Podlaha - rovnaka v celom dome

Ahojte, chcem sa poradiť, dávali ste jeden druh podlahy úplne do celého domu? Je tu niekto kto miešal dlažbu s plávačkou? Totiž do spálne a detských izieb by som chcela plávačku, ale vraj to ukáže príšerne, nerobili ste to niekto tak? tiež nechcem prispôsobovať obklad kúpeľne dlažbe v celom dome len preto, aby som nemala prechody.... :/
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@evicka231 neviem preco by to malo ukazat priserne... notmlane sa da da kombinovat dlazba - parkety... listu nemam .mam to zasilikonovane...vsetko je v jednej rovine
Odpovedať
Profilova fotka
@evicka231 Z akeho dovodu nechces mat prechody? Podla mna sa to neda dobre spravit tak, ze cely dom rovnaka podlaha. Predsa len v izbach je lepsie, ked je ta podlaha, poviem to, ze teplejsia, ze nieco take ako plavajuca podlaha alebo nieco podobne. Ale co sa tyka kuchyne a kupelne, tak tam z mojho pohladu je vhodne dat dlazbu.
Odpovedať
Profilova fotka
mame cely dom rovnaku podlahu, laminatku od eggeru...iba v kupelni a v technickej je dlazba...kuk na mojom profile, mam fotky podlahy
Odpovedať
Profilova fotka
@evicka231 pozri sa ku mne do albumu : http://www.modrastrecha.sk/blog/andyf... vsade ta ista plavacka, samozrejme tam kde figuruje voda je dlazba... ak si zvolis dobru plavacku nevidi v tom ziaden problem aby bola vsade rovnaka
Odpovedať
@evicka231 JA mám v dome 3 druhy podlahy: - šedú dlažbu v technickej miestnosti - dlažbu s dreveným dekorom v kúpeľniach, na WC, v predsieni a v špajzi - plávajúcu vinylovú podlahu vo zvyšku domu - obývačka, kuchyňa, chodby a všetky izby. Prechody aj tak budeš mať, aj medzi miestnosťami, kde je rovnaká podlaha bude prechodová lišta. Nepodarí sa ti položiť rovnakú krytinu v celom dome bez toho, aby si to neprerušila medzi miestnosťami. Nám sa podarili spojiť 1 miestnosť s chodbou, tam prechodová lišta nie je. Fotky sú z obdobia, ešte keď tam prechodové lišty neboli.
Odpovedať
Profilova fotka
My máme v celom dome (okrem kúpeľní) tú istú podlahu - dlažbu... Viac sa mi to páčilo a nechcela som prechody. Ale keď nájdeš podobnú dlažbu s plávačkou, podľa mna je to okej..
Odpovedať
Kuk: http://www.modrastrecha.sk/forum/podl... Dajú sa nájsť pekne zhody podlahy vs. dlažby
Odpovedať
@evicka231 ja mám komplet v celom dome (aj v kúpeľni) PVC v jednom dekore dreva úplne bez prechodových a okrajových líšt, zarezané presne na milimeter popri stene
Odpovedať
Profilova fotka
mna by len zaujimalo ze ked si ludia davaju kadejake odnoze podlahy ,ci laminat ci PVC ,dokonca uz aj dlazbu som videl v dekore dreva, tak preco si potom nedate drevenu podlahu? ked sa vam paci ten drevo dekor? ale platate to nejakymi nevhodnymi podlahami do obytneho priestoru.
Odpovedať
@jblaze ja osobne mám na to niekoľko dôvodov, prečo som dal do drevostavby na podlahu PVC v dekore dreva a nie drevo samotné. Drevo sa časom poškriabe, je šmykľavé, je tvrdé, je na dotyk studenšie ako PVC, vŕzga, do špár zatečie rozliata tekutina a zatečie do izolácie pod ním, pri zmene teploty a vlhkosti sa krúti a podlaha je potom hrboľatá, je drahšie ako PVC...
Odpovedať
@jblaze ak by drevena podlaha stala 15e za m2 tak si ju dam hned a kazdy by si ju predsa dal ved je to rozdiel, kvalita, vyska, vsetko akurat ze v realite drevena podlaha stoji uz taka lepsia aspon 50e/m2 tvoja otazka je rovnaka ako keby si sa spytal, ze: mna by zaujimalo, ze preco si ludia kupuju kadejake Skodovky, Renaulty, Citroeny a nekupia si BMW, Audi, Volva a podobne :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino trosku si ro prehnal s tym dovodmi fuuf ale dost :), vlastne so vsetkym si to prehnal az na tu cenu,, iba ze nehovorime o palubovke :) ja mam doma 60 rocnu drevenu podlahu a neviem si predstavit lepsiu tak preto sa len cudujem ako si niekto moze dat dokonca dlazbu co sa snazi podobat na drevo. :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@atak77 to je dobry dovod, aj ked to nieje vysoka cena za tu dan a kvalitu, ved podlaha je jedina cast domu s ktorou si viac v kontakte ako s hocktorou inou dokonca viac ako s postelou. tak si myslim ze sa oplati investovat do podlahy. ale predsa si nedas na citroen znak BMW :P
Odpovedať
Profilova fotka
@jblaze Aj ja si myslím že to @jakino s tými dôvodmi prehnal okrem tej ceny a toho že sa ľahko poškriabe s čím súhlasím zvyšok vymýšľal dosť na silu. Máme v obývačke drevenú podlahu už viac rokov a okrem toho poškriabania jej nič nieje ani do nej nezatieklo ani sa nekrúti a ani studenšia oproti PVC nieje.
