sa rozhodni....ale určite ti nevráti zálohu ak je menej ako 10% z ceny ,bol by sprostý..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@matoztt zaloha bola 60% z ceny, celkova cena 4.5k. Tie dosky su pre nas rovnako nepouzitelne ako aj pre neho takze uvidim ako sa s nim zajtra dohodnem.
Odpovedať
uf ... brutal zaloha podobnu vec som riesil, ale chvalabohu zaloha bola len 20% z cielovej sumy schody drevene robili a bol to otras ... robili od rana do 18:00 a o 18:05 sme ich vyhodili, nech si vezmu cele schody a vypadnu z nasho domu - tam nesedela ani jedna hrana, ti debilovia si nedali ani snurku aby im dosky sedeli na strane. dosky mali byt 3x lakovane a boli tam miesta, kde lak nebol ani raz a niektore dosky vyzerali ze ich natieralo nejake decko len 1x stetcom ... Zalohu nechceli vratit, ale povedal som im, ze ak ju do tyzdna nevratia, tak im spravim taku antireklamu a zverejnim fotky ich prace, ze sa z toho poseru ... tak vratili. potom prisli ini majstri ... a nakoniec schody niesu z dreva ale z kamena a som brutal stastny ... to uz len ked prisli a vytiahli laser a videl som ako kazdy a jeden schod merali samostatne a potom aj celkovo rovina na milimeter presne ...
Odpovedať
@atak77 ten clovek pri podpise zmluvy posobil max seriozne a s manzelkou sme boli stastni, ze konecne sme nasli seriozneho majstra. Vyste vysli celkom v poriadku. Bohuzial na slovensku je to tak, ze spotrebitel je velmi malo chraneny. Som zvedavy ako opravi tu konstrukciu a ako bude komunikovat.
Odpovedať
@tomcok tie tvoje schody vyzeraju, ze ich zvaral stolar a drevo robil zamocnik. Konstrukcia sa da este celkom zachranit, staci zvary prebrusit a niektore mozno budu chciet novy zvar, ale asi zvaracom co veci rozumie (takeho asi vo firme maju, lebo "papucky" na schodnice vyzeraju byt prizvarane dobre). To drevo, to je akurat tak ponuknut niekomu na podpal... :-S Aj plechy su rezane paradne plazmou, ten co to kreslil a rezal veci rozumie. Fakt skoda finalizacie. Ja by som na tvojom mieste to zelezo doma nechala, len nech opravia zvary. Ak to nezvladnu oni, tak zohnat nejakeho sikovneho zvaraca na opravu
Odpovedať
@tomcok ja som mal rovnake pocity ... pri merani, pri vyberani farby bolo vsetko OK, chlapik vyzeral brutal seriozne ... ale robota bola taka, ako keby som ja siel 1x v zivote robit schody niekde ... bol to potom stres, lebo sme boli v casovej tiesni, chvalabohu chlapici s kamenom dosli aj cez vikend a naozaj rychlo sa to spravilo a vyzera to TOP, takze sme sa vsetci zhodli na tom, ze vlastne chvalabohu, ze sa to s tym drevarom posralo, tie schody by neboli take super ako su teraz, nikdy ...
Odpovedať
@atak77 ked budete mat cas poslite mi fotky vasich schodov som zvedavy ako to vyzera.dik
Odpovedať
@tomcok zajtra daj info...
Odpovedať
@tomasko007 No takze panko tu bol, dohodli sme sa s nim, ze vrati cast zalohy za drevo. Na konci tyzdna, najneskor v pondelok by mal prist konstrukciu si vezme, opravi a drevo riesit nebude, takze budeme s nim riesit len konstrukciu. Takze ked nebudu peniaze do konca tyzdna na ucte, tak budeme postupovat dalej. Ja osobne si myslim, ze tie peniaze uz neuvidime a konstrukcia aj drevo nam zostane.
Odpovedať
@tomcok nedavam sem fotky na verejne miesto, svoje sukromie si chranim. teba zaujimaju schody aktualne kamenne alebo povodne drevene co som vyhodil? :-)
Odpovedať
@atak77 tie kamenne by ma zaujimali ako vyzeraju, elbo o takych som este ani nepocul, kludne mi to mozete poslat aj do IP, pripadne Vam poslem moj email do IP a tam mi to mozete poslat, alebo staci ked mi poslete web na firmu co to robila ak ma nejake recenzie na webe tak pozriem. dik
Odpovedať
@tomcok http://www.pracovnedosky-kosice.sk/ a schody vyzeraju podobne ako maju v galerii na fotke: http://www.pracovnedosky-kosice.sk/im... len mame tmavy kamen, nie svetly .. kamen nie je lesteny, t.j. nesmyka sa to vobec tmavy kamen mame myslim presne tento z ich galerie: http://www.pracovnedosky-kosice.sk/im...
Odpovedať
@atak77 a vlastnet konstrukcia je aka ? lebo ak spravne chapem tak stupnice su z kamena a konstrukcia je z betonu alebo ako ?
Odpovedať
@tomcok ano, ja nemam zelezne schody, ziadna konstrukcia specialna ale klasika beton ...
Odpovedať
Na zvárané schodisko jedine pružné schodnice, umelý kameň na to nebude vhodný.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?