Tradičné interiéry na americký spôsob

Ahojte, Mate niekto zariadeny byt/dom skor na taky americky tradicny styl (nie ale vidiecky)? Myslim hlavne v neutralnych farbach utulne a nie tie typicke slovenske moderne studene interiery s este preplacanymi kriklavymi farbami do toho (opis stylu nie kritika) :-) Chcela by som sa hlavne inspirovat z realnych domacnosti a na zaklade toho vediet co je priblizne dostupne na Slovensku - a nie v US alebo na Pintereste :-) Pripajam zopar obrazkov keby nebolo jasne z mojho opisu aky styl mam na mysli.. :-D Mozete hodit aj linky uz na nejake albumy ak mate oblubene v tomto style :-) Dakujem :-)
Odpovedať
Odkial si nabrala ten nazov "americky styl"? Podla tvojich obrazkov to na nete najdes skor pod pomenovanim "skandinavsky styl". ;-) Tiez mame zariadene v jemnych farbach,ziadne kriklave steny,doraz sme kladli skor na utulnost,prakticnost,prirodne materialy a doplnky v klasickom style, tj. ziadne modne vykriky... Aj tu v albumoch najdes vela inspiracii ;-) Veci v tomto style dostat vo viacerych obchodoch,najznamejsie su asi Jysk, ci Ikea,atd.
Odpovedať
@majki555 tak skandinavsky je modernejsi, jednoduchsi a studensi trosku.. ten styl kuchyne alebo postel urcite nie su skandinavske :-)
Odpovedať
@majki555 majki, na skandinavsky je to podla mna prilis ozdobne. mne to pride naozaj tradicne s primesou luxusu. stylovo skor dochuteny provensalsky.
Odpovedať
Pre mna je toto skor tradicny taliansky styl. Skus hladat taliansky nabytok. Nie ten moderny, ten klasicisticky, pseudobarokovy. Napriklad: http://talianskynabytok.com/portfolio...
Odpovedať
@zita19 hej je tam tenka hranica medzi tym peknym tradicnym a uz precackanym gycovym :-D ale dakujem! :-)
Odpovedať
@aandrejjka ak hladas inspiraciu pre americke interiery, odporucam popozerat co to z prerabok tychto manzelov. Venuju sa prerabkam interierov domov:http://www.countryliving.com/home-design/house-tours/g2546/chip-joanna-gaines-farmhouse-tour/ Ich styl je typicky americky, hoci uz je kus modernejsi ako tradicna klasika. Celkom rada sledujem ich serial prerabok "Fixer Upper". ;-)
Odpovedať
@jabadaba hej poznam ich ale mne prave ide o slovenske domacnosti na tento styl lebo v amerike dostat vsetko ale otazne je co sa da zohnat u nas :-)
Odpovedať
@aandrejjka ahoj, tiez mam podobny problem, aj mna oslovil tento styl, konkretne, dost ma inspirovala Sabrina Soto (High Low Project) spolu s Chipom a Joannou. Nieco na tento styl sa da zohnat na achica.com, vivrehome.sk napr.
Odpovedať
to maš asi najjednoduchšie si sama pohladat fotky na nete, ale velky vyber v slovenskych obchodoch nie je. tam si budeš musiet dat len vyrobit na zakazku.
