Vnútorné rolety deň a noc (zebra) - skúsenosti a rady

Profilova fotka
Ahojte. Uvazujeme nad kupou vnutornych latkovych roliet den a noc. Su ale 2 sposoby montaze - priamo na okno (srobuju sa do zasklievacej listy rovnako ako klasicke vnutorne hlinikove zaluzie) alebo na stenu/strop. Prvy sposob ma vyhodu, ze k otvoreniu okna netreba roletu vytahovat hore. Druhy sposob sa mi estetickejsie asi viac paci, ale zase nie je moc prakticky. Viete poradit? Ti, co mate tieto rolety, ste spokojni? Dakujem :-) Pre ilustraciu pridavam aj obrazky (ilustracne z netu).
Odpovedať
1
2
Ja to mam na okne a nemenila by som a aj sa mi to tak viac paci 🙂
Odpovedať
Su pekne,prakticke akurat jedna vec je problem...ak mate klasicke spalety pravdepodobne neotvoris uplne okno,lebo bude zavadzat konstrukcia rolety...
Odpovedať
Profilova fotka
@pepese Vidis, to ma napriklad vobec nenapadlo... Dakujem, prekonzultujem s manzelom. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mariangela112 dakujem za foto. Toto je ten typ co sa vesia za ram okna? Nie je to asi navrtane ze? A este ta poprosim o skusenost so zatemnenim, kedze mas bielu farbu roletiek. Je to dostatocne? Alebo to skor sluzi len proti zvedavym susedom :-) Odkial si objednavala ak smiem vediet?
Odpovedať
Profilova fotka
Kukam ze je asi spravne izolovany dom ked na parapete ladovy medved spiii ;-)
Odpovedať
@rebecca363 MY máme tie, čo sa upevňujú na rám bez vŕtania. Sú dobré, ale ako napísal pepese - po inštalácii okno neotvoríme dokorán, ale asi iba na 2/3. Neslúži to na úplné zatemnenie, ale iba na zamedzenie pohľadu zvonku. Objednávali sme cez stránku zaluzieweb.sk.
Odpovedať
Profilova fotka
@rebecca363 s tym otvaranim okien bude problem, tiez sme to mali, ze to bolo zavesene na rame okna zhora. dokoran som okno neotvoril ani za svet a ked uz tak to padalo, nakoniec som sa na cele rolety tohto typu vykaslal :-D
Odpovedať
@robbs Na iných oknách máme žalúzie - montované na zasklievaciu lištu. Aj tam je ten problém, síce okno otvorím viac, ale stále ma obmedzuje tá žalúzia. Asi budú musieť výrobcovia okien ponúknuť trhu vyššie okenné rámy.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 mozem sa spytat odkial mas tie rolety? Rozmyslam nad zaluzieweb.sk. Celkom fajn ceny aj recenzie... :-.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 a inak ako si spokojny so zaluzieweb.sk? Obchod ako taky, kvalita roliet atd.
Odpovedať
@rebecca363 Čo ja viem, internetový obchod ako každý iný. Objednal som, dodali, zaplatil som. NEmám námietky. Aj sieťky na okná som si tam objednal. V porovnaní s inými položkami stavby sú rolety bagateľ, tam nemá význam veľa vyberať. Inak tie rolety deň-noc majú skoro všade. Videl som ich aj v Kike. Na rozdiel od žalúzií rolety nie sú na mieru. treba si vybrať veľkosť podľa okna. Myslím, že aj tak to všetci vozia z Poľska.
Odpovedať
Za mna: 1. Vyhody: lahke ovladanie, uplne zamedzis nevitanym pohladom dnu, je to celkom na okne, takze neberie miesto na parapete ako klasicka zaclona . 2. Nevyhody: ked su ine ako biele, tak uberaju velmi vela svetla, takze ich treba mat minimalne na polovicu otvorene(teda jedna spara otvorena) alebo do pol okna vytiahnute. Kremove/bezove sa este daju, ale tmavohnede som po polroku vyhodila. Dalsia nevyhoda je - ako ich oprat, este som to nerobila. No a tretia je to, co uz bolo spominane hore: okno neotvoris uplne, nam sa casto stava, ze decka chceli okno otvorit a roleta spadla. Dva kusy sa dokonca zlomili, ten plast nie je nic moc. Aj napriek nevyhodam ich mam v kuchyni a v oboch detskych izbach a som spokojna.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@chrobak7 a ako sa umyvaju alebo cistia tieto roletky lebo sa my celkom pacia a su pekne na oknach.
