Šatníky PAX

Profilova fotka
ahojte :-) vo viacerých albumoch som videla šatníky PAX z Ikey. chystáme si tiež vyskladať šatník, ale nakoľko bude ako samostatná miestnosť, nebude mať dvere. chcela by som sa spýtať tých, čo s tým majú skúsenosti, či je možné do toho "korpusu" NEdať tú zadnú stenu (kvôli odvetraniu). už som videla, že niekto tu mal šatník PAX a akoby vzadu mal tapety...len neviem, či tie tapety boli nalepené na zadnej stene šatníka, alebo tam tú zadnú stenu vôbec nemal. ďakujem za rady ;-)
Odpovedať
@mariijas ak budeš mať bez dverí, tak tam daj tú zadnú stenu z tej drevovláknitej dosky, keď už za ňu zaplatíš. A nemusíš aspoň riešiť úpravu steny za skriňami. Máme tiež pár týchto PAX korpusov bez dverí ktoré slúžia na odkladanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@stastnyjim ja by som ich tam aj dala, ale ako som písala, potrebujem tie šatníky, resp. priestor za nimi vetrať (preventívne, nakoľko je to z polovice vonkajšia stena, aby sa netvorila pleseň). úprava steny za nimi nie je problém.
Odpovedať
@mariijas ....v tych skriniach tie zadne panely plnia aj "opornu" funkciu, drzia tie bocne steny pokope, a ak ich tam nedas, tak sa budu kyvat, nebudu stabilne. Da sa to vyriesit mozno latkami, ktorymi by si tie skrine zo zadu vystuzila. A nebolo by lepsie dat to vyrobit na mieru stolarovi ? Ako vstavanu skrinu bez dveri?
Odpovedať
@mariijas ak máš pocit že sa tam tvorí pleseň, tak sa bude aj tak či to tam dáš alebo nedáš. Za skriňou by mala byť medzera tak či tak. Bez tej zadnej steny sa ti to bude prevetrávať na oblečenie, či čo tam budeš mať. @gretka2 nie neplnia žiadnu opornú funkciu, nič nedržia pokope, je to silné ako papier, má to tak 2 mm. však píše že to bude v šatníku, tak načo by si na tie skrine dávala dvere, úplna zbytočnosť.
Odpovedať
Netreba ich tam, je to zbytocne. Skrine ukotvi k stene a bude to stabilne.
Odpovedať
@stastnyjim @stolverka Práveže tá zadná stena, aj keď je to len pár mllimetrový papundekel, má funkciu spevniť korpus, aby sa nekýval do strán. Ja mám 2 také, vysoké 2,35 m a bez tej zadnej steny sa mi skrine kymácali. @mariijas Ale ak budeš spájať viac skríň (3 a viac) dohromady vedľa seba (štandardne sa spájajú 2 skrutkami, vpredu hore a dole), tak tú opornú funkciu si vytvoria navzájom. Vtedy budú skrine stáť pevne aj bez tej zadnej steny. Pre istotu ešte krajné skrine prichyť 2-3 malými uholníkmi k zadnej stene.
Odpovedať
@thodosy ja ich mam 9, takze viem co pisem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@stastnyjim pleseň sa doteraz netvorila, ale ani tá stena nebola úplne zakrytá nábytkom, takže z preventívnych dôvodov by som ju chcela nechať s prístupom vzduchu (predsa len dať za skriňu 600-800 eur a nakoniec zistiť, že tam nemôže byť je blbosť) @stolverka @thodosy šatník bude na celú 5 metrovú stenu, cca zo 6 kusov a z bokov zase ohraničené stenami, tak hádam sa už nejak spolu "podržia" :-N ďakujem za názory
Odpovedať
@mariijas Jasné, že tam ten zadok dať nemusíš :)
Odpovedať
@mariijas Nie je PAX zbytocny? PAX su satnikove skrine - samostatne stojace, do vyklenkov a podobne. Ak je satnik samostatna uzatvaratelna miestnost, tak sa pouziva nastenny system, od Ikea napr. ALGOT http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/cat...
Odpovedať
Mne pax vyhovuje bezkonkurencnou cenou a vnut. vybavou a flexibilitou.
Odpovedať
Profilova fotka
@cache algot mi príde taký neprehľadný, resp. neusporiadaný, chýbajú mi tam tie bočné deliace priečky. viem si ho predstaviť na menšej ploche, ale na 5 m stene veľmi nie. @stolverka uvažovali sme aj nad tým, že si dáme niečo ako pax vyrobiť stolárovi, ale predpokladám, že do ikeáckej ceny sa nezmestí...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Mne bocne steny v staniku pridu absolutne zbytocne. @mariijas
Odpovedať
@mariijas určite nedávaj zadné steny kamarádovi sa urobila plieseň, tak ich dal dolu a teraz o.k.
Odpovedať
@mariijas Zmesti, ja som prave kvoli cene upustila od PAXu a isla som ku stolarovi. Prepocitala som si, ze za PAX samotny plus dovoz plus montaz by som dala o dost viac, ako za namieru robeny satnik. Teraz mam presne to, co som chcela, bez roboty, a lacnejsie.
Odpovedať
@mariijas ja nie som až taký ikea prívrženec, ale pri paxe je výhoda aj v tom, že kedykoľvek sa dá zmeniť - dokúpiť police, zásuvky, taká tá výsuvná polica a nemusí človek vyvolávať stolárovi a doprosovať sa za drobnosti. Viem ako to chodí a ako sa väčšina k tomu stavia. Je tam vrtanie po celej výške, kedykoľvek sa dá flexibilne skrina zmeniť - potreby užívateľ sa menia a pri paxe nie sú v tomto zmysle obmedzenia. A dávať pax niekomu montovať sa mi zdá skutočne zbytočné, montáž je tam veľmi jednoduchá. Dovoz osobným autom pokiaľ človek nemá malú fiatku nie je problém.
Odpovedať
sú tam 3 šírky 50,75,100, hĺbky 40 a 60 takže vyskladať sa dá do väčšiny priestorov. Algot sa mi do šatníka vôbec nepáči, pôsobí to na mna neusporiadane a neporiadkovo.
Odpovedať
@stolverka ano Algolt je dobry do vstavanej srine, spajzy, garaze. Do satnika je urceny Stolmenn.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?