Smrekový peň

Ahoj, potrebujem sa poradiť pretože zatiaľ mi nikto nevedel povedať a ani na nete som nešla nič relevantné. Asi pred rokom a pol sme začali sušiť smrekový peň (pod strechou na otvorenom priestore). Po 15 mesiacoch sme ho zaniesli na pílu a zrezali vrchný a spodný 1cm. Po okrajoch sa nám objavili také zeleno-hnedo neviem aké fľaky. Chcela by som to drevo vybieliť aby vyzeralo tak ako vstrede pňa. Viete mi poradiť ako na to? Alebo kde by som si o tom mohla prečítať, resp. popýtať sa? Foto prikladám. (Drevo má byť následne použité ako stolík v obývačke) Ďakujem
Odpovedať
Ahoj jedna sa o počiatočné štádium procesu hnilobné (vysoka vlhkosť , mikróby , huby ) , Tak navrhujem že to vybrúsiš postriekaš savom ono to vybieli do určitej hĺbky a znova vybrúsiš. Mas to vyschnuté to v pohode prelakuješ .
Odpovedať
@tibo35 áno? tak to skúsim, ale striekala som na to savom proti plesni a nemalo to nejaký výsledok. :)
Odpovedať
Mohla by si pouzit obycajne Savo v plastovej zltej flaske. Ja som nieco podobne riesil na gulatinach a prekvapivo Savo pomohlo - ak tam bola plesen tak nasledne pomoze pobyt na intezivno slnku kedze UV ziarenie to vydezinfikuje. Skus aplikovat neriedene Savo aspon 2x . Dufam, ze pomoze.
Odpovedať
nerob naprotiveň prírode a nechaj tomu ducha
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?