Parapety z pracovnej dosky?

Prosim Vas, mam vyhliadnutu podlahu egger arlington, dala by som od nich aj pracovnu dosku na kychynu. A napadlo ma ci sa z nej nedaju vyrobit aj parapety na okna, kedze ich este nemame.
Odpovedať
normalne sa to robi
Odpovedať
@martinmatko a to sa zpili z hrubky aby vzniklo to Lko na prekrytie rohu?
Odpovedať
Aj my máme a vyzerá to veľmi pekne :)
Odpovedať
@renataorj :) nechcelo by sa Vam poslat mi fotku prosim?
Odpovedať
Profilova fotka
@violaceus Kľuden to urob z pracovnej dosky. A to L-ko, ktoré spomínaš tam vôbec nemusí byť. Ja mám na chalupe klasické drevené okná, drevené parapetné dosky bez L-ka a ničomu a nikomu to nechýba. :-)
Odpovedať
pošlem keď prídem domov
Odpovedať
@violaceus zbytočne drahé, treba pilit, oblepit z predu z bokov a zozadu. Nebude pasovať do drážky podokennej lišty, ktorá je tam na to špeciálne vytvorená a odolnosť proti vlhkosti, najmä zo spodu, minimálna.
Odpovedať

Odpovedať
@violaceus žiadne elko sa tam nepíli. jednoducho ho tam daš na penu, samozrejme hrany olepene, a do su- chej plochy. nie na mokru tehlu. potom ak treba dorobiš vyspravky okolo, (omietka akrylat....) mne osobne sa to zda krajšie ako tie original s nosom.
Odpovedať
ziadne Lko nie je potrebne, akurát majstri omietkari si budu musiet dat viac zalezat na detaile pod parapetou
Odpovedať
@martinmatko @godfather Praveze omietky mame uz hotove :/ a poradilo sa... @renataorj dakujem pekne, vyzera to velmi dobre
Odpovedať
@violaceus ja mam parapetu ako prac dosku dub hamiloton, vraj to je rovnaky dekor ako aelington, len novsi nazov. Mam taku dosku na linke a okno v linke, takze som volila rovnake parapety. Ked boli zameriavat linku, poprosila som ich aj o parapety, zamerali a ked mi davali linku, tak mi ich rovno aj nahodili na dve okna v kuchyni a jedalni. A este k linke gratis :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
nie je to náhodou drahšie ako origo plastové parapety? pokiaľ viem, tak všetky pracovné dosky majú jeden rozmer svojej šírky, a opracovanú len jednu hranu... parapeta sa musí rezať, tým pádom veľa odpadu.. ale možno sa mýlim. naj prebača 8-)
Odpovedať
@alicka850 noo je fajn to vidiet, dakujem :)) @quintes skusim sa poradit so stolarom. Ale k tym doskam sa predava aj taka padka s ktorou sa oblepia pilene strany, ak.sa nemyslim.
Odpovedať
@violaceus mne napriklad tie pilene strany nie je vidno, mam parapetu bez nosa, cize zarovno spodneho ramu parapety, teda ani boky nie su vidno. Co si myslela, ze treba oblepit?
Odpovedať
Profilova fotka
@alicka850 no asi hrany ak trčia... to sa dá asi nažehľovacou páskou vo farbe dosky, ale možno sa zas mýlim a moje názory sú staromódne, šikovný stolár to určite bude vedieť krajšie urobiť.
Odpovedať
@quintes to mi uz pride moc komplikovane :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@alicka850 nemalo by. Ide o to že ak ti to bude robiť stolár, čo asi bude, tak príde, namerá si jednotlivé okná, príde o dva týždne, a osadí tie parapety, záleží od toho, či chceš aby parapety trčali alebo lícovali s múrom. Ak chceš aby trčali, hrany sa musia olepiť páskou vo farbe dreva, pretože isto nebudeš chcieť aby tam svietilo drevo v inej farbe ako je povrch. Pre toto by som to dal robiť stolárovi. Ak chcete parapety aby lícovali s múrom, tak si to môžte urobiť aj sami, ak máte dobrú kotúčovú pílu, ale s tým, že vám ostane veľa odpadu.. ale to len ja tak premýšľam, netvrdím, že to tak musí byť :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@alicka850 grátis? Tak to super, môžeš mi napísať kto ti to robil?
Odpovedať
@luki784 firma PAMO kuchyne Dubnica nad Vahom
Odpovedať
@alicka850 prosim Vas a tu hranu mate ako zapracovannu? Je ostra alebo to je ten original zaobleny kraj pracovnej dosky?
Odpovedať
@renataorj prosim Vas a tu hranu mate ako zapracovannu? Je ostra s nalepenou paskou v dekore dreva alebo to je ten original zaobleny kraj pracovnej dosky?
Odpovedať
@violaceus to je original parapeta bez nosa, cize nie je nic na tom nalepene
Odpovedať
@violaceus je to originál zaoblená pracovná doska z obidvoch strán, takže z jednej nám vyšli dve parapety
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?