Sušiak bielizne do záhrady

Ako mate riesene susenie pradla v rodinnom dome? Budeme mat susicku, ale chcela by som ju vyuzivat len v zimnom obdobi a betonovat klasicke stlpiky a na nich natiahnute snury nechcem. Vsimla som si v baumaxe a spol., take tie zapichovacie, ale vobec sa v tom nevyznam, neviem, ktore su dobre, ci to treba betonovat, alebo su dobre tie klasicke zapichovacie... Nejaka overena znacka? Ako sa susiak sprava v zime, treba ho niecim zakryt? Vdaka.
Odpovedať
1
2
@nanika ja kupujem ten klasicky co sa pouziva vo vnutri, da sa preniest a pod. velmi sa mi vonku pacil tzv. ten kolotoc, da sa zlozit, je z toho len jeden stlp, ma to svoj obal, ale ked pride necakany dazd a Ty mas plny susiak, nez to das dole, vsetko Ti zmokne a mozes zacat odznova- susedovi sa to stalo, bola som pritom, bolo mi ho luto, keby mal pradlo na susiaku klasickom vonku, len prenesie susiak dovnutra..., alebo my mame z kazdej strany susedov a stane sa, ze kedze sme na pozemkoch kde sa este len stavia, tak z jednej strany sa prasi zo stavby a pod., tak prenesiem pradlo, tam kde sa neprasi, ked mas susiak zabudovany na jednom mieste tak to mozne nie je verim, ze aj ten obycajny susiak ma svoje nevyhody, ale ja som zatial rozhodnuta prenho
Odpovedať
@nanika a znacku som videla Vileda, dost elegantne vyzera ked je zlozeny a je pekny aj ked je rozlozeny, nijak nevadi
Odpovedať
Profilova fotka
@nanika v LIDL-i mavaju ,ale videla som to aj v Baumaxe, take plastove veeeelke akoby vrtaky do zeme a do toho si ten susiak vies postavit... zvazujem, ci to tiez dozadu do zahrady dam.... ten srob uz mam, len susiak este nie... chcem ten, co sa sklada a je z neho len tyčka a po otvorení sa vesia dookola...ako ten kolotoč... len neviem, ci to teda dam, alebo nie... suseda to ma..... Ja zatial susim na klasickom susiaku skladacom , aj vonku, ale postelne pradlo sa lepsie susi na takom vacsom.... V zime v pohode vydrzi, ziadne strachy.. segra to ma vonku uz 10r :)
Odpovedať
@monciky @katrin21 Ano, o tam uvazujem, len neviem ktory, lebo je ich vela a betonovat sa mi dvakrat nechce. Ja idem do lokality, kde uz je po vystavbe na nejaku dobu, casom sa tam budu stavat dalsie domy, ale momentalne mam len susedov od bokov a zo zadu len pozemky. Klasicky susiak, ako mam v panelaku, jasne, ze by mi to bolo sikovnejsie, ale ked je pradla viac, musim davat dva a bez nejakeho zatazenia mi to povala vietor po zemi a mozem prat znova. Ten s vrtakom sa mi paci, ze to nie je na trvalo, ale sa da stanovisko menit, tym nemyslim kazdy tyzden :) Nasi mali a aj maju tie zabetonovane T so snurami, je to sikovne, ale nechcem si tym zbytocne zapratat zahradu, to skladanie, ako dazdnik sa mi paci, pri 600m pozemku je to lepsie :)
Odpovedať
Profilova fotka
to T by som si nedavala, to je uz " out"... kup si ten srob do zeme :) a mas po probleme, drzi to dostatocne, je to do hlbky asi 60cm zasrobovane, to udrzi aj riadny víchor :)
Odpovedať
@monciky presne aj ja uvazujem len tak, ze budem mat len ten klasicky susiak pouzivany v interieri, ktory prenesiem, kde budem potrebovat. (tych susiakov bude viac a ked nebudu potrebne budu zlozene a odlozene). ak budem chciet mat pradlo na slnku, tak pojde na terasu, ak v tieni, tak na krytu terasu. ked budeme sediet von, susiak aj s pradlom prenesiem tak aby nebol na ociach navsteve a pod. ked zacne prsat, da sa rychlo schovat. zaroven si maly vysuvny susiacik dam namontovat dnu vedla pracky - na susenie panskych kosiel. pre rychle susenie je susicka, ale zatial ju nemam velmi v oblube. nepaci sa mi, ked sa pradlo susi tak, ze na pradlo vidia susedia, alebo susedom vidim pradlo - momentalne mam na to alergiu v bytovkach na balkonoch... v dome mi to asi tak vadit nebude, ak cez plot budem susedom vidiet pradlo, ale teraz mam z takehoto "estetickeho" doladovania balkonov koprivku - hlavne ked je okolie krasne upravene zelenou.
