Riešenie záhrady,pred výstavbou RD domu

Profilova fotka
Ahojte prosím skusenejších o radu. Plán výstavby je jeseň t.r., no chceli by sme si vysadiť ovocné stromy na konci záhrady. Je lepšie zavolať záhr.architekta aby poriešil ako to bude vyzerať,alebo sa neoplatí a lepšie počkať?.. Príp. máte niekoho koho viete odporúčiť po vlastnej skúsenosti? Košice/Prešov. VĎAKA :)
Odpovedať
@reni1512 určitá je lepšie poradiť sa so záhradným architektom pred výstavbou. Väčšina ovocných stromov a kríkov sa sadi na jeseň.
Odpovedať
@reni1512 na výber záhradného architekta si treba nájsť čas, lebo každý za špecializuje na niečo iné - niekto na vidiecke záhrady, niekto na mestské záhrady, doporučujem poprezerať si najskôr realizované záhrady architekta a takisto nie s každým záhradným architektom bude výborná spolupráca...treba osloviť viacerých a potom vyberať aj podľa ceny aj podľa výsledkov práce...
Odpovedať
@reni1512 Treba rátať aj s tým, že na vypracovanie projektu záhrady bude potrebovať záhradný architekt čas, teraz na jar majú už rozbehnuté projekty a už sadia realizácie, takže skôr ako koncom leta projekt záhrady hotový ešte asi nebude.
Odpovedať
@reni1512 tiez sme riesili podobnu dilemu, ale zahr. architekt nam odporucal zacat so zahradou az ked za zacne stavba. Predtym sadit nam neodporucal kvoli urovni terenu, ktora sa planirovanim este zmeni. Kadopadne mozte aspon povenovat cas planovaniu zahrady podla vasich predstav. My uz mame projekt vyhotoveny, mozno uz len doladime malicke detaily. Ale uz mame nasu predstavu premietnutu do projektu zahrady. Do jesene casu dost, najdite si zahr. architekta a mozte pracovat na zahradke. :)
Odpovedať
@reni1512 este raz som si presla komunikaciu s nasim zahr. architektom, kedze som si nebola ista uplne jeho vyjadrenim - tak ostatne dreviny by neuponahlal prave kvoli terenu, ale co sa konkretne ovocnych stromov tyka, to ma vraj odskusane, tie mozno na jar, uz vopred pred zacatim stavby sadit. Zalezi kde ich planujete. My mame navrhovane skraja zahrady, Ty pises, ze tie vase budu vzadu zahrady. Takze toto by slo. Takto by sa vraj ovocne stromy uz zakorenili a rozrastli by sa este pred stahovanim do domu. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jabadaba dakujem ti veeelmi pekne :) zlataaa, ze si sa tak poradila o mojej teme :)! wau...dakujem
Odpovedať
@reni1512 nemas za co. :) Drzim palce pri planovani.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?