PIR spinac do kupelne

Ahoj, mam v plane pouzit nejaky PIR pohybovy spinac do kupelne na spustenie ventilatora. Rozmyslam nad tymto http://www.ecolights.sk/spinace-a-pre... a chcel by som sa spytat ci nemate niekto skusenost so zmensenim uhla detekcie. Potrebujem ten spinac namierit velmi presne do oblasti WC. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
obávam sa, že pri prevádzaní činnosti budete musieť mávať rukami
Odpovedať
Profilova fotka
ked tam dá 5 min. na trvanie zopnutia,tak nemusí mávať rukami,určite sa pohne v tom čase :-)
Odpovedať
@yoboi ak sa nemylim, tak s tymto snimacom jednu skusenost mam a zachytaval pohyb pomerne slusne.zmensenie uhlu detekcie sa da pomerne ucinne dosiahnut prelepenim casti snimacej plochy hlinikovou paskou, ktora sa bezne pouziva na alu parozabrany.asi by bolo ale estetickejsie to prelepit niecim bielym.drahe snimace zvyknu mat pribalene plastove zakrytky,ktore sa pouzivaju presne na tento ucel. inak ja by som to urcite radsej riesil spinacim tlacidlom a casoval ventilator len v pripade potreby
Odpovedať
@ondro dakujem. Toto bude ventolator na odsavanei pachov z misy. Idem montovat geberit kombofix, kde bude ventilator odsavat pachy cez hadicu priamo z misy. Nad obycajnym tlacidlom som uvazoval ale chcem to mat viac zautomatizovane. Plan je teda umiestnit pohybovy spinac na bocnu stenu vedla misy. (preto potrebujem zmensit uhol detekcie) No a ked si niekto na misu sadne tak to po odcasovani spusti ventilator. Ked ten spinac nebude z nejakeho dovodu dobre fungovat, tak sa to v pohode da nahradit obycajnym vypinacom.
Odpovedať
@yoboi jaj tak, len treba mysliet podla mna aj na to,ze odsavat bude treba aj po kupani/sprchovani a toto netusim si zvladne odsavanie z misy, hlavne pri vzduchotesnom dome. priznam sa, povodne som mal doma digestor s odtahom von+ ventilator v kupelni a wc, po dvoch rokoch som to vsetko zrusil a zriadil nutene vetranie s rekuperaciou.inak v tvojom pripade by som to asi riesil tak, ze ventilator by sa spustil ihned po sadnuti na misu a casovat by zacal az ked bude dielo dokonane :-D
Odpovedať
@ondro na odvetranie celej kupelne tam bude samostatny ventilator. Dalsi mensi ventilator bude iba na odvetranie misy :) pride mi to ako dobre riesenie ked je wc spojene s kupelnou. Mna hlavne zaujimal ten pohybovy spinac ale ked vravis ze by sa to malo dat obmedzit nejakou nalepkou tak by to mohlo fungovat v pohode. Ten spinac planujem umiestnit na stenu vzdialenu tak pol metra max od sediaceho cloveka. (a samozrejme nejaky senzor na zistenie ci niekto sedi na dostke by bol uplne najlepsi ale nic take som nenasiel)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?