Odpovedať
@petka456 Neviem, ja som ich ešte neumýval. Máme ich len pár mesiacov. Ale skúsil by som normálne vo vlažnej vode. Ak nevydržia, tak sa kúpia nové.
Odpovedať
Profilova fotka
@rebecca363 ja ich mam, ale iba na malych oknach...na portaloch asi nebude nic...rolety mam len zahaknute hore a dole, prilepene obojstrannou paskou..nase su z mercury, jedna stala 16 eur..mala som ponuku aj na drahsie, ale to vyslo na jedno okno 50 eur, co sa mi zdalo moc...a ano, otvarat sa uplne nedaju, kedze je tam ta lista na namotanie, ale parkrat co len umyjem okno je to ok...dokoran neotvaram, my mame rekuperacku
Odpovedať
@rebecca363 Ano su len zavesené na okne viac menej ich mame len tak " proti susedom" kedže je to z cestY.. zatemnit to moc asi nezatemni a cez den ich mame tak do polky vytiahnuté
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 Praveze tie rolety SU vyrobene na mieru podla okna. Dakujem ti velmi pekne za recenziu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@poisonblu ved aj my mame rekuperacku takze s tym otvaranim to tiez nebude nejaky vazny problem si myslim...
Odpovedať
Profilova fotka
@mariangela112 dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lubinkag. Dakujem, prave toho sa bojim ze ked dam tmavsie, bude tam tma. A to mam este v obyvacke aj antracitove okna. Dokopy by to bolo asi uz prilis tmave... Ohladom toho prania - na niektorej stranke som citala ze prat v ziadnom pripade, ani prilis suchat mokrou handrou. Proste len pretriet vlhkou handrou resp. povysavat.
Odpovedať
Ja by som asi hlasoval za tie co sa montuju na strop alebo na stenu. Je sice pravda, ze ich budete musiet zakazdym vytahovat ked budete chciet otvorit okno ale to nie je vec, ktora by vam trvala hodinu a odpada vam pritom problem s tym, ze by sa okno nedalo otvorit dokoran.
Odpovedať
@rebecca363 NEchcem sa s tebou hádať, ale aby sme iných čitateľov nezavádzali - pozri si stránku, kde sa objednávajú rolety deň-noc. Tam nezadávaš rozmer okna, ale vyberáš z hotových šírok a dĺžok roliet. Však som ich objednával, tak viem, né? :-S Napr. roletu o šírke 920 mm neobjednáš. Žalúzie so opak, tam treba zadať presný rozmer okna: https://zaluzieweb.sk/zaluzie-na-okna... .
Odpovedať
Profilova fotka
Oba pripady maju svoje pre a aj proti @fardys, mat ich na okne je jednoduche, nezavadzaju, plnia ucel. Problem je pri otvarani okna a potom nasledne aj pri umyvani aspon teda ja som mala s tym problem. Kedze su tam akoby len polozene tak na prvy sup sa mi ich este ani raz nepodarilo dat dobre :-D Teraz v dome som si povedala, ze ich uz nechcem :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ja nad nimi tiez v poslednej dobe rozmyslam. trocha ma sice odradzaju reci o tom, ako je to neprakticke, no ked mne sa tak moc pacia. chcela by som ich hlavne do kuchyne a obyvacky na terasove okno
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 aha, viem kde je chyba - ty pises o roletach MINI, ktore mas doma (co sa iba vesaju), tie nie su na mieru. A ja som zase myslela tie, co chcem ja - SWING a tie su na mieru. :-) Misunderstanding :-D Sorry...
Odpovedať
@rebecca363 Už rozumiem. Ja som písal vyššie o tých, čo sa upevňujú bez vŕtania a to sú mini. Tie SWING sa vŕtajú do zasklievacej lišty. Takže obaja sme mali pravdu, len každý pre svoj produkt.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 jedine, jedine. Na oknach, ktore sa nejako casto dokoran neotvaraju, ako napriklad u nas okno na sedackou, tak tento problem tam nebol. Tam otvorila len vetracka a neriesil som, ci nejako zavadzaju alebo nie. Ale v kuchyni sme mali a fakt to ked kazdu chvilu sme otvarali okno dokoran to nervy furt.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
Mám na predaj nové rolety ak by mal niekto záujem
Odpovedať
@rebecca363 no prene toto da nam stalo s drevenymi roletami. :(
Odpovedať
Ahojte, mam otazku na tych, ktori uz maju rolety, ale typ, ktory sa upevnuje na okna bez vrtania, cize prostrednicvom hacikov. Nevytvori sa tymto systemom priestor medzi oknom a parapetou, neprepusta sa tym teplo? Dakujem
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?