Rozdielne ceny v IKEA u nás a v Rakúsku!

Pokukávam na kresielka, ktoré pripomínajú 50. roky, našla som ich v IKEA a na moje prekvapenie, to isté kreslo v susednej Viedni stojí o celých 20 eur menej! Som v šoku. Máme nepomerne nižšie platy, no ceny vyššie ešte aj v tzv. ľudovej Ikey, ktorá dislokovala výrobu pre ostblok trh do lacnejšieho Poľska?! To čo má byť? tu : https://www.ikea.com/sk/sk/catalog/pr... https://www.ikea.com/at/de/p/ekenaese...
Odpovedať
Sedačka Vimle - drahšia o celých 50 eur! 8-(
Odpovedať
@jabadaba vitaj doma ;-)
Odpovedať
Kniznica u nás o 15 eur drahšia ako v At a vitrina o 80 eur lacnejšia ako v At :)
Odpovedať
@zita19 :-D som vytriezvela dnes ale, že poriadne! Nejak mi to nedochádzalo no....
Odpovedať
@branisk hm, takže lacnejšia u nás? Hm....ktovie, možno je tá rakúska o čosi kvalitnejšia.
Odpovedať
@jabadaba ano, ked si porovnate ceny v susednych statoch, tak vzdy najdete nieco co je u nas drahsie alebo lacnejsie ako tam
Odpovedať
Profilova fotka
@jabadaba to vies, ak si dobre pamatam, slovenska ikea je riadena z CZ, rovnako ako METRO, KIKA atd atd...
Odpovedať
AT € 299 - https://www.ikea.com/at/de/p/groenlid... SK € 229 - https://www.ikea.com/sk/sk/catalog/pr... Asi zalezi co....
Odpovedať
@majkoj veď to! Sme ako nesvojprávni! Mala som aj v úmysle tým blbcom napísať, ale nemám chuť sa naťahovať cez Prahu, čert ich ber!
Odpovedať
@panak hm, zrejme áno, i keď....čo ak je ten rakúsky materiál kapánek iný? Ťažko posúdiť, no nechápem to.
Odpovedať
Hornbach SK vs. DE toto iste ako ikea
Odpovedať
@ricir to je sila!
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jabadaba co ma s obchodnou politikou svojpravnost ?? Rozne ceny maju 2 ikea obchody vo Viedni
Odpovedať
@jabadaba pochybujem. Kod produktu sedi. Preco by vyrabali dva druhy pod inym kodom produktu v IKEA ?
Odpovedať
Profilova fotka
My sme chceli kúpiť tento Hemnes príborník /číslo pod ktorým to majú v IKEA 803.092.55 /.Ten je tiež u nás lacnejšia o 50€,ako v rakúsku.U nás stojí 199€,v AT 249€. Takže nie všetko je u nás drahšie.Ale dosť chodím napr.do nemecka,a v sieti kaufland sú základné potraviny o dosť lacnejšie ako u nás.
Odpovedať
@zuzka60 dokedy nás budú riadiť z Prahy? O tom je tá svojprávnosť. 8-)
Odpovedať
@panak tak potom netuším prečo sú ceny rozdielne.
Odpovedať
@jabadaba Ja teda nie som obchodnik ale urcite ze tym nejaky dobry dovod je. Cenotvorba asi nie je taka jednoducha. Zrejma kazdy region ci obchod prisposobuje ceny podla toho ako sa sprava trh. Napriklad https://www.businessinsider.com/amazo... "Amazon changes product prices 2.5 million times a day, meaning that an average product's cost will change about every 10 minutes."
Odpovedať
@panak fakt neviem...no ak vychádzam z toho argumentu, že dvojakú kvalitu potravín máme preto, lebo vraj máme iné chute a inak špiníme prádlo - to v prípade odlišného zloženia pracích prachov, tak, aby to aj s tou cenotvorbou nebolo takto nejako... :-p
Odpovedať
@jabadaba to uz smerujes k spekulacii. Je jasne ze IKEA ma niektore vyrobky drahsie u nas ine v Nemecku a ine v Rakusku. Ak by som podlahol tvojej konspiracnej teorii tak by boli u nas vsetky produkty drahsie, co pravda nie je. A nepletme do toho prasky a chute.... Tie produkty z rovnakym nazvom ale inym zlozenim urcite nemali rovnake kody produktu. To by potom samotny vyrobca nevedel kam poslat ten smejd.
Odpovedať
@panak mali rovnaké balenie aj identické označenie, preto z toho bol škandál - s odlišným zložením to nesmú rovnako ani označiť ani baliť. Tak, mne sa fakt ponúka jedine zašpekulovať si ako to je, prečo to je. Mňa to srdí, teba nie? IKEA má výrobu pre náš trh u nás a v Poľsku - t.j. krajiny s lacnou prac. silou a ceny strúhajú na mnohé výrobky vyššie. Ja teda nie som z cesta, že sa uspokojím s tým čo mi podsunú. Minimálne ma to žerie. Teba nie?
Odpovedať
@jabadaba Ikea nevyrába veci pre východný a západný trh. Každá pobočka vyrába iba niečo. Napr pobočka Ikea v Trnave vyrába len pár typov nábytku, pre všetky trhy.
Odpovedať
@trnavacka si si istá?
Odpovedať
@panak To už aj toto je "konšpiračná teória"? :) Tá mediálna masáž prináša ovocie :). Neuveriteľné, pár rokov dozadu stačilo povedať "mečiar" a ťukať si po čele a inteligent ako vyšitý, dnes je to samá "konšpiračná teória" a každý je "in" :). Jabadaba, ty koľko máš rokov? Iba že točíš o nesvojprávnosti a dnes si prišla na takú "neuveriteľnú vec", že naši demokratickí "bratia" z nás robia ehm... Pričom nejaká skrinka z Ikey je to najmenej...
Odpovedať
@jabadaba "mali rovnaké balenie aj identické označenie" rovnaky ean kod ci ako sa to vola ? mas k tomu niekde dokaz ? Co som ja videl bol iba nazov rovnaky. Urcite nie rovnake oznacenie cislom/kodom produktu. Tu vidis ze maju ine cislo
Odpovedať
@beginner7 :-D neboj, ja viem dávno ako nás oj...bávajú...ale tak som sa čerstvo v Ikey nasr...dlho som tam totiž nebola ňo.
Odpovedať
@panak no dobre, to sú predpokladám výrobné šarže, nie? Ale Actimel je Actimel a ak sa kasajú konkrétnym zložením, má byť také aj v iných krajinách, chápeš? Veď to dávali v správach, neboj, preverili všetko, to nebola konšpirácia, že nás odrbávajú na zložení. Samotní rakušáci sa nechali počuť z EP, že trvajú na dvojakej kvalite!
Odpovedať
@beginner7 Zle si cital co pisem. To ze sa predavaju vyrobky z inym zlozenim na rozrnych trhoch ktore navonok maju rovnaky nazov a balenie som nikdy nepopieral. Co tvrdim je ze neverim ze by jeden vyrobca vyrabal ten isty vyrobok s rovankym cislenym oznacenim pre niektory trh v inej kvalite lebo by sam potom v sklade nevedel co kam ma ist.
Odpovedať
@jabadaba znovu... nie... Actimel viem ze je to tak ako pises. Tema je o IKEA a tam tomu neverim.
Odpovedať
@jabadaba Mozes studovat co je ten EAN zac https://en.wikipedia.org/wiki/Interna...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?