Skusenosti s posuvnymi dverami Senator Daral/Minimax

Dal som si vyrobit dvere z uzsich profilov Minimax kde hrubka vyplne je len 10mm a asi to bola chyba. Dvere su poprehybane v oboch smeroch, napriklad ked prirazim dvojo dveri k sebe, kvoli prehnutiu "do luku" su k sebe hore a dole dorazene ale v strede je 4mm medzera. V opacnom smere tiez, ked prekryjem dvojo dveri za sebou, suchaju sa o seba, lebo vonkajsie su prehnute smerom dnu, vnutorne smerom von. Je to normalne?
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
10mm sa dava do vsetkuch lepsich profilov a ten prehyb je dany vlhkostou ... skratka v skrini je vacsia vlhkost ako pred nou. Uz som sa stym stretol raz tiez som kukal ako puk. Treba dvere rozobrat a bud podelit dosku na mensie s pouzitim deliaceho profilu alebo zvnutra dosky vodorovne drazky 2ci 3 narezat a hlavne odstranit vlhkost.
Odpovedať
@wolodymyr vlhkostou je to tazko, je to fotene chvilu potom ako som to dasadil do kolajnice, ale beriem, ze to casom moze sposobit prehnutie smerom dnu a von. Skor ma ale trapi to prehnutie po sirke, kedze chcem mat v strede dvojo dveri v jednej kolajnici dorazene k sebe. Tie su delene na 3 casti, 40cm drevo, 160cm zrkadlo, 40cm drevo - ale tie tiez nelicuju, na spodku je medzi nimi 4mm diera, no horne 2/3 k sebe doliehaju.
Odpovedať
to nebude vlhkostou, vypln je v v rame užšia , nie je vytesnena, profili su slabe tak sa ohli
Odpovedať
@martinmatko takze rozobrat, niecim vytesnit a zase stiahnut? Horsie su dvere so zrkadlom, tam mi odstava len spodok o 4mm. Bud je ten spodny horizontalny profil kratsi, alebo su prehnute tie vertikalne do rovnakej strany... neviem, odmeram to este. Islo mi o to, ci to je na satnikovych dverach normalne alebo je to smejdovy profil ci zfusovana vyroba :\
Odpovedať
Profilova fotka
Bud su krivo poskladane alebo nevycentrovane na kolieskach hlavne ked su takto kombinovane to doma nerozoberaj
Odpovedať
@wolodymyr s vycentrovanim koliesok to nesuvisi, horne 2/3 dveri licuju, posledna 1/3 sa takto otvara, len som nechcel davat foto celych dveri, lebo nechcem aby ma tam bolo vidiet...
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan si daj sakel na hlavu :-) Tak su dvere poskladane do uhorky .. ked sa to stane mne lebo to sa pri skladanych stava tak ich polozim na hranu ako most a pobucham o zem samozrejme mam tam koberec a ono to sadne .. vhyba bola pri skladani .
Odpovedať
@wolodymyr no, mozem s nimi skusit pobuchat, len dufam, ze to zrkadlo nie je narezane sirsie ako drevotrieskova vypln, to by mu asi neprospelo :) Chcem to este odmerat ked pridem domov, ak su tie predelovacie listy dlhsie ako vrchna a spodna, hned bude jasne, preco je to do "uhorky". Na jednych dverach som musel prehodit horne kolieska lebo boli opacne, takze to cele kludne moze byt vysledok systemu "prace chvatna malo platna".
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan zas nie uplne akoze drbnut snimi len tak trosku a zrkadlo by malo byt v gume teda ak to mas hlinikovy profil ak je to ocelovy tak stym nebuchaj tam guma nieje rozbijes zrk.
Odpovedať
@wolodymyr jasne, nebudem po tom skakat :) Je to hlinikovy profil, okolo zrkladla je tesnenie.
Odpovedať
@wolodymyr vyrobca dveri mi povedal to iste - ram treba pobuchat, lebo sa zdeformoval pri prenasani a tesnenie zrkadla uz mu nedovolilo vratit sa do roviny. Tak som teda buchal... musim povedat, ze sice to nie je dokonale, ale urcite to je lepsie ako bolo :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@gashtaan mal si dokonalejsie buchat snazit sa celou listou naraz o rovnu plochu. Ked skladam z piatich skiel keby si videl ako niekedy stym zapasim by si sa nasmial :-)
Odpovedať
@wolodymyr viem si predstavit, sam som zistil, ze to nie je len tak "pod klobaska zjem ta" :) Ja mam taky problem, ze som nenasiel dokonale rovnu plochu, takze aj po vybuchani tam mam cca 1mm nerovnosti. Nie je to vela, ale pri dorazeni dveri o seba sa to ukaze... na druhu stranu, ked som dal potom medzi dvere stetiny, uz to nie je do oci bijuce.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?