Odpovedať
Ja si myslim, ze ked je pradlo klasicky vonku na snurach, ze ho prezenie aj vietor a prevonia slniecko, nejaky klasicky susiak na dnu sa na neho nehrabe :) Uz sa na to tesim, chyba mi to. Mna tiez irituje susedove pradlo, ale nie, ked ho zavesi, pradlo sa ususi a zvesi ho. Irituje ma bielizen, ktora tam visi aj par dni, to naozaj nie je ta prava "ozdoba" do zahrady :)
Odpovedať
@nanika ahoj ja mám ten kolotoč a manžel nic nebetonoval kúpil zeleznu ruru dost dlhu natlkol do zeme a ja si ale susiak dávam do vnútra ked nevasam pradlo aby sa neznicil a z estetickeho hľadiska určite odporúčam kolotoč mám ho uz 7 rokov používam iba toto kedže sušičku nemám
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
ahojte, chcem sa opytat, aky si mam kupit, drahsi, alebo lacnejsi? ten srob do zeme sa da kde dostat ?? vdaka za rady :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Výber značky a typu ponecháme na Vás, ale poradíme s jeho umiestnením. Z architektonického hľadiska by mal byť v záhrade umiestnený na mieste, kde je dostatok slnka alebo polotieň, dostatočné prúdenie vzduchu. Neumiestňuje sa v blízkosti psa, iných zvierat, blízkosti stromov a krov, ktoré by mohli znečistiť prádlo ( moruša, baza ). Pod sušiakom by mal byť trávnik, bez okrasnej výsadby. K sušiaku dobrý prístup z každej strany a relatívne čistá a pevná plocha pod sušiakom. Výhodou je stabilita, pevnosť, veľkosť – najmä na veľké prádlo aj prevoňanie perín. Prádlo je v dostatočnej výške, mnohé sa dajú nastavovať aj otáčať. Navyše prádlo sušené vonku oveľa intenzívnejšie vonia a vôňu si prechováva oveľa dlhšie ako sušené v byte. Vhodné je sušiť vonku aj v zimných mesiacoch, kým ešte nemrzne. Zbytočne nezvyšujete vlhkosť v byte, dome. Pokiaľ prádlo sušiť nebudete alebo esteticky nevyhovuje, jednoducho ho zložíte a uskladníte. V prípade potreby ho jednoducho opäť nainštalujete. Väčšinou sa usádza do pripravenej pätky alebo otvoru, kde sa priskrutkuje alebo zacvakne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
Dobry den ,chcem Vas poprosit o radu.Manzel mi kupil ten susiak ,taky kolotoc ,ktory som uz davno chcela.Problem ale je ,ze mi ho chce umiestnit na terasu kde budeme mat navstevy aj my sediat cele leto.Mne to pripadalo ako dobry napad,ze nemusim chodit dole na travnik,nakolko terasa je vyvysena ,Len kamaratka ma odradza ,ze to nebude dobre vyzerat,poprosim vam o nazor,dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@janulik030209 Ak ste si prečítali naše odporúčanie vyššie, máte asi predstavu. Sušiak na terase nie je dobrý nápad, nakoľko terasa je určená na príjemné posedenie. Prádlo vonku má svoje výhody a príjemne vonia, no potrebuje aj dostatok priestoru a aj vhodné umiestnenie, aby bol vhodne zakomponovaný do záhrady a okolitej kompozície. Umiestnite ho na slnku alebo v polotieni, tam kde prúdi dostatok vzduchu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
dakujem za radu:)
Odpovedať
@janulik030209 ja by som pradlo vonku nechcela nikde na zahrade kam dovidim z domu ci terasy. nepaci sa mi to,navyse pradlo trepat prec z kupelne a zasa nazad do domu a este k tomu vysusene od slnka = tvrde .
Odpovedať
Profilova fotka
Ja si myslim ,ze nas dom dost zatazujem vlhkostou z pradla celu zimu a preto aspon letne mesiace ho od toho odlahcím .Ked vidim znamu ktora ma v kupelni same plesne v rohoch zo susenia,to je stokrat horsie ako sa prejst do zahrady s vonavym pradlom ;-)
Odpovedať
@janulik030209 ale to je chyba v stavbe domu ak sa tvorai plesne. Mame druhy dom a nikdy sme plesne nemali. Detto v byte,ani moji rodicia.
Odpovedať
Profilova fotka
@janulik030209 znama ked susi pradlo, nech otvori aspon ventilacku...ale aj tak to asi tym nebude.... asi chyba bude inde... jedine, ze by tam pradlo mala fakt nonstop.... kazdy den...
Odpovedať
Profilova fotka
@janulik030209 na terasu podla mna nie je vhodny, tam si davaj docasne tie skladacie, to aj ja tak robim, ale velky susiak skor niekde ukryt, aby nebol na ociach. za roh , ak sa da. alebo tak... alebo aspon dalej ...
