Preferujete ručne maľované obrazy či digitálnu tlač?

Preferujete viac ručne maľované obrazy alebo motív vytlačený v digitálnej kvalite na plátne?
Odpovedať
Profilova fotka
@emanuelita oboje má svoje čaro...mne sa zdajú tie veľké motívy lepšie do väčších priestorov...a myslím si, že taký dobrý originálik nejakého dobrého maliara má svoje čaro i hodnotu ;-) x-) My máme doma obrazy - buď kópie známych obrazov (impresionisti, Salvador Dalí, chystám sa ešte asi na van Gogha pár vecí zavesiť - ktoré sa nám veľmi páčia alebo máme nejaké spomienky (na ľudí , miesta...) a tiež máme pár maľovaných obrazov originálov - od maliara. Podľa mňa teraz často ľudia nevládzu pozerať na staršie "hodnoty" a často si vyberajú prírodné motívy alebo nejaké zaujímavé detaily - mne sa tiež páčia, ale domov (do priestoru, kd ebývame) by som si nevedela predstaviť veľkoplošný obraz ( napríklad kvetu...to by tam bol stále ten istý na vianoce, jar, jeseň :-)) . Čo ale nechápem, je, že si ľudia do svojho osobného priestoru dávajú také "haky-baky" (chodila som na výtvarnú, tak ten výraz si dovolím použiť :-D )..len čiary či machule...proste, mne sa to nepáči... Iné je do pracovne, prípadne do práce...tam by som si dala pokojne napríklad maky alebo more v búrke... x-) Tie obrazy na plátne sa mi páčia-najma možnosť dať si vytlačiť reprodukcie svetoznámych obrazov...mne sa totiž páčia často bez rámov..a tieto plátna sú naozaj fajn spôsob :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pocem ale nic v zlom,no kedze si chodila do vytvarky,predsa by si mala mat iny postoj k tym "hakom bakom."na to treba vyzriet urcitym smerom...ja som sprvu malovala akty,kazdy ze-ako ti to ide,je to lepsie ako tie ciarky a machule,ale mna viac prave tie bavili.citujem kollara:obraz je neutralny priestor,v ramci ktoreho je mozno pristupit k samemu sebe...
Odpovedať
Profilova fotka
@katka8 haky-baky so myslela ako "odborný" výraz :-) prepáč, myslela som to akože si dovolím použiť taký popis-výraz...tým som vôbec nechcela znížiť účinok na tvorcu i príjemcu ;-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pocem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@katka8 teraz ktoreho kollara myslis becko alebo vytvarnika juraja ? alebo niekoho ineho :)
Odpovedať
@pocem ...no práve kvety sú asi v kurze :)) ...ja som konkrétne rozmýšľala nad týmto http://www.obraznastenu.sk/obraznaste... ....a či je jeseň alebo zima ako si ty písala, tak to mi vôbec nevadí :-) aj počas zimy môžem mať rozkvitnutú obývačku :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pocem - asi si mala na mysli abstrakciu. Ony abstrakcie majú za úlohu nechať v sebe objaviť to, čo ten-ktorý človek z toho obrazu vycíti. Ja som skôr za ručne maľované, ale práveže nie krajinky, ani zátišia, ale skôr zmysly zakomponované v obraze - čiž etá abstrakcia sa mi páči...Ja osobne som maľovala anjelov, zapratala som ich do obrazu tak, že kto chcel, ten si ho našiel :-)
Odpovedať
Profilova fotka
mne je v podstate jedno, ci je obraz original, alebo vytlaceny na platne. dolezite pre mna je, aby ma oslovil. paci sa mi rozne, impresionisti, hlavne Van Gogh a Degas, ale aj zaujimava abstrakcia. uzasne obrazy na platne su z fotografii prirody, alebo rodinnych fotiek, takych umeleckych od fotografa. take budu u nas, vsade len fotografie x-) dolezite je, ze do kazdeho priestoru sa hodia ine farby, iny styl
Odpovedať
Profilova fotka
@kkiki p.Juraja Kollara.niekedy okolo januara som o tom pocula ked bola v S.N.GALERII vystava Malba po malbe.
Odpovedať
Profilova fotka
@katka8 jurko je nas velmi dobry priatel :) vetedy vyhral, parkovisko, mam rada ten obraz, lebo tam stoji krasne bmw ... tak ked si tam bola videla si aj veci od mojho muza, nebol sice v sutazi vub, ale malba po malbe ako si vstupila , hned nalavo taka velka zlty sosovka a svietiace platno :) juraj robi krasne veci :) a dokonca im aj rozumiem ... velmi ho mam rada , uz sa nemozeme dockat, kedy ku nam pride na vikend :) a bola si v den otvorenia ?
Odpovedať
Profilova fotka
@kkiki no,bohuzial som tam nebola,iba na nete cerpam info...ale ten obraz som videla,ten ktory myslis.on bol taky ciernobiely?stale patram po nejakych sutaziach,kde by sa mohli prihlasit aj taky "cezpolni"maliari ako som ja,ale neuspesne...vsetko pcham tatkovi do garaze.a v dobrom zavidim takych priatelov... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@katka8 skus take tie kluby amaterskych vytvarnikov a tam vedia o vsetkom ... neviem odkial si ale napriklad aj v piestanoch take je.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@kkiki nooo,musim daco vygooglit
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Nemôžem dopustiť na originálnu maľbu. Obraz na plátne, ktorý si dáte zhotoviť podľa vášho želania alebo si kúpite. Cena umeleckých obrazov totiž časom rastie, kdežto reprodukcie, tie tlačené veci, ktoré sú napodobeniny umeleckých prác, časom vyblednú a prestanú vás baviť a vyhodíte ich...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?