Práčovňa-nápady a rady

Ahojte strechaci, ti, ktori mate v dome práčovňu, osvedcilo sa vam nejake velke hlboke umyvadlo alebo mensia vana? Pripadne oboje? Budem vdacna za akekolvek postrehy :) Vdaka!
Odpovedať
Určite dajte aspoň hlboké umyvadlo na predpranie v rukách alebo aj vanu, ak často periete koberce a iné objemne veci a máte v tej práčovni dost miesta. Pripadne tam mozete kúpať psika. Ja mám len umyvadlo, aj to nie veľmi hlboké. Budem ho meniť, lebo je tak plytke, ze neviem do neho vmestit vedro, ked naberám vodu na umyvanie dlazky. Pri stavbe mi stavitel ponúkol toto, musela som sa rýchlo rozhodovat a rozhodla som sa zle :-)
Odpovedať
Ja som to nevyuzivala. Zalezi na zvyklostiach, nepredpieram pradlo. V ruke perem len silonky,ktore nosim max. 5x do roka. Spinave topanky umyvame v garzi,tam mame umyvadlo-drez. Police a supliky z chladnicky davam do vane.
Odpovedať
No ono to vlastne nie je klasické predpieranie. Nové oblečenie vždy skusam prat v umyvadle, aby som vedela či púšťa farbu a ak áno, tak ho predperiem v rukách pri dalších 2-3 praniach, dám ho potom len vyplákat do pracky. Az potom ho pridavam ku ostatnemu pradlu. V rukách predperiem aj veľmi znecistene pradlo po synovi, pripadne ho najskôr namocim. Minimálne umyvadlo využijete. Tu vanu využijete asi len občas. Zvážte či sa Vám oplatí.
Odpovedať
Podla toho ci a hlavne co zvyknes predpierat a ci potrebujes umyvadlo a vanu len na predpieranie alebo aj na nieco ine, trebars sprchovanie kvetov, umyvanie psika ako sa tu uz pisalo, a podobne. Ak zvyknes namacat pred pranim velke kusy pradla, trebars zaclony a postelne pradlo, potom si daj spravit aj vanu, nemusi to byt nutne klasicka 180tka, moze byt aj mensia, na trhu su aj 100vky, 120tky, 140tky...Ak mate vacsiu pracovnu, ja by som volila mensiu vanu aj umyvadlo, to umyvadlo ale co najhlbsie.
Odpovedať
my sme volili aj hlbsie umyvadlo a dlhu zeleznu bielu vanu, vo vani sa daju sprchovat kvety, prat male koberceky, topanky, a nakoniec pre nase male deti - pred vianocami nechat plavat kapre :-) urcite sa aj vana vyuzije,
Odpovedať
@kumi mozem sa opytat, aky typ umyvadla mate? a ako je hlboke? ja totizto neviem nic poriadne najst :(
Odpovedať
@trend270 Dakujem krasne za radu! Presne na toto som myslela, ze umyvadlo musi byt hlboke, aby som tam vedro zmestila :) No neviem nijake najst :( Ja predpieram spinave oblecenie po detoch a takisto sportove oblecenie po manzelovi, takze urcite nieco potrebujem. Pracovnu mame dost velku, no predpripravu na vodu mame len jednu, takze sa musim rozhodnut, ci umyvadlo/vana. No natrafila som na taku mini-vanu (105x70), ktora sa mi celkom pozdava a aj sa nam tam zmesti, tak ak nenajdem nic lepsie, pojdem do tej vane ;-)
Odpovedať
@olivia2011 asi by som na Vašom mieste brala tuto minivanu. Ked budete chciet preprat niečo malé a nebudete chciet napĺňať vanu, mozete to preprat v malom lavoriku :-)
Odpovedať
@olivia2011 záleží od veľkosti miestnosti. Za praktický považujem aj taký vyvýšený sprchový kút - taká vyvýšená vanička sprchová - môže byť aj obložená, aby sa tam dalo položiť vedro, lavór na predprieranie, prípadne pes na osprchovanie a nemuselo sa ku tomu zohýnať. V kempingoch to býva pri umyvárkach zvonku. Prípadne takúto vaničku skombinovať aj s drezom, prípadne dvojdrezom.
Odpovedať
mame vacsie umyvadlo, a je to jedna z naj veci.. :-) Co je pre mna dolezite je, ze je vo vacsej vyske, ako klasicke, takze sa nemusim zhynat, ked v nom nieco umyvam.. Ak date vanu, tak urcite do vacsej vysky, neviem si predstavit prat nieco zohnuta.
Odpovedať
@akvi dakujem za postreh! Mozem prosim vediet, aky typ umyvadla mate a ake je cca hlboke? Samozrejme, ak budeme davat tu mini-vanu, tak ju podmurujeme, aby sme sa nemuseli do nej naklanat.
Odpovedať
my sme si dali do tech.miestnosti do rohu sprchovu vanicku vyvysenu cca 78cm od podlahy.Rozmery mame 78x78x15cm Sprchovu bateriu asi 47cm od dna vanicky,vojde vedro a ked nie tak sprcha to vyriesi :). Ta hlbku vanicka postaci,na umytie topanok,kvetov atd....
Odpovedať
Článok sa načítava...
@olivia2011 znamy si daval do jednej z kupelni kde ma pracku toto umyvadlo od jika, vola sa doris a da sa zapustit do dosky aj podmurovat. je to v podstate keramicky drez, myslim ze do pracovne by mohol byt celkom sikovny http://www.jika.sk/produkty/produktov... znamy si ho dal zapustit do dosky z masivneho dreva, na nete som nasla cosi podobne, vyzera to takto nejako: http://img.aktualne.centrum.cz/441/63... pripadne skus pozriet keramicke drezy DOMSJO z Ikea: http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/cat... a bateriu by som do takehoto drezu volila vysoku, pripadne aj so sprskou
Odpovedať
@lucianakoniku dakujem za tipy, urcite poriadne prestudujem ;-)
Odpovedať
@olivia2011 tusim, ze je to od firmy KOLO, my sme ho brali priamo z predajne, nepamatam si presny typ, ale je sirsie aj hlbsie
Odpovedať
@olivia2011 s tym nasim umyvadlom ti velmi nepomozem, lebo je to klasicky stary plechovy drez, my sme ho nasli na povale veeelmi sa hodil, kedze je dost hlboky, velky a mne vyhovuje aj to, ze je plechovy, nemusim sa bat cokolvek do neho hodit :-)
Odpovedať
@akvi nevadi ;-) aj tak vdaka!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?