Odpovedať
Profilova fotka
Myslim ,ze pri dvoch detoch perie pracka kazdy den a v zime pradlo vo vnutri nevyschne rychlo.Takze da sa povedat ze pradlo ma v zime nonstop v kupelni.A nemyslim si ,ze je to len chyba stavby nakolko aj my prispievame tým ako sa o nu starame.Ked mate zatepleny dom a plastove okna,vesanie pradla vo vnutri ziadnemu neprospeje. A povedzme si ,ze nikto z Vas v zime nevetra kupelnu stale.Jedine ,ze by ste v nej chceli mat tak 15 stupnou. ;-)
Odpovedať
@janulik030209 v zime schne pradlo neporovnatelne rychlejsie ako v lete. V lete v nevetranej kupelni skor neschne ako schne.
Odpovedať
my sme tiez kupili v baumaxe :) a uplne je super.
Odpovedať
@rastlinky_sk Zdravim Vas, precitala som si Vasu radu ohladne susiaku, momentalne riesim vyber susiaku, bola som v Hornbachu, maju iba jeden druh, na internete je vela druhov od znacky Leifheit a ja si neviem vybrat....:-( na cene mi nezalezi, chcem dobru vec, co bude sluzit dlho a bez problemov vedeli by ste poradit konkretny typ, lebo kazdy zo susiaku ma nieco co druhy nie a podobne... budem Vam vdacna, dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@monciky Dobrý deň, v pôvodnej téme sme hlavne radili v jeho správnom umiestnení, čo sa týka kompozície, praktického využitia. Výber už necháme na Vás, nakoľko určite máte svoje priority. Dôležité je pri výbere si všímať jednoduchosť ovládania, ľahkosť rámu, veľkosť závesnej plochy záleží od počtu členov v rodine napr. a častosti prania, aby šnúry boli vždy čisté. Celý stojan by ste mali sama zvládnuť namontovať aj uskladniť. Nie sme odborníci na sušiaky, ale vieme Vám pomôcť s umiestnením v záhrade tak, aby nebol prekážkou, aby nekazil dojem z kompozície a podobne.
Odpovedať
@rastlinky_sk dakujem za vysvetlenie:-) uz som si asi aj vybrala susiak, vypisala som si plusy a minusy jednotlivych druhov... na jar chceme riesit zase nasu zahradu, tak si budem pamatat, ze sa tomu venujete...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Tak podla mna, je to len o pohodlnosti ,ak sa Vam nechce ako ste napisali trepat mokre pradlo von a suche dnu.Ale kazda sme ina,Pekny den
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
obnovujem tému,máte vonkajší záhradný sušiak?dali by ste si ho znovu,vydrží čosi?
Odpovedať
Profilova fotka
@marta2610 Určite áno, máme Leifheit, cena cca 80 eur, zmestí sa naň prádlo zo 4 práčok. Máme ho zabetonovaný, ale dá sa uchytit len do zeme. Máme naň obal, ktorý natiahneme, keď sa nepoužíva. https://www.leifheit.de/produkt/detai...
Odpovedať
skladacie sušiaky z Obi, Merkury, Aska a pod sa mi neosvedčili. Niektoré majú labilnú konštrukciu, ktorá s vysokým ťažiskom, nerovnomerným rozložením prádla a jemným vánkom spôsobí prevrhnutie. Ďalším problémom je, že po čase začne korodovať ("Zrezaví? Správně. Ale co hlavně? No koroduje, vy tupci!“ :-D ). Nie som taký bohatý, aby som kupoval tieto "lacné" riešenia každé dva - tri roky. Jedinou výhodou je fakt len možnosť kedykoľvek presunúť alebo zložiť a odložiť. Obdobné mizerné prevedenie majú aj tie hliníkové "kolotoče".. Moje riešenie, do ktorého idem je, že si dám vyrobiť na mieru dve nerezové Téčka a medzi ne natiahnem pevný nerezový drôt, tie napevno zabetónujem a mám svätý pokoj na desaťročia. Keď to bude hotové, pridám fotky.
Odpovedať
Mam Leifheit kolotoc 5 rokov a presne tolko mam aj susicku... Ta susi aj v lete, kazdy rok vynesiem susiak von a pekne tam stoji a stoji a robi manzelovi na nervy :-D. Ked mame postaveny bazen, tak na nom aj nieco visi inak smola ;-) Mam aj ten rozkladaci, ten pre zmenu je v zime v zimnej zahradea susia sa na nom vetrovky a oteplovaky po lyzovani- na ten nefrfle. Okrem ineho pozitivum v susicke vidim aj v tom, ze manzel si sam aj operie aj osusi a aj plny radosti posklada. Kolko x kosi okolo tej tycky v zemi, tolkox pocuvam zudranie a tvarim sa ako babatko ;-)
Odpovedať
@tatiana1978 no ja mám tiež SUŠ ale v lete vonku,ja som asi ?!divná :-) ale ked sa prádlo usuší ja milujem tú vôňu,to prádlo je iné ,ja to voniam.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?