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko aj to poskriabanie mne ked kamos poskriabal brutalne podlahu, dal som mu stolicku kde dole nebol filc ale ostra ocelova nozka a suchal sa cely vecer na stolicke :d,,a jednoducho to zmizlo casom :) a minuli rok som doniespl domov mobilnu klimu ,samozrejme som siel na cely den prec a vytiekol kondendz do dreva,, napucnelo ale po mesiaci sa to vratilo do uplne rovnakeho stavu po vyschnuti :)
Odpovedať
Profilova fotka
@jblaze Nám keď podlahu kládli tak nakoľko to nebol klik systém ale len falcované kraje tak majstri lepily každý spoj aby do nich nezatiekla voda, s tým poškriabaním to asi závisí aj od typu dreva u nás pod stolom su škrabance keď sa posúval alebo keď niekomu niečo spadlo zostala jamka nie ako na lamináte, naša podlaha sa dá aj prebrúsiť a znova nalakovať ale zatial tie škrabance nie sú také hrozné.
Odpovedať
@jblaze No, chcel by som vidiet tu palubovku na podlahovom kureni. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd pri palubovke sa nepouziva podlahove kurenie teplovodne ale skor teplovzdusne s tym ze pod podlahou su rozvody, ale to nieje vhodne do nasich klimatickych podmienok :)
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko su skrabacne jasne ale ako hovoris to vyzera uplne inak ako ked poskriabes laminatku,, na dreve to nejak nevadi akoby to tam patrilo :),, prave ze ta rekonstrukcia podlahy je jednoduchsia ako malovanie bytu :)
Odpovedať
@jblaze v druhom dome mám v obývačke 40 ročnú dubovú mozaiku lepenú na betón, ale mám na nej koberec 8-) U rodičov som mal kedysi v detskej izbe kvalitnú dubovú plávačku, takže viem o čom píšem a viem prečo už masívne drevo na podlahu nechcem :-) To je ale môj pohľad na vec, nikomu ho nevnucujem...
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino jasne kazdeho vec.. ja sa len smejem ze nikto nechce drevo ale kazdy si dava vzhlad dreva to mi je take zvlastne,, na plastove okna si drevodekor v interieri da malokto,preco ? lebo to nevyzera z daleka ako drevo,, tak ako aj ine napodobeniny :)
Odpovedať
Profilova fotka
@slavo_11 Ale da sa to spravit a aj pekne. Mame v celom dome rovnaku podlahu. Majster sa troska natrapil, aby spara bola na dilataciach, ale stalo to za to.
Odpovedať
@jblaze PVC, vinyl ani laminát nemajú vlastný dekor, ako je to u dreva. Vždy to bude imitácia niečoho - dreva, mramoru, kameňa, alebo len jednofarebný odtieň či nejaký farebný vzor. Skôr si myslím, že človek si najprv vyberie materiál, aký chce mať (alebo na aký má... :-| ) a potom sa rozhoduje, v akom dekore si ho dá. Kedysi boli PVC podlahy oranžové, žlté, hnedé, šedé, prípadne červené, dnes je "in" drevený dekor na čomkoľvek. Aj skrine si robíme s dreveným dekorom a nie sú z masívu. Ja by som v tom nič zlé nevidel. Veď dnes je toľko materiálov a dekorov na výber, že človek má už problém sa rozhodnúť, ktorý vybrať.
Odpovedať
@evicka231 Nechápem prečo by mala byť v celom dome rovnaká podlaha. Práve lepím do izieb drevené podlahy a do každej inú. Chodba, kúpelňa, tech. miestnosť keramické dlažby a tiež každá iná a myslím si že vždy to bude lepšie vyzerať ako tie sračky z laminátu a PVC.
Odpovedať
Aj my sme davali do celeho domu rovnaku podlahu, majster sa trosku aj u nas potrapil aby to vsetko pasovalo ale stalo to za to. Vyzera to velmi dobre.
Odpovedať
Profilova fotka
@viperko Ano? Aky typ podlahy mas, ked je v celom dome? Neviem si predstavit, ze by som to nemal nejako oddelene. Celkom by bolo fajn, ak by si mi aj fotku mohol hodit. Nech ti vidim, nech si to viem lepsie predstavit. Vdaka.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavo_11 pozri foto tu: http://www.modrastrecha.sk/blog/viper... Je to dlazba, tie listy licuju s dilatacnymi sparami a pri zatvorenych dverach ich nevidno. Toto je prechod medzi chodbou a dvoma rohovymi izbami. V obyvackovej casti je dlazba otocena opacne, ale znova riesene cez tuto listicku pri dverach do nocnej casti 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@viperko Toto si ma prekvapil, dobre to vyzera. Avsak, ked mas takto dlazbu v celkom dome, tak mas riesene podlahove kurenie? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@slavo_11 ano, podlahovka je vsade. Dilatacie po obvode a v obyvka rozdelena na polku, dilatacna spara vyplnena silikonom. (obkladac nerobil uplne rovnake spary, aby mu to vyslo bez nejakeho zrezania)
Odpovedať
Profilova fotka
@viperko Tak v tom pripade to moze byt fajn, len keby nemas urobenu podlahovku, tak asi by bol celkom aj problem s chladnou podlahou nie? Myslel som na to. :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?