Pomoc s lepením stropných ozdobných líšt

Profilova fotka
Pekný deň prajem :) kúpili sme si stropné lišty, aj sme ich skúsili narezať/nalepiť, ale neide nám to a sme z toho zúfalí. väčšinu vecí sa snažíme robiť sami, ale keď to nejde, tak to nejde :) a chceme aby to bolo pekné. vedeli by ste mi niekoho odporučiť, kto by nám to urobil? Nie je toho veľa, predsieň, obývačka+kuchyňa a spálňa. viac info by som poslala dodatočne, poprípade fotky. Ďakujem za každý tip :) v prílohe posielam obrázok, aké cca máme. :-) dom je v okrese Senec.
Odpovedať
co na tom moze neist?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan ja neviem. proste to nevieme :) ale týmto ste mi nepomohli :)
Odpovedať
@minneli27 narezat, nalepit ci oboje? Na rezanie su sablony.
Odpovedať
@minneli27 Mne to tiež nešlo lebo som použil najprv debilne originál lepidlo z tuby na to. Potom som kúpil v Merkury markete MAMUT a s tým to išlo perfektne. Ale musia to robiť aspoň dvaja ľudia.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan sablony mame. narezat by aj islo, ale nejde to v tých rohoch nejako spojiť. a nalepiť tiež. nechceme to pokaziť. tak sme to nechali tak, že radšej to dáme niekomu, kto to už robil a vie to urobiť pekne.
Odpovedať
@minneli27 keď to nejde spojiť tak bud to mate zle narezané alebo to neprikladate rovnomerne aj na strop aj na stenu. Alebo máte problém s prilepenim?
Odpovedať
@minneli27 Narezal by som si dlhé a tenké drevené latky hrúbky 3,4 mm a nimi pružne podoprel (pridržal) na dvoch troch miestach ozdobnú lištu a tak nechal prischnúť.
Odpovedať
je to jednoduché ak mas nejake velke lišty ,musis si najprv naznačičť na strop a stenu rozmer listy napr.ako je lista 7x5 cm. tak na stenu daš rysku 7cm od stropu a na strop 5cm od steny.a tieto dve rysky potiahnes po obvode celej miesnosti tak aby sa ti spojili.podla tích rysiek budes lepit lišty.lišty sa režú tak že ich pri rezaní otočíš -stranu co más mať na strope mas dole a tak rezes 45´uhol .
Odpovedať
Použi tavnú pištoľ, urob bodky cca 20 cm od seba a nalep do rohu, potom preakriluj lištu po celej dĺžke aby tam nebola medzera. Neviem aké lišty máš a či ich budeš maľovať, je viac spôsobov ako ich lepiť. Keď je lišta ťažká pribíja sa klinčekom ....
Odpovedať
Profilova fotka
@minneli27 a steny sú rovné? Lebo ak nie tak žiadny majster nepomôže
Odpovedať
pomoze laser aby si si nemusela kreslit linky, pokosnica s nastavitelnym uhlom, nakolko klasicka pokosnica ma len pevny 45´uhol a izby v rohoch budu mat uhly uplne ine, uhlomer s ktorym si dokazes odmerat tie uhly v rohoch, lepidlo a mozno aj hladky akrylovy tmel ktorym dokazes zatriet miesta kde sa spoj az tak dobre nepodaril... no a urcite treba chut do roboty a pevne nervy
Odpovedať
@minneli27 odkial mate tieto listy? Su polystyrenove?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@adamika áno polystyrénové, zo stránky karki.sk
Odpovedať
@minneli27 tieto listy som si nalepila sama...co sa na tom neda? narezem, zabudni na 45st uhol lebo taky v praxi neexistuje a pidlikam kym sa rohy nespoja... a spoj zatmelim treba proste ratat s tym ze to nebude na 1.sup a hlavne ak su polystyrenove netlacte do nich lebo si vyrobite diery po prstoch
Odpovedať
@minneli27 Dvaja to musia zvládnuť aj keby cigáni padali z neba..Keď Ti skončí lišta a potrebuješ dolepiť ďaľšiu odrež o 1mm viac nasledujúcej lišty a mierne to dotlač, aby si mala spoj pekný.Nameraj si najprv na sucho,označ a potom daj lepidlo a prilep to na "ostro".Označ si ich zo zadnej strany a potom pokračuj.. Rob to v bielych plátených rukaviciach a budeš to mať pekné..Lepidlo MAMUT...žiadne iné..Lištu daj na zem po zameraní a urob si "bobky"aj tesne pri spojoch...Potom jednoducho lištu chyť a prilep na stenu...Ja som to robil sám, ale je lepšie ak to robia dvaja..Počkáš pár sekúnd-minútu-dve a pokračuješ ďalej.Musí sa Ti to podariť...len sa toho neboj..Poprípade si skús odpad nalepiť niekde inde, aby si vedela ako sa Ti chová lepidlo-ako schne... ;-)
Odpovedať
@minneli27 Ja som kupoval lepidlo v Uni-Hobby . Jedno z mala co naozaj drzalo a rychlo schlo. Na nazov si uz nesponemiem :-( No listy som sem tam este prichytil klincom nez to zaschne presne na mieste , potom staci dierku ci uz vytmelit ale zatiahne sa aj tak sama resp nie je vidiet pokial tam nevrazis kliniec jak palec :-) . Listy som zarezaval normalne rezakom priamo na stene v rohu pretoze drzat sa 45 stopnovym uhlom nema zmysel. Listu ktora sa na to napajala som si dal tesne pod nalepenu a dorezal som ju do rovnakeho uhla aby sedela. Prip. drobnu odchylku vyplnit tmelom.
Odpovedať
Profilova fotka
ďakujem Vám za tipy, už sme na to prišli :D
Odpovedať
treba tieto listy este premalovat? Existuju aj z ineho materialu ako EPS?
Odpovedať
@adamika nuz treba/netreba... ak chces biele a su dost vysoko netreba, ak farebne treba, ja osobne som farebne nevidela ( ale zasa ani nehladala)
Odpovedať
@eeffka chcem biele :-), pozeram ze si z KE; kde ste kupovali listy?
Odpovedať
@adamika fuu tak davnejsie to bolo na Sokolovskej vo farbach
Odpovedať
@minneli27 No vidíš...a ani to nebolelo??? Či??? :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 a tak, na narezanie prvého rohu sme minule pár ks líšt :D :D
Odpovedať
@minneli27 Tak je to už teraz ok??? Všetko nalepené ako má byť??? ;-) :-N
Odpovedať
Da sa to lepit aj origonal lepidlom na tie listy ale treba to naniest na stenu nechat prischnut a tak dat listu..pripadne dat lepidlo tu aj tu a nechat to trosku priafhnut
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 jaj ešte nie všetko.. ale už vieme ako :)
Odpovedať
@minneli27 ;-) Učiť sa učiť sa a znova učiť sa... :-D :-D :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?