Odpovedať
Neviem či pomôže, ale my to máme takto
Odpovedať
@aandrejjka no, kazdopadne u nas nedostanes tie ich king a queen size postele, najma nie tak vysoke ako zvyknu mat oni. Kuchynu si tu do pohody mozes zriadit na tento styl. Ak chces mat echt americku domacnost, vsade si daj hrube hunate koberce, od steny po stenu...aj na schody. To je ich klasika. ;-) Ale ked poznas tych dvoch dizajnerov, potom vies, ze sa aj oni snazia ladit interiery v modernejsom, strohejsom style hoci stale utulnom. Utulnost nie je o barokovych sedackach ci preplacnutych vykrutenych stolikoch, ale v materialoch. Aj moderny jednoduchy interier vie byt dokonale utulny. Staci pouzit teple materialy, prijemne doplnky a hotovo. Ja tiez nie som vyznavackou tych ladovych kralovstiev, mna z toho striasa. :-p Tak drzim palce, aby si nasla to prave orechove, v com sa budes citit dobre. ;-)
Odpovedať
@jabadaba Na Slovensku je hlavne nemozne zohnat tie americke mega pohodlne sedacky.... ako vravis, vsetko je hlavne o materialoch. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zarrinka tak co sa posteli tyka to sa da zohnat moji rodicia to maju napriklad :-D to je len otazka matraca a ten si mozes dat urobit aky hruby chces.. len to nemoze byt IKEA samozrejme ;-) @jabadaba mne sa prave tie barokova precackane nepacia to ani nepovazujem za americky styl :-D koberce tiez nie nutne myslim ze si uz dost zakladaju na drevenej podlahe ale skor ten styl vidim v dispozicnom usporiadani a nejake prvky ako ozdobne listy hore aj dole, dajme tomu tie kuchynske ostrovceky atd.. ale zase s nabytkom je to trochu problem lebo keby som uz len gauc hladata vsade maju take divne futuristicke sedacky s vyklapacimi oporami na hlavy a nohy a vsetko mi pride ako z vesmirnej lode vytiahnute :D a vseobecne nabytok studeny skleneny najlepsie s chromovymi prvkami :-S
Odpovedať
sedacky domark, co sa tyka posteli, aj tu na modrej streche je vyrobca myslim ze matriachello alebo tak nejako,,,kuchynu sikovny stolar vyroby aku si len vymyslite...treba len hladat, da sa najst uz aj u nas vela veci
Odpovedať
@luciana1977 hej od Matrachella maju :-D no a stolara najst nie je sranda ked mu nedas zakazku na pol bytu sa s tebou nebude ani bavit kebyze chces nejaku komodu iba alebo skrinku..
Odpovedať
@aandrejjka myslim ze na kuchynu by sa neosival ziaden stolar
Odpovedať
@aandrejjka Ja som nepísala o posteliach ale sedačkách ;-) kuchyňu, posteľ, nábytok do obývacej izby, toto všetko nie je problém urobiť akémukoľvek dobrému stolárovi. Problém je so sedačkami. Tie z Ameriky neviem akú majú výplň, no su max pohodlne a tuto mi jednoducho čalúnici nevedia ponúknuť takúto výplň....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
milá andrejka, to čo hľadáš sa nazýva New England style. Je to variácia a mix pôvodných európskych štýlov z čias kolonizácie. Skrátka "amíci" kopírujú len to, čo mi tu v Europe máme historicky. Trik je v tom, že potrebuješ veľký priestor a veľa svetla, aby to celé mohlo dýchať.. tak ako na tvojich obrázkoch. Potrebuješ teda kvalitné pravé materiály ... drevo, mramor, zamat, hodváb... Takže, áno dá sa aj na slovensku alebo aj v panelákovom byte. ALE... treba veľmi s citom a mať plán. Nekopírovať ale len sa inšpirovať a použiť len vhodné akcenty. Drahšie solitéry ako posteľ, sedačka a pracovať viac s doplnkami ako sú svietidlá a dekorácie. Lebo keď dáš laminát, viskózu, a podobné imitácie... tak na fotke to možno bude vyzerať dobre ale neviem či budeš naozaj úprimne spokojná pri dennom používaní. Treba si uvedomiť,. že ak stúpiš bosou nohou ráno na drevenú podlahu alebo laminátovú... Je to rozdiel. Ak máš to šťastie a renovuješ rodinné sídlo alebo historický dom s vysokým stropom, zaujímavými architektonickými prvkami alebo plánuješ stavať nanovo ako v USA alebo Kanade, tak výsledok môže byť ako na obrázkoch aj u nás. Veci treba hľadať na v špeci obchodoch, čo sem taký typ nábytku dovážajú, alebo objednávať cez Westving alebo z UK. Práve v takýchto veciach by sme sa mali obrátiť na dizajnéra, áno nieje to zadarmo, ale skúste si spočítať koľko vecí nakúpite a aj tak to nieje ono! ale to si prihrievam vlastnú polievku a to už nieje namieste. :) Dúfam, že som pomohla.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@aandrejjka ako ste nakoniec s tym pokročili? 🙂 máte v tom štýle zariadený